• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı yavru kuşum hasta

mentquik

Aktif Üye
Merhaba, muhabbet kuşum 46 günlük annesi ve babası artık bakmıyor. Yem kıramıyor agzina aldigi gibi geri firlatiyor. Ayrı kafese aldım 3 gündür ne yem yiyordu ne de baska bir sey. Bugun artik iyice yolun sonuna gelmis gibiydi geceleri uyumayıp onu ısıtıyordum ama bugun cok kotuydu. Simdi cici bebe+yumurta sarısı ve cok az yumurta mamasını ılık su ile karistirip siringa ile verdim. Cay kasiginin ucu kadar yedi sonra ucmaya, kasinmaya basladi ama hâlâ kabarık ve diski yapmiyor, yapsada simsiyah oluyor. Benim ne yapmam lazım lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. İmkanınız Varsa Kanatli Uzmanına Götürün. Zehirlenme Olabilir.

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Merhaba, muhabbet kuşum 46 günlük annesi ve babası artık bakmıyor. Yem kıramıyor agzina aldigi gibi geri firlatiyor. Ayrı kafese aldım 3 gündür ne yem yiyordu ne de baska bir sey. Bugun artik iyice yolun sonuna gelmis gibiydi geceleri uyumayıp onu ısıtıyordum ama bugun cok kotuydu. Simdi cici bebe+yumurta sarısı ve cok az yumurta mamasını ılık su ile karistirip siringa ile verdim. Cay kasiginin ucu kadar yedi sonra ucmaya, kasinmaya basladi ama hâlâ kabarık ve diski yapmiyor, yapsada simsiyah oluyor. Benim ne yapmam lazım lütfen yardım edin.
Merhaba 3 gün sonra ilk defa mı yemek yedi kuş yedirebildiğiniz kadar yedirin

mentquik

Aktif Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. İmkanınız Varsa Kanatli Uzmanına Götürün. Zehirlenme Olabilir.
hocam şu an hiç imkanım yok ama zehirlenme ihtimalı yok çünkü 3 gün oncesine kadar annesi besliyordu annesinden ayırmak zorunda kaldım çünkü dövüyordu artık yavruyu, açlıktan böyle olduğunu veya üşüttügünü düsünüyorum. Ben evde yokken kuşa hafif yaptırılmış havlu içinde ısıtmışlar kurumuş ama bilmiyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
hocam şu an hiç imkanım yok ama zehirlenme ihtimalı yok çünkü 3 gün oncesine kadar annesi besliyordu annesinden ayırmak zorunda kaldım çünkü dövüyordu artık yavruyu, açlıktan böyle olduğunu veya üşüttügünü düsünüyorum. Ben evde yokken kuşa hafif yaptırılmış havlu içinde ısıtmışlar kurumuş ama bilmiyorum.
Hafif nedir? Banyo mu yaptırmışlar anlamadım?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
hocam yemiyor o yüzden ne yapacağımı şaşırdım
versela laga a21 el besleme maması temin edin yarın sabah ve besleyin. Şimdilik yumurtayı iyice haşlayın vermeye çalışın darı var ise verin.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bence İhtimal Degerlendirmeyelim. Bir Kanatli Uzmanına Gidin Lütfen. Geçmiş Olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
kafası ve kanatlarına dışkı yapışmış onları cikarmak icin ıslatarak yıkamışlar sonra havluya sarmislar
Bebekler banyo yapmaz, bağışıklık sistemi çok zayıftır, aç kalırsa sistem çöker, mısır unu hazırlayın ve yumurta haşlayarak sarısını ayırın, yumurtayı 15 dakika kaynatın cıvıtın çok sulu olmasın,şiringaya çekin ve yedirin yoksa durumu daha da zorlaşır
Sıcak petek önüne koyun üzerini örtün çok sıcak olmalı
Ailenize ikaz edin bir daha yıkamasınlar

mentquik

Aktif Üye
Bebekler banyo yapmaz, bağışıklık sistemi çok zayıftır, aç kalırsa sistem çöker, mısır unu hazırlayın ve yumurta haşlayarak sarısını ayırın, yumurtayı 15 dakika kaynatın cıvıtın çok sulu olmasın,şiringaya çekin ve yedirin yoksa durumu daha da zorlaşır
Sıcak petek önüne koyun üzerini örtün çok sıcak olmalı
Ailenize ikaz edin bir daha yıkamasınlar
tamam hocam teşekkür ederim