• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaşını sor! Yaş ve Cinsiyeti

rilish26

Müdavim
İyi akşamlar 1 ay önce komşudan sahiplendim kuşu komşum da taşındı tam olarak o da bilmiyor yaşını ve cinsiyetini doğumu için ağustos sonu olabilir dedi ama belki siz kesin bir şey söyleyebilirsiniz. Fotolar yeterlidir umarım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben dişi gördüm. Ama 4 aylık kuş gibi gelmedi daha küçük gördüm. Ama üstadlar daha net yorumlar 🖐🏻 maşallah sağlıklı ömrü olsun 🙏🏻

rilish26

Müdavim
Ben dişi gördüm. Ama 4 aylık kuş gibi gelmedi daha küçük gördüm. Ama üstadlar daha net yorumlar 🖐🏻 maşallah sağlıklı ömrü olsun 🙏🏻
Burnu mor mavi netten bakınca erkek diye düşünmüştüm ben. Bildiğim bi de dişilerin çok ötmediği bu öğlen bir başlıyor 2-3 ötüyor

rilish26

Müdavim
ağustos sonu ise 3 aylık falan olabilir o zaman onu doğru hatırlıyor olabilir

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yine dişi diyorum ☺ çünkü cere kenarlarinda beyazlık var. 🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Erkekte olsa dişi de olsa yanına eş alındı mi eğitimi zor olabilir. Bence gayet egitebilirsiniz. Hem daha yavru eğitimi çok kolay olur. 🙏🏻

rilish26

Müdavim
Erkekte olsa dişi de olsa yanına eş alındı mi eğitimi zor olabilir. Bence gayet egitebilirsiniz. Hem daha yavru eğitimi çok kolay olur. 🙏🏻
Burada konu açmıştım avizeden inmiyor diye salınınca sürekli tek takılıyor elime falan alışık oradan yem falan yiyor ama avizelere korktuğu şeyleri koyunca konmuyor aslında sürekli uçuyor bir şey olucak diye korkuyorum yoksa avizeye çıkmasını engellemenin yolunu buldum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Avize deyince evet hatırladım şimdi sizi 🙂 aslında önce kafes içi eğitim verseydiniz daha iyi olurdu. Ve evi de sizi de tanıması açısından. Çünkü sürekli ucuyorsa evdeki objeler tehlike onun icin. Çok dikkat edin.🙏🏻

rilish26

Müdavim
Avize deyince evet hatırladım şimdi sizi 🙂 aslında önce kafes içi eğitim verseydiniz daha iyi olurdu. Ve evi de sizi de tanıması açısından. Çünkü sürekli ucuyorsa evdeki objeler tehlike onun icin. Çok dikkat edin.🙏🏻
Verdim aslında kafeste kesinlikle elime çıkmıyor çok uğraştım hatta genel olarak dal darısı versem de kafese parmak uzatılmasını sevmiyor. Ama dışarıda aldığım zaten genel olarak parmağımda ve t tünekte duruyor ama sıkılınca ya da kafasına esince hop avizeye. Avizede genel olarak sabit kalıyor aşağı inme huyu falan hiç yok

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Her kuşun karakteri farklıdır. Kimi bir ayda alışır kimi üç ayda.. Hala yüksek yerlere gidiyorsa oralarda kendini güvende hissettiği için gidiyor. Demekki daha size ve ortama henüz alışmamış. Bu alismanin dişi olmasıyla veya erkek olmasıyla ilgisi yok. Karakterle alakalı. Kesinlikle zaman tanıyın kuşunuza. Sonra en iyi arkadaşınız olacak ve omzunuzdan inmeyecek 🙂

rilish26

Müdavim
Her kuşun karakteri farklıdır. Kimi bir ayda alışır kimi üç ayda.. Hala yüksek yerlere gidiyorsa oralarda kendini güvende hissettiği için gidiyor. Demekki daha size ve ortama henüz alışmamış. Bu alismanin dişi olmasıyla veya erkek olmasıyla ilgisi yok. Karakterle alakalı. Kesinlikle zaman tanıyın kuşunuza. Sonra en iyi arkadaşınız olacak ve omzunuzdan inmeyecek 🙂
Sağolun uğraşıyorum günde 4-5 saat zaten dışarıda hem dinleniyor dışarıdayken hem arada eğitim yapıyorum alışıcaz bakalım. Artık güzel oğlum değil de güzel kızım diye sevebilirim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz dişi ve 3-4 ay civarı ilk tüyüne girmiş. Dişi muhabbet kuşları hem konuşur, hem öter, hem canlı enerjik ve hareketlidir hem de gayet güzel eğitilebilirler. Kelime haznesi olarak erkeklerden daha az kelime konuşurlar ama yine de konuşurlar yani. Bir sıkıntı yaşamazsınız. Hatta erkek kuşlar daha meraklı oldukları için ilgisi sürekli farklı şeylerde olur ama dişiler sahibine daha rahat odaklanabilirler 😇

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dişi diyorum. :)

Üst Alt