• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaşını sor! Yaşlı sevda papağanı

tunahan2828

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 98645Ekli dosyayı görüntüle 98646
Merhabalar bu arkadaşı geçtiğimiz günlerde bi abimiz verdi o da sokakta yakalamış (kafesini vs dün aldık bize dün geldi)
Isırma huyu var el görünce kaçıyor.Dün biraz elimden çekirdek yedirdim onun dışında da fazla rahatsız etmedim.

sorum şu bu kuşu eğitebilir miyim?elime omuzuma gelmeye başlayıp oyun oynar mı?

(Sizce yaşlı mı genç bir kuş mu)
Teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 98645Ekli dosyayı görüntüle 98646
Merhabalar bu arkadaşı geçtiğimiz günlerde bi abimiz verdi o da sokakta yakalamış (kafesini vs dün aldık bize dün geldi)
Isırma huyu var el görünce kaçıyor.Dün biraz elimden çekirdek yedirdim onun dışında da fazla rahatsız etmedim.

sorum şu bu kuşu eğitebilir miyim?elime omuzuma gelmeye başlayıp oyun oynar mı?

(Sizce yaşlı mı genç bir kuş mu)
Teşekkürler
Merhaba hanenize hoşgelmiş sefalar getirmiş 😊🤲yaşlı değil yetişkin bir kuş
Sevgi ile ve zamanla alışabilir tabiki😊🤲
Plastik tünek olmaz ahşap tünek kullanın lütfen
Brokoli dereotu maydanoz sapı kırmızı Kapia biber yeşil biber çok sever
Kızıl darı, çedene, yulaf çekirdek ve sevda papağanı yemi yesin😊

mesut511

Yeni Üye
sevda papağanlarını biraz inatçı bir yapıya sahip olarak biliyorum. diğer kuşlara göre biraz daha uğraştırabilir ama eğitebilirsiniz.
ama elinizden kaçtı diye zorla yakalayıp elinize çok fazla almamanız gerekiyor tabi daha deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir ama el travması yaşar ise alıştırma sürecini daha da uzatacaktır. kafesin yanına oturarak ilk önce size alışmasını daha sonra da kafese elinizi soktuğunuzda rahat bir yapıya geçip sakince kalana kadar beklemeniz gerekiyor sanırım. yem ve su değiştirmelerinde aynı kişi yaparsa özellikle de ilk zamanlar da faydası olacaktır. ısırdığında elinizi kaçırırsanız ısırmaya alışacaktır. biraz dişinizi sıkmanız gerekecektir ö yönce, daha önce bir alexandırı alıştırırken her iki elimde kanamadık yer kalmamıştı ama sonrasında sevgi yumağı oldu :)

tunahan2828

Yeni Üye
Merhaba hanenize hoşgelmiş sefalar getirmiş 😊🤲yaşlı değil yetişkin bir kuş
Sevgi ile ve zamanla alışabilir tabiki😊🤲
Plastik tünek olmaz ahşap tünek kullanın lütfen
Brokoli dereotu maydanoz sapı kırmızı Kapia biber yeşil biber çok sever
Kızıl darı, çedene, yulaf çekirdek ve sevda papağanı yemi yesin😊
2 yaşından büyük mü peki sizce?

tunahan2828

Yeni Üye
sevda papağanlarını biraz inatçı bir yapıya sahip olarak biliyorum. diğer kuşlara göre biraz daha uğraştırabilir ama eğitebilirsiniz.
ama elinizden kaçtı diye zorla yakalayıp elinize çok fazla almamanız gerekiyor tabi daha deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir ama el travması yaşar ise alıştırma sürecini daha da uzatacaktır. kafesin yanına oturarak ilk önce size alışmasını daha sonra da kafese elinizi soktuğunuzda rahat bir yapıya geçip sakince kalana kadar beklemeniz gerekiyor sanırım. yem ve su değiştirmelerinde aynı kişi yaparsa özellikle de ilk zamanlar da faydası olacaktır. ısırdığında elinizi kaçırırsanız ısırmaya alışacaktır. biraz dişinizi sıkmanız gerekecektir ö yönce, daha önce bir alexandırı alıştırırken her iki elimde kanamadık yer kalmamıştı ama sonrasında sevgi yumağı oldu :)
valla dün biraz elimden çekirdek yedi bu arkadaş kümeste tavuklarla yaşıyormuş daha önce🙂

mesut511

Yeni Üye
:) valla iyi yaşamış :) elinizden çekirdek yemeye başladı ise gelişme var ama daha başlangıç. çok inatçı oluyor onlar :)) Allah kolaylık versin :)

Üst Alt