• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kuş kabarık durma uyuklama

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
50 günlük Kuşum 1 haftadır kabarık duruyor. Genelde dışarı çıktığında hareketsiz oluyor. Uçuyor falan ama sanki hemrn yoruluyor.Kafeste daha hareketli. İştahı diğer yavrulara göre biraz daha az. Dışkıları normal. Üşütme vs olduğunu düşünmüyorum oda sıcaklığı sabit. Yemi diğer yavrular yiyor acaba kuş yem seçiyor olabilir mi? Aspur vs yiyor ama çok değil. Elle besleme maması içine biraz vitamin katarak verdim yemek istemedi zorladım yedirdim. Açlık nedeniyle halsizliği olabilir mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkılar normal diyorsan probiyotik katarak günde 2-3 kez elle besleme yap. Aspur dal darı vs köy önüne güçten düşmesin. Eğer yeterli beslenmeye rağmen enerji iştah artmazsa hastalığı tespit etmemiz gerekir
Bazen kendi yem yiyor bazen iştahsızlık var gibi duruyor. Bazen halsiz gibi bazen hareketli anlam veremedim. Ama sıcak yer arıyor gibi üşütme olabilir mi diye düşünmeye başladım. Birde diğer yavrular 2 aylık oldular onlarla aynı kafeste kalıyor sürekli onlardan yem istiyor onların beslemesini istiyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bağırsak enfeksiyonu var gibi duruyor. En hızlı yöntem bactrim şurup alıp kullanman olur

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eczane beşeri ilaçtir. Elle besleme yapman gerekiyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuş hasta olduğu için direnci düşük. Hasta kuşun direnci düşük diye tedavi etmemezlik yapılmaz. Tedavi edersin takviyeyle elle beslemeyle direncini yukseltirsin

Üst Alt