• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Yavru güvercin

nehirnsndn

Yeni Üye
Merhaba, bu siteye uygun bir soru değil ancak acil olduğu için buraya güvenerek yazmak zorunda kaldım anlayan biri bakarsa çok sevinirim, 10 gün önce falan bir güvercin balkonumun içine yuva yaptı 2 tane yavru çıktı maalesef sanırsam 1-2 gün önce yavrulardan biri ölmüş. Fark ettiğimde hemen attım ve annenin eskisi kadar yuvada kalmadığını fark ettim birkaç saat gözlemledim anne gelmeyince diğer yavru ölür korkusuyla kartona alıp yumurta sarısından mama hazırladım damlalıkla vermeye çalıştım ama yemedi ötmeye başladı belki annesi gelir diye tekrar yuvaya koydum, fakat yuva çok kirli hem ölen yavrudan kalan tortular hem de kakalar var kapıyı bile açamıyorum bu sıcakta sinek girer diye, bunun için ne yapabilirim? Chat gptye sordum yuvayı bozup kendimce baştan yapmamı çünkü hijyen açısından şu anki yuvanın yavruya zarar verebileceğini söyledi sizce ne yapılabilir

Eke yavru güvercini koydum ben hiç anlamıyorum maalesef kuşlardan yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, bu siteye uygun bir soru değil ancak acil olduğu için buraya güvenerek yazmak zorunda kaldım anlayan biri bakarsa çok sevinirim, 10 gün önce falan bir güvercin balkonumun içine yuva yaptı 2 tane yavru çıktı maalesef sanırsam 1-2 gün önce yavrulardan biri ölmüş. Fark ettiğimde hemen attım ve annenin eskisi kadar yuvada kalmadığını fark ettim birkaç saat gözlemledim anne gelmeyince diğer yavru ölür korkusuyla kartona alıp yumurta sarısından mama hazırladım damlalıkla vermeye çalıştım ama yemedi ötmeye başladı belki annesi gelir diye tekrar yuvaya koydum, fakat yuva çok kirli hem ölen yavrudan kalan tortular hem de kakalar var kapıyı bile açamıyorum bu sıcakta sinek girer diye, bunun için ne yapabilirim? Chat gptye sordum yuvayı bozup kendimce baştan yapmamı çünkü hijyen açısından şu anki yuvanın yavruya zarar verebileceğini söyledi sizce ne yapılabilir

Eke yavru güvercini koydum ben hiç anlamıyorum maalesef kuşlardan yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba yavruyu evde besleyebilirsiniz, elbesleme maması ve şiringa ile besleyin lütfen
Dış parazit damlası uygulayın lütfen

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, annesi ilgilenmiyorsa doğduğu yuvalığa benzer bir kase veya kutuya makyaj pamuklarını yerleştirin, yavruyu içine koyabilirsiniz, içine birkaç dal parçası da koyabilirsiniz yerini yadırgamaması için. El besleme maması temin edebilirsiniz, yumurta sarısı tarifini uygulayabilirsiniz -iyice haşlanmış yumurta sarısını ılık su ile karıştırıp yoğurt kıvamına getirilecek şekilde- , kuru kedi mamasını su ile şişirip yumuşatıp yedirebilirsiniz, 2-3 saatte 1 kursağın boş olup olmadığını kontrol ederek yedirebilirsiniz. Elinizde vitamin varsa yemin içine 1 damla damlatıp veredebilirsiniz, Demet Hanım'ın dediği gibi dış parazit damlası da uygularsanız iyi olur, Baymec, Zimec, Avromec, Ivomec, Vilmectin temin edebilirsiniz. 1 damla ense derisine damlatılıp 2-3 saniye masaj yapılacak deriye. 10 gün sonra 2. damlayı yapacaksınız yine aynı şekil 1 damla şeklinde. Vilmectin alırsanız 6 ay sonra tekrar bu işlem yapılacak. Vilmectin dışındakileri alırsanız 3-4 ay sonra yapılacak. Veterinerlerden bulabilirsiniz. Bulamazsanız @mamaist ten Vilmectin temin edebilirsiniz. Röhnfried vitaminleri de temin edinin. BT Amin Forte, Entrobac ve Gerwit-V Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? makalede detayları yazar.
mamaist whatsapp hattı.jpg
Mamaist'e de bu whatsapp hattından ulaşabilirsiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ellediğiniz için artık anne baba bakmaz. Zaten bakmayıda bırakmış gelmeyişi buna işaret.
El besleme yapabilirsiniz. YouTube de videolar var bakıp uygulayın.

Ya da bölgenizde güvercinlerle ilgilenenler varsa onlardan destek alın.

nehirnsndn

Yeni Üye
Ellediğiniz için artık anne baba bakmaz. Zaten bakmayıda bırakmış gelmeyişi buna işaret.
El besleme yapabilirsiniz. YouTube de videolar var bakıp uygulayın.

Ya da bölgenizde güvercinlerle ilgilenenler varsa onlardan destek alın.
Merhaba herkese teşekkür ederim yavruyu direkt elimle ellememiştim eldivenle tutmuştum annesiyle babası gelip gidiyor yavru şu an çok iyi benim besleme yapmama gerek kalmadı 🤍

Üst Alt