• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Kumru dengede duramıyor.

Aleynasu

Yeni Üye
Yavru kumruyu 4 gündür ben besliyorum. Problem yürürken dengede duramaması. Tepetaklak oluyor sürekli. Bazen ayak parmaklarını toparlayamıyor. (Fotoğraftaki gibi oluyor.) Videoda yürüyüşü var. Ne yapabilirim ?Kuşun yürüyüş videosu

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ayaklarında problem olabilir terramicyn deri merhemi temin edin ve akşam uyku öncesi sürün. Bu arada kumrunun anaçları nerede? Ve kursagi dolu mu Kac günlük bu yavru ?

Aleynasu

Yeni Üye
Deneyeceğim önerinizi inşallah. Yuvaları bizim çatı katındaydı. Ancak yavru aşırı haylaz ve oradan aşağıya atlıyor koyuyorum yine atlıyor ve anne bakmıyor artık. 2 gün bekledik bakar diye müdahale etmedik ancak anne hiç bakmadı kursak bomboştu. Ben 6 gündür takip ediyorum öncesini bilmediğim için kaç günlük bilmiyorum. Artık kursağı dolu. Her gün 3 kere beslemeye çıkıyorum. Yemek istediği kadar yediriyorum. Ancak bu denge problemi onu zorluyor

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Zaten anne baba artık beslemez sizin kokunuzu almış olabilir çıplak elle dokunduğunuz için bu arada ne veriyorsunuz kumru için yem olarak ? Hatta nasıl bir mama veriyorsunuz kursagi doldurmak için ?

Aleynasu

Yeni Üye
Biz kokumuz sinmesin diye 2 gün ellemedik yavruyu anne babası besler diye uzaktan izledik ama 2 gün sonunda yavruyu elime aldım halsizdi baya. Doyurup yuvasına koydum ama atladı hep durmadı. Neyle beslediğime gelince de ben anlamıyorum kuşlardan hiç. Petshopa sordum ve internetten okuduğum kadarıyla kuru kedi mamasını toz haline getirip ılık suyla cıvık lapa halinde veriyorum. Bir de ince bulguru haşlayarak veriyorum. Civciv yemi bulamadım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İnternetten de bulabilirsiniz bu şekilde oluyor zaten civciv yemleri. Sizin şırınga yöntemi ile beslemeniz büyük problem. Civciv güvercin ve kumru gibi hayvanlar malesef şırınga ile beslenmemelidir. Civciv yemi tedarik edip onu koymalisiniz kendisi yer.

Ekli dosyalar

Aleynasu

Yeni Üye
Önüne biz yemek koyduğumuzda yemek istiyor ama gagasını denk getiremiyor. Kabın dışına vuruyor gagayı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kâseye koyuyorsaniz eğer normal bir kavanoz kapağına bile koymanız yeterli az miktarda en azından tüketip tuketmediginden emin olursunuz

Aleynasu

Yeni Üye
Hayır minik sığ bir kap ancak kafasında da dengesi yok

Aleynasu

Yeni Üye
Petshopa sorduğumda kabuklu mama var dedi. araştırıp besleme maması alacağım inşallah

Üst Alt