• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavru kuş yem yemiyor

__bidunya

Aktif Üye
Merhaba. Bugün bir kuş sahiplendim. Daha çok küçük. Geleli üç saat oldu ancak hiçbir şekilde yem yemiyor. Elimde kabuksuz yem var. Hem kafes tabanına koydum hem yemliğine. Sizce ne yapabilirim? Dal darısı vermeyi denedim onu da yemiyor.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Eve yeni gelen kuşlarda yem yememe su içmeme durgunluk gibi belirtiler olması çok normal 🙂 çok küçük derken yem kırabilecek durumda mı. Videosunu görebilir miyiz.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Aslı arkadaşımız haklı. Gagası sertlesmis mi . Yere serpin kafes tabanına yavaş yavaş yer hiç yemedi en son çare elle besleme

EnesGenç

Eski Forumcu
Bir iki gün etrafı tanımak için donuk halde olacaktır. Bir gün sonra falan siz görmeden yem ve su içer. Eğerki egitim verecekseniz 1hafta kafesten çıkarmayın. Bu sürede kafese yaklaşın kısık sesle seslenin. Kafesi elinizi sokup parmağınızı almaya çalışın ama cok zorlamayın. Size guvenmesini istiyorsanız eliniz3 biraz yem koyun ve verin böylelikle alışır. Kuşun videosunu gonderirseniz kac aylık olduğunu tahmin edebiliriz.

EnesGenç

Eski Forumcu
Bide yavru yemi kullanabilirsiniz

__bidunya

Aktif Üye
Bir iki gün etrafı tanımak için donuk halde olacaktır. Bir gün sonra falan siz görmeden yem ve su içer. Eğerki egitim verecekseniz 1hafta kafesten çıkarmayın. Bu sürede kafese yaklaşın kısık sesle seslenin. Kafesi elinizi sokup parmağınızı almaya çalışın ama cok zorlamayın. Size guvenmesini istiyorsanız eliniz3 biraz yem koyun ve verin böylelikle alışır. Kuşun videosunu gonderirseniz kac aylık olduğunu tahmin edebiliriz.
Cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıda videosunu paylaşmıştım ama şimdi bir de fotoğrafını paylaşıyorum. O yem yemedikleri ben stres oluyorum. Dünden beri tek lokma yemedi. Bir şey olacak diye korkuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 41506

pashaeli

Aktif Üye
Gayet sağlıklı
Sıkıntı yok
Mecbur acıkır ve yemleri farkeder

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cevabınız için teşekkür ederim. Yukarıda videosunu paylaşmıştım ama şimdi bir de fotoğrafını paylaşıyorum. O yem yemedikleri ben stres oluyorum. Dünden beri tek lokma yemedi. Bir şey olacak diye korkuyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 41506
Maşallah nasıl bakıyor öyle cingöz kuş 🙂☺ merak etmeyin acıkınca yer. Yediğini görmüyorum diyorsunuz ama gizli de yerler yada su içerler. Görmeniz için 24 saat sizin uyanık kalmanız ve bu 24 saat içinde gözünüz hep kuşta olması lazım buda imkansız gözüküyor 🙂 tüyü gibi sağlıklı ömrü olsun inşallah 🌸🙏🏻 yine de kabarıklık halsizlik durgunluk gibi bir durum gözlerseniz yazarsiniz 🖐🏻

__bidunya

Aktif Üye
Maşallah nasıl bakıyor öyle cingöz kuş 🙂☺ merak etmeyin acıkınca yer. Yediğini görmüyorum diyorsunuz ama gizli de yerler yada su içerler. Görmeniz için 24 saat sizin uyanık kalmanız ve bu 24 saat içinde gözünüz hep kuşta olması lazım buda imkansız gözüküyor 🙂 tüyü gibi sağlıklı ömrü olsun inşallah 🌸🙏🏻 yine de kabarıklık halsizlik durgunluk gibi bir durum gözlerseniz yazarsiniz 🖐🏻
Çok teşekkür ederim 🌼🌼😊 ilk kuşunu kursak mantarı yüzünden kaybettim ve son dönemlerinde hiç yem yemiyordu yeni kuş sahiplenip de yem yemeyince tedirgin oldum ama çok rahatlattınız beni güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim 🥰🥰

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Tünek konumlarını degiştirin diger cepheye dogru takın