• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kedi ile Muhabbet kuşu beslenir mi

Thab

Yeni Üye
1 adet yetişkin 1 adette yavru muhabbet kuşu bakıyorum eve kedi almak istiyorum yavru kedi yaşabilirler mi

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yavru kedi almanız kuşlar açısından bir avantaj. Kediyi çok iyi eğitmeniz lazım. Ama ben o riske girmezdim. Ne kadar yavruyken alsamda. Çünkü kedilerin bildiğiniz gibi içgüdüsel olarak avlama duyguları var. 😕 Ama farklı fikirleri olanda olabilir bu konuyla alakalı 🖐🏻

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani yavru olması beni de düşündürdü, ama Aslı'ya katılıyorum. Mutfağa girmemeyi falan öğretmiştim ben kedime, Amerikan mutfaklı eve geçene kadar hiç mutfak kapısından içeri girmezdi kapıda otururdu. Ama kuşlar hareketli, bir süre alışmış gibi olsa da an kollar, iki saniye arkanızı dönmeniz de yeter :(

Thab

Yeni Üye
kediyi başka bir yerde baksak olur mu

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ayrı odalarda tutmanızda fayda var

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben uygun görmüyorum. Sonuçta bu kedi bir gün büyüyecek, hatta küçükken bile tehlikeli. Kuzenim de aynı hatayı yaptı, kediyle kuşu bir arada besledi. Kedi oyun için bile olsa kafesin içine pati atınca kuşun kursağı parçalandı. Hayatını kaybetti bu yüzden yavrucağım 😔 O yüzden kesinlikle bir arada beslememenizi söylüyorum.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Tweety i izlemişsindir. Evin içi oradaki sahneler ile dolup taşar.

Omerft18

Paylaşımcı
1 adet yetişkin 1 adette yavru muhabbet kuşu bakıyorum eve kedi almak istiyorum yavru kedi yaşabilirler mi
Bizim teras üçüncü katta ve dışarıdan yukarı doğru asma üzüm ağacı var. Oraya çok cılız bir kedi tırmanmıştı. Turuncu bir tekirdi. Onu besledim büyüttüm. Terasta üç kere kumru yakalayıp yemişti. Oyun oynuyorduk ama cidden avlanma içgüdüleri yok edilemez. Ama illa bir kedi alcaksanız cins olan daha hareketsizleri tercih etmelisiniz. Scottish falan. Sosyal medyada görüyoruz alışan ama temkinli olmakta fayda var.

Mert.

Eski Forumcu
Bence riskli hocamın dediği gibi. Cins kedi belki olabilir saldirmaz diye düşünüyorum benim arkadaşımda var ama onlarında kuşu var saldirmiyor