• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru için mama süresi

mesutcamur

Yeni Üye
Merhaba,
Kuşlarımın yavrula cıktı en büyüğü 10 günlük anne ve baba bakıyor yavrulara, fakat yumurta maması yapıyorum içine genelde yumurta beyazı ve sarısını az koyuyorum biraz hazır kuru sebze galeta unu ve irmik atıyorum. Bır cok yerde haftada kaç kez verilmesi hakkında farklı görüşler var sizin düşünceniz nedir haftada kaç gün mama vermeliyim anne ve babaya?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Çiğ un koymayın mamaya.
Haftada 2 ya da 3 kere verebilirsiniz.
Mamanın içine hazır kuru mamalardan alıp koyabilirsiniz; cede, beautiful food gibi...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Mamanın içine hazır kuru mamalardan alıp koyabilirsiniz; cede, beautiful food gibi...
Kesinlikle katılıyorum 👍 hatta günlük taze olarak verebilirseniz çok daha sağlıklı olur 😊 son yavru 15 günlük olana kadar verin sonra daldari ve aspur takviyesi yapın

mesutcamur

Yeni Üye
Çiğ undan kastınız galete unu mu yoksa irmik ayrıca ekstra katılmasını tavsiye ettiğiniz şeyler var mı ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çiğ undan kastınız galete unu mu yoksa irmik ayrıca ekstra katılmasını tavsiye ettiğiniz şeyler var mı ?
Evet galeta unu veya pişmemiş her un kursak mantarına sebebiyet verir bu yüzden tavsiye etmiyoruz pişmiş kek şeklinde yaparsaniz çok daha sağlıklı olur.yada en iyisi yukarda söylendiği gibi hazır kaliteli mama temin ederek içine haşlanmış yumurta ve mevsimlik sebzeler ekleyerek vermek

Üst Alt