• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı yavru cennet papağanı

freouqners

Yeni Üye
merhaba,

yeni yem kırmaya başlamış bir yavru cennet papağanı edindim. benimle beraber 3.günü

kuşumu kendime alıştırmak için kafes içinde veya kafes dışında elime darı alarak gelmesini sağlıyorum.

avcuma veya darıyı nereye koyarsam her şekilde geliyor o esna elimle ona dokunabiliyorum.

ama elim boşken hiç bi şekilde gelmiyor hatta sakin bir şekilde uzaklaşıyor veya arkasını dönüyor.

bildiğim kadarıyla arkasını dönmesi küstüğü anlamına geliyor.

gece vakti ise rahat uyusun diye kafes tam kapanmıcak şekilde üstten örtüyle örtüyorum ama karanlıktan korkuyor kafesten çıkmak istiyor.

kuşumu eğitmek için tavsiyesi olan var mı acaba?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba,

yeni yem kırmaya başlamış bir yavru cennet papağanı edindim. benimle beraber 3.günü

kuşumu kendime alıştırmak için kafes içinde veya kafes dışında elime darı alarak gelmesini sağlıyorum.

avcuma veya darıyı nereye koyarsam her şekilde geliyor o esna elimle ona dokunabiliyorum.

ama elim boşken hiç bi şekilde gelmiyor hatta sakin bir şekilde uzaklaşıyor veya arkasını dönüyor.

bildiğim kadarıyla arkasını dönmesi küstüğü anlamına geliyor.

gece vakti ise rahat uyusun diye kafes tam kapanmıcak şekilde üstten örtüyle örtüyorum ama karanlıktan korkuyor kafesten çıkmak istiyor.

kuşumu eğitmek için tavsiyesi olan var mı acaba?
Merhaba minik can dostunuz evinize hoşgelmiş sefalar getirmiş🥰🤲
Yuvadan yeni ayrılmış korkar, minik bir köşe yapın yada hindistan cevizi kabuğundan yuvalar var alıp kafese asın(kendinizde yapabilirsiniz, içini alın ocakta tütsüleyin ) veya geniş bir yatak alıp asın geceleri içine girip uyur
Henüz bebek
Sebze verin mevsimine göre yeşillikte olur
Dereotu, havuç, yeşil, biber kırmızı biber, kızıl daldarı yanında yer gibi yapın
Yemi bir örtü üzerine yanınıza serpin, yulaf, çekirdek, aspur, yavru muhabbet kuşu yemi, parmağınızla yemin üzerine tık tık yapın sürekli görür gelir, sizi annesi gibi benimser🥰🤲
sevgi ilgi zaman ve sabır ile alışır, önce size güvenmesi gerekli

Son düzenleme:

freouqners

Yeni Üye
Merhaba minik can dostunuz evinize hoşgelmiş sefalar getirmiş🥰🤲
Yuvadan yeni ayrılmış korkar, minik bir köşe yapın yada hindistan cevizi kabuğundan yuvalar var alıp kafese asın(kendinizde yapabilirsiniz, içini alın ocakta tütsüleyin ) veya geniş bir yatak alıp asın geceleri içine girip uyur
Henüz bebek
Sebze verin mevsimine göre yeşillikte olur
Dereotu, havuç, yeşil, biber kırmızı biber, kızıl daldarı yanında yer gibi yapın
Yemi bir örtü üzerine yanınıza serpin, yulaf, çekirdek, aspur, yavru muhabbet kuşu yemi, parmağınızla yemin üzerine tık tık yapın sürekli görür gelir, sizi annesi gibi benimser🥰🤲
sevgi ilgi zaman ve sabır ile alışır, önce size güvenmesi gerekli
a21 maması yedirmiştim ilk geldiği gün sonra bidaha yemedi, havuç ile haşlanmış yumurta karıştırdım onuda yemedi.
tünekte yatak aldım orayı benimsedi kafeste orda uyuyor kafes dışına çıkınca kafesin üstünde uyuyor.
uyuklarken bazen dengesi gidiyor düşüyor.

ama ensesinin küçük bölümünde tüy yok kapsüle benzer birşeyde yok. acaba yuvadan ayrılmadan önce annesi yeni kuluçkaya girmek için yavruyu yolmuş olabilir mi?

odada ışık var ama kafesin üstünü örtünce karanlıktan korkma sebebini buna yorumladım.