• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru kedi bakımı nasıl olur

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Ah keşke yakın olsaydık,çalıştığım yerde anne kedi var ama bu bebeği kabul etmedi oyuzden eve getirdim,yalnız şimdi farkediyorum da kedi de böle bı koku var enfeksiyon gibi neden kaynaklanıyor olabilir
Ekşimsi bir koku mu ? Ben yavru kedilerde öyle bir koku hiç rastlamadim ama ağız kokusuda olabilir. Veterinere götürdügünüzü söylemiştiniz peki veteriner kediyi iyice kontrollerini yaptımı?

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Birde yavrunun üstünü hiç örtmeyin olur mu. Evde geniş kutu falan varsa altına sıcak tutmasi için pamuktan bir seyler serin. Gece uyumadan öncede karnını doyurun sabahta yavru için erken kalkın aç kalmasın yavrucak

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ah keşke yakın olsaydık,çalıştığım yerde anne kedi var ama bu bebeği kabul etmedi oyuzden eve getirdim,yalnız şimdi farkediyorum da kedi de böle bı koku var enfeksiyon gibi neden kaynaklanıyor olabilir
Anne kedi koku bırakmış olabilir üzerine başka kediler yanaşmasın diye çiş kokusu olabilir yada doğum sonrası koku olabilir. Sıcak nemli bir bez ile silebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim dünyalar güzeli kızımı İNCİ HANIM 9, 5 yaşında kaybettik. Şimdi inanıyorum ki çok mutlu❤😔

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Bir de bu yavrularda en önemli kısmı gözü çünkü gözleri çok çabuk capaklaniyor ve önüne geçilmezse o yavru büyüdükce gözü dışarı çıkıyor ve alınması gerekiyor bu da benim basıma çok gelmişti o yüzden yavrunun gözünü önce çay ile silip silip gözünü açın sonra kremi sürün. Attığınız videoda yavrunun gözleri capakli

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
Benim dünyalar güzeli kızımı İNCİ HANIM 9, 5 yaşında kaybettik. Şimdi inanıyorum ki çok mutlu❤😔
Başınız sağolsun. Ah ah çok üzücü oluyor ben de çok kedimi kaybettim 20 yıldır kedilere bakıyorum ama her kaybettigimde aynı hissi yaşıyorum 😔

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Başınız sağolsun. Ah ah çok üzücü oluyor ben de çok kedimi kaybettim 20 yıldır kedilere bakıyorum ama her kaybettigimde aynı hissi yaşıyorum 😔
6 ay kemoterapi aldı. Meme tümörü vardı ve en yaygın. Tüm operasyonu atlattı %5 ihtimal verdi profesör kızım yendi. 1yıl 3 ay sonra kahrolası hastalık akciyere metastaz attı ve nefes alamıyordu.uyutmak zorunda kaldık ve o huzara kavuştu arkasında üzgün beni ve ailemi bıraktı. İnci min gözleri dünyaya bedeldir. Arkasından keşke demedim tek tesellim bu ve acılarını son bulması😔

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
6 ay kemoterapi aldı. Meme tümörü vardı ve en yaygın. Tüm operasyonu atlattı %5 ihtimal verdi profesör kızım yendi. 1yıl 3 ay sonra kahrolası hastalık akciyere metastaz attı ve nefes alamıyordu.uyutmak zorunda kaldık ve o huzara kavuştu arkasında üzgün beni ve ailemi bıraktı. İnci min gözleri dünyaya bedeldir. Arkasından keşke demedim tek tesellim bu ve acılarını son bulması😔
En kötüsüde daha fazla acı cekmesindense uyutmayı tercih etmek 😔 siz bu zorlu süreçte elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız bu yaşına kadar sizin ailenizden olduğu için çok mutludur ve huzurlu mutlu bir şekilde gitmistir eminim, şimdi o gittiği yerde rahatça nefes alıp huzurla koşup oynuyordur 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
En kötüsüde daha fazla acı cekmesindense uyutmayı tercih etmek 😔 siz bu zorlu süreçte elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız bu yaşına kadar sizin ailenizden olduğu için çok mutludur ve huzurlu mutlu bir şekilde gitmistir eminim, şimdi o gittiği yerde rahatça nefes alıp huzurla koşup oynuyordur 🙏
Teşekkür ederim. Huzur içinde uyusun

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Biberondan yiyor şimdilik çok şükür,yok hemen döküyorum eğer süt kaldıysa biberonda ve şimdiye kadar iki saate bir verdim de gece de mi o şekilde iki saate bir,siz baya tecrübe kazanmış sınırdır ben biraz kokrtum açıkçası,gözlerini önce silip sonra kremi suruyorum
Yanına havluya sarılmış sıcak su torbası koyun. İhtiyacı varsa gider sokulur ona zaten. Besledikten sonra karnını iki yandan ovarak gazını çıkarın. Gaz çıkarınca biraz daha süt içebilir. Beslendikten 30 dk sonra, arkadaşlarımızın dediği gibi ılık suya batırılmış pamukla popo ve idrar yaptığı bölgeye pıt pıt dokunuşlarla, annesi yalarmış gibi pamuğu sürterek çişini, kakasını yaptırın. Göz iltihaplarına da tobrased damla çok iyi gelir. Bende çok fazla bebek kedi kurtarmıştım zamanında. Arkadaşlarımız hep doğru şeyleri yazmışlar. Bu arada süt ılık olsun. Soğuk olursa da kusabilir. Ben sütün ısısını bileğimin içindeki yumuşak bölgeye sütü damlatarak ölçerdim. Yakmayacak ya da soğuk hissedilmeyecek bir ısıda olmalı

Limonbey33

Tutkulu
Birde yavrunun üstünü hiç örtmeyin olur mu. Evde geniş kutu falan varsa altına sıcak tutmasi için pamuktan bir seyler serin. Gece uyumadan öncede karnını doyurun sabahta yavru için erken kalkın aç kalmasın yavrucak
Sabah beste besledim,altına Polat bisiyler serdim,yalnız saat birden beşe kadar evde olmucam da o süre zarfinda çok mu aç kalir?

Limonbey33

Tutkulu
Yanına havluya sarılmış sıcak su torbası koyun. İhtiyacı varsa gider sokulur ona zaten. Besledikten sonra karnını iki yandan ovarak gazını çıkarın. Gaz çıkarınca biraz daha süt içebilir. Beslendikten 30 dk sonra, arkadaşlarımızın dediği gibi ılık suya batırılmış pamukla popo ve idrar yaptığı bölgeye pıt pıt dokunuşlarla, annesi yalarmış gibi pamuğu sürterek çişini, kakasını yaptırın. Göz iltihaplarına da tobrased damla çok iyi gelir. Bende çok fazla bebek kedi kurtarmıştım zamanında. Arkadaşlarımız hep doğru şeyleri yazmışlar. Bu arada süt ılık olsun. Soğuk olursa da kusabilir. Ben sütün ısısını bileğimin içindeki yumuşak bölgeye sütü damlatarak ölçerdim. Yakmayacak ya da soğuk hissedilmeyecek bir ısıda olmalı
Bugün hemen o damladan alicam,sütü ve suyunu hep ılık veriyorum,dediğiniz şekilde de çiş ve kakasını da yaptırdım,kutu yerine fazla kuş kafesim vardı onu kullandim

Doğacı

Eski Forumcu
Elinden geleni yaptın bence. Takdiri ilahi yapacak bir şey yok 💚

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yarım saat önce maalesef ki öldü çok üzgünüm 😔🥺acaba bisileri yanlış mı yaptım diyorum ama her ne denildiyse harfiyen uyguladım😔
Anne kediler hasta yavruyu ayırır terk eder. Aynı diğer canlılar gibi, insanoğlu hariç çünkü bizde tıp var çareler var. kuşlar da böyledir doğada da aynı şekilde terk eder hatta öldürüp diğerlerine yedirenler var.
Terk edilmiş bir yavru size misafir geldi. Elinizden geleni yaptınız ve Rabbim gördü. Çok sevap kazandınız buna inanıyorum 🤗dün koku var dediğinizde anladım hiç birşey söylemedim anne kokusu vs. Yazdım. O sıcak bir evde geceyi geçirdi karnı doydu ve gözlerini yumdu. 🤗Emeğinize sağlık Allah razı olsun üzülmeyin lütfen şuan en güzel en muhteşem yere gitti🤗💓iyi ki sizle karşılaştı ve iyi ki varsınız🤗💓

Limonbey33

Tutkulu
Anne kediler hasta yavruyu ayırır terk eder. Aynı diğer canlılar gibi, insanoğlu hariç çünkü bizde tıp var çareler var. kuşlar da böyledir doğada da aynı şekilde terk eder hatta öldürüp diğerlerine yedirenler var.
Terk edilmiş bir yavru size misafir geldi. Elinizden geleni yaptınız ve Rabbim gördü. Çok sevap kazandınız buna inanıyorum 🤗dün koku var dediğinizde anladım hiç birşey söylemedim anne kokusu vs. Yazdım. O sıcak bir evde geceyi geçirdi karnı doydu ve gözlerini yumdu. 🤗Emeğinize sağlık Allah razı olsun üzülmeyin lütfen şuan en güzel en muhteşem yere gitti🤗💓iyi ki sizle karşılaştı ve iyi ki varsınız🤗💓
Çok tşk ederim ben de böyle düşünerek biraz olsun içimi rahat tutmaya çalışıyorum🥺ama bir gün de bile çok sevmiş ve çok alışmıştım,ona her baktıkça onbeş gün sonra filan nasıl olur büyür mü acaba diye düşünüyordum, açıkçasi umutsuz değildim,ama dün biranda karşıma çıkınca hiç tereddüt etmeden aldım veterinere filan götürdüm,ama çok küçük ve caresizdi alıp eve getirdim.dun bahsettiğim gibi bir koku vardı ama neden kaynakliydi hiç bilmiyorum😔