• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yavru Forpus Halsiz ve İshal olmuş gibi

erenforpus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal
Merhaba,

2 Erkek forpusum vardı. İlk deneyimimdi. Onlarda 4-5 aylıktı. Çok gergin ve yabani olmuşlardı. Elimize alınca kanatırlardı. Erkek erkeğe hallenince hemen bir çiftliğe gönderdim erişkinliğe kadar bende kalmışlardı.

Dişiliğin doğasınca naif olunduğu için Dişi yavru forpus aldım. Elimede alıştırdım. İlk ısırdı ama sonradan alıştı.

Önemli Bölüm Şurası ;

Dişi yavrumuz ishal gibi ben tam anlamıyorum ama ishal gibi davranıyor ve dışkısıda çok sıvı.

genellikle halsiz ve çok fazla uyuyor elimde bile uyuya kalıyor.

Geleli 2 gün oldu ne yapmaşıyım ne yedirmeliyim ishal olmuş diyebilirmiyiz sorunu ne anlayamadım.

lütfen yardım edin.
Sarı dal darı yemediğini kızıl dal darı yediğini fark ettim. Muhabbet kuşu yemi çok nadir yer gibi oluyor. Çekirdek yediğini hiç görmedim.

Neler yaptım; sirkeli su ile tüm kafesi temizledim.
Suyuna 3 damlacık elma sirkesi damlattım bir kaç saat sonra bastığı yerler dahil herşeyi iyice yıkadım temizledim. Yeni yem koydum sularınıda değiştirdim.
Görseller ;
Görsel 1
Görsel 2 en sıvı olan hali
Kuşumuzun Görseli

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle hoş geldiniz. Lütfen suyuna bir daha limon veya sirke damlatmayın, küçücükler kaldıramazlar 😔 dışkı konusunda hocalarımız yazacaktır, sağlıklı görünmüyor malesef 😢

erenforpus

Yeni Üye
Youtubede muhabbet kuşlarında kullanıyordu ünal diye bir hocamız. İlginiz için teşekkür ederim inşallah iyileşir

Forpuskuş

Yeni Üye
Merhaba,

2 Erkek forpusum vardı. İlk deneyimimdi. Onlarda 4-5 aylıktı. Çok gergin ve yabani olmuşlardı. Elimize alınca kanatırlardı. Erkek erkeğe hallenince hemen bir çiftliğe gönderdim erişkinliğe kadar bende kalmışlardı.

Dişiliğin doğasınca naif olunduğu için Dişi yavru forpus aldım. Elimede alıştırdım. İlk ısırdı ama sonradan alıştı.

Önemli Bölüm Şurası ;

Dişi yavrumuz ishal gibi ben tam anlamıyorum ama ishal gibi davranıyor ve dışkısıda çok sıvı.

genellikle halsiz ve çok fazla uyuyor elimde bile uyuya kalıyor.

Geleli 2 gün oldu ne yapmaşıyım ne yedirmeliyim ishal olmuş diyebilirmiyiz sorunu ne anlayamadım.

lütfen yardım edin.
Sarı dal darı yemediğini kızıl dal darı yediğini fark ettim. Muhabbet kuşu yemi çok nadir yer gibi oluyor. Çekirdek yediğini hiç görmedim.

Neler yaptım; sirkeli su ile tüm kafesi temizledim.
Suyuna 3 damlacık elma sirkesi damlattım bir kaç saat sonra bastığı yerler dahil herşeyi iyice yıkadım temizledim. Yeni yem koydum sularınıda değiştirdim.
Görseller ;
Görsel 1
Görsel 2 en sıvı olan hali
Kuşumuzun Görseli
Öncelikle tavsiyem kafeste iki suluk bulundurun birinde vitaminli su digerinde normal su olsun. suyuna 2 gün arayla vitamin katın bu hem sıvı vitaminlerden hemde probiyotik toz vitaminlerden olabilir probiyatik olanı cay kasiginin ucuyla prinç tanesi buyuklugunde olucak sekilde suyuna ekleyin..
Yem olarakta Tek yemlik icine kendi yeminden kus mamasindan ve palet yemden karisik halde koyun.. Diger bir yemlikte de kus topragi ve kus komurunu karisik halde bulundurun ve dal daridanda bi kac gun arayla verin..
Kafes tabanina ve temizligine dikkat edin kafes tabani icin mısır granülü alabilirsiniz hem sağlıklı hemde surekli temizlik yapma ihtiyac olmuyor.. Benimde gecen bu sekildeydi bu sekilde duzelttim.. Kuslarda en can sıkıcı noktada dışkı problemi umarim ise yarar.. Benim forpusuda gorsele ekledim..

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Dışkıda hastalık var öncelikle menüsünü öğrenmemiz gerekir ve ayrıca öyle bir durumda olan kanatlıya asit verilmez bu onu daha kötü yapar kuşun tedaviye ihtiyacı var önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun ve kuşa suda birşey içirmek istiyorsak çift suluk gereksiz çünkü ben kuş olsam vitaminli suyu içmem sunulmuş Taze suyu içerim bilginize

Forpuskuş

Yeni Üye
Dışkıda hastalık var öncelikle menüsünü öğrenmemiz gerekir ve ayrıca öyle bir durumda olan kanatlıya asit verilmez bu onu daha kötü yapar kuşun tedaviye ihtiyacı var önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun ve kuşa suda birşey içirmek istiyorsak çift suluk gereksiz çünkü ben kuş olsam vitaminli suyu içmem sunulmuş Taze suyu içerim bilginize
Su mevzusu kustan kusa degisiyor benimkisi iki suluktanda içiyor..