• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuşta yemli dışkı sorunu

Merve00

Paylaşımcı
Merhabalar, yaklaşık 4 aylık erkek bir muhabbet kuşum var. 1,5 ay önce dışkısında yem gördüm ve göğsünü kontrol ettiğimde sivriydi, korkup veterinere götürdüm. Kuş yavru olduğu için sivrilik normaldir ve kuşa bakıp hasta kuş böyle olmaz dedi kontrol etmedi bile, eve yolladı. Ben bu süreçte internette araştırmalarım doğrultusunda probiyotik kullandım dal darı takviyesi yaptım geçer gibi oldı. Dal darı yiyince geçtiğinden sorunun yemde oldugunu düşündüm ve bir hafta önce yemini değiştirdim. (Gold wings yavru yemine geçtim). Yine geçer gibi oldu ama şu an dışkılarında yemler bulunuyor. Bir sorun olduğu aşikar. Sizce ne yapmalıyım?

Bahar Y.

Müdavim
Eski yeminiz sindirilmesi daha kolay bir yemdir yeni yeminize göre, kum kullanıyor musunuz

erenunl

Müdavim
Merhabalar, yaklaşık 4 aylık erkek bir muhabbet kuşum var. 1,5 ay önce dışkısında yem gördüm ve göğsünü kontrol ettiğimde sivriydi, korkup veterinere götürdüm. Kuş yavru olduğu için sivrilik normaldir ve kuşa bakıp hasta kuş böyle olmaz dedi kontrol etmedi bile, eve yolladı. Ben bu süreçte internette araştırmalarım doğrultusunda probiyotik kullandım dal darı takviyesi yaptım geçer gibi oldı. Dal darı yiyince geçtiğinden sorunun yemde oldugunu düşündüm ve bir hafta önce yemini değiştirdim. (Gold wings yavru yemine geçtim). Yine geçer gibi oldu ama şu an dışkılarında yemler bulunuyor. Bir sorun olduğu aşikar. Sizce ne yapmalıyım?
Yemli dışkı sorunu bende de vardı bir sürü şeyden şüphelendim yem değişikliği ve kuş kumu kullanınca geçti

Merve00

Paylaşımcı
Eski yeminiz sindirilmesi daha kolay bir yemdir yeni yeminize göre, kum kullanıyor musunuz
Eski yemden memnun değildim içinde kanarya yem karışımı vs neredeyse yoktu, bu vesileyle değiştirdim bende, henüz bir hafta oldu değiştireli. Ve evet kuş kumu kullanıyorum ve kumu yediğini de gözlemliyorum.

Merve00

Paylaşımcı
Yemli dışkı sorunu bende de vardı bir sürü şeyden şüphelendim yem değişikliği ve kuş kumu kullanınca geçti
Aynılarını yaptım ek olarak probiyotik kullandım fakat değişiklik şu an için yok maalesef

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavru yeminden kastınız soyulmuş yemse kullanmayın. Sindirimi zordur

Merve00

Paylaşımcı
Bahsettiğim yeni yemi bu fotoğrafını eklemek istedim, aldatmacalı yemse üzülürüm çünkü kolay sindirilebileceğini düşündüğümden bu yeme geçtim
İçinde aspur ( Kanarya yemi) en az 30-35 civarında olan bir yem tercih edin isterseniz. Yavru kuş yemi, konuşturucu yem vs aldatmacadan başka birşey değil
Bahsettiğim yeni yemi bu fotoğrafını eklemek istedim, aldatmacalı yemse üzülürüm çünkü kolay sindirilebileceğini düşündüğümden bu yeme geçtim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sindirim için kum kullanmıyor musunuz? Dışkı resmi görebilir miyiz 👍

Merve00

Paylaşımcı
Sindirim için kum kullanmıyor musunuz? Dışkı resmi görebilir miyiz 👍
Evet kullanıyorum. Kafesi yeni temizlediğimden şu an için bir tanesinin fotoğrafını çekebildim. Umarım net görünüyordur. Sulu olanda da vardı ama genelde böyle katı ve özellikle gece yaptığı dışkılarda sanki daha sık gözlemliyorum. Hareketi, neşesi, konuşması gayet iyi bu arada.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Avi-diar alıp 5 gün kullanın duruma göre tekrar yazarsınız 👍