• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Yaş ve cinsiyet tahmini yardımcı olur musunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kertmeyenkele

Yeni Üye
Merhaba sarı kafalı olan kuşumuzu dişi olarak biliyorduk.Çiftleştirmek için bugün beyaz olan kuşu aldım erkek olarak.Cere renklerinin benzerliği soru işareti oluşturdu kafamda ve sanırım yeni aldığımız kuş henüz yavru.Ama birbirlerinin tüylerini kaşımaya falan başladılar anlaştılar yani hemen.Aydınlatabilir misiniz eğer yanlış aldıysam ne yazık ki iade edicem.Ekli dosyayı görüntüle 44405Ekli dosyayı görüntüle 44406Ekli dosyayı görüntüle 44407Ekli dosyayı görüntüle 44408Ekli dosyayı görüntüle 44409

Bahar Y.

Müdavim
Petshop sahibine attım fotoları ikisi de erkek diyor kafayı yicem 😅 Yok mu başka yolu ayırt edebileceğimiz en son Sahibinden den oto fiyatlarını açıp kafese tutucam ekranı.Hangisinin ilgisini çekerse erkektir
Ahahhahaha, ama ben %100 diyorum ikisinin de dişi olması konusunda

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Ahahhahaha, ama ben %100 diyorum ikisinin de dişi olması konusunda
Bahar arkadaşımıza katılıyorum. Aynı cins olan kuşlar da öpüşür, birbirini kaşır, oynar hatta bazen erkekler diğer erkekleri baskı altına almak için üstüne bile çıkma hareketi yapar. Evdeki kuş yalnız kalınca, arkadaş gelince mutlu olmuş. 2 erkek daha alın, yavrularını da birbiri ile eşlersiniz 🥰

kertmeyenkele

Yeni Üye
Çok teşekkürler arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için. Bülenti de çok sevdik çok sevimli geri vermek zor olacak divayı.Belki iki has erkek daha alırım.Peki alırken kaç aylık almalıyım ve cere rengine bakarken lacivert olmasına mı dikkat edeyim tavsiye verirseniz çok sevinirim.Yani konuya hakimmiş izlenimi verirsem en azından beni keklemeye yeltenmezler bu sefer.Evdekilere rezil olduk bi daha dişi alırsam hanımlar hamamına dönecek kafes.

Bahar Y.

Müdavim
Çok teşekkürler arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için. Bülenti de çok sevdik çok sevimli geri vermek zor olacak divayı.Belki iki has erkek daha alırım.Peki alırken kaç aylık almalıyım ve cere rengine bakarken lacivert olmasına mı dikkat edeyim tavsiye verirseniz çok sevinirim.Yani konuya hakimmiş izlenimi verirsem en azından beni keklemeye yeltenmezler bu sefer.Evdekilere rezil olduk bi daha dişi alırsam hanımlar hamamına dönecek kafes.
Bir yetişkin bir yavru erkek almanızı öneririm, yeni gelen dişi henüz yavru çünkü, onunla büyümesi iyi olur. Yetişkin dişiniz için ceresi lacivert kuş seçin, sağlığına mutlaka dikkat edin hareketsiz veya eksik tüyleri olmasın, yavru için burun deliklerinin etrafının beyaz olmamasına dikkat edin tamamiyle pembe veya mor olmalı, aynı şekilde tüylerinin tam olduğundan ve halsiz olmadığından emin olunuz

kertmeyenkele

Yeni Üye
Bir yetişkin bir yavru erkek almanızı öneririm, yeni gelen dişi henüz yavru çünkü, onunla büyümesi iyi olur. Yetişkin dişiniz için ceresi lacivert kuş seçin, sağlığına mutlaka dikkat edin hareketsiz veya eksik tüyleri olmasın, yavru için burun deliklerinin etrafının beyaz olmamasına dikkat edin tamamiyle pembe veya mor olmalı, aynı şekilde tüylerinin tam olduğundan ve halsiz olmadığından emin olunuz
Çok teşekkürler tekrardan dediklerinizi dikkate alırım.Çiftleştirme sürecinde de sizlerden yardım isterim ilerleyen zamanlarda inş hemen cevap vermeniz çok güzel.İyi forumlar cümleten arkadaşlar🙏

Ahmet55

Yeni Üye
Kuşlarımın cinsiyetini anlayamadım yardım edermisiniz

Ahmet55

Yeni Üye
Ben ikisi de dişi diyorum. Maşallah
Yeniyim heves ettim görünce aldım bakımlarını yemlerını kuslar geldıkden sonra cok arastırdım en ıyı sekılde yapmaya calısıyorum.
Kuşlarımı alırken bir erkek bir dişi diye verdiler bende işerde yumurtlar bunlar o zaman dedim evet sana yuvalıkda verelım denildi aldım bende geldım bi arkadasım 2 side erkek deyince sasırdım 😄

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yeniyim heves ettim görünce aldım bakımlarını yemlerını kuslar geldıkden sonra cok arastırdım en ıyı sekılde yapmaya calısıyorum.
Kuşlarımı alırken bir erkek bir dişi diye verdiler bende işerde yumurtlar bunlar o zaman dedim evet sana yuvalıkda verelım denildi aldım bende geldım bi arkadasım 2 side erkek deyince sasırdım 😄
Mavi beyaz olan kesin dişi yeşil de pek emin olamadım ama son fotoğraflarda onu da dişi olarak gördüm 😊 yalnız yeşil olanda bir kabarma var gibi bu arada başkasının konusu bu. Yeni konu açıp yeşil olanın güncel dışkı fotosu ve videosunu ekler misiniz bir bakalım 😊

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beyaz dişi yeşil erkek. Ama yeşilin yinede tam cere fotosunu atarsanız daha kesin cevap verebiliriz

Ahmet55

Yeni Üye
Hayırlı ramazanlar arkadaşlar yeniyim . 2 hafta önce kuşlarımı aldım aldıkdan sonra rahat etsinler diye 100 cm lik kafes aldım gervit vitamin aldım ve kapıları hep acık ucsunlar rahat etsinler diye sulukları günlük degisip haftada 1 defa gervit damlatıyorum suluga 5 damla . Kuşlarımın cinsiyetini anlayamadım bana bir dişi bir erkek diye verdiler . Kuşlarımın cinsiyeti nedir bakımları için önerebileceginiz seyler varmı tavsıye bekliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hayırlı ramazanlar arkadaşlar yeniyim . 2 hafta önce kuşlarımı aldım aldıkdan sonra rahat etsinler diye 100 cm lik kafes aldım gervit vitamin aldım ve kapıları hep acık ucsunlar rahat etsinler diye sulukları günlük degisip haftada 1 defa gervit damlatıyorum suluga 5 damla . Kuşlarımın cinsiyetini anlayamadım bana bir dişi bir erkek diye verdiler . Kuşlarımın cinsiyeti nedir bakımları için önerebileceginiz seyler varmı tavsıye bekliyorum
Hayırlı Ramazanlar Yeni bir konu açar mısınız başkasının konusunda soru sormayın lütfen sorun anında cevaplayalımda konu açarak resim ekleyin bakalım 👍

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bu fotografta yesil erkek. Digeri kesin diside. Yesilin bi fotografi var orda da disi gibi mavi beyaz duruyor ceresi. 🙄 isik hangisinde yaniltmis anlamak icin yesil kafes tellerine yaklastiginda flassiz ama iyi bir isikli ortamda net bir fotograf cekmeniz lazim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt