• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaş tahmini

Gülnar

Yeni Üye
Merhaba iki sultan papağanım var yaşlarını net olmasa tahmini belirleye bilen varsa sevinirim erkek 15 gündür yuvadan çıkmıyor yem su ihtiyacı dışında çiftleşmiyolar dün sadece 1 kes çiftleştiler dişiyide yuvaya almıyor gerekirse farklı fotolarınıda atarım durum böyle ikiside acıkıp susayınca yiyip içip gidiyorlar erkek yuvaya kızda böyle kapı önünde gece gündüz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tam net bir şey söyleyemem ama yuvalık önünde nobetcilik yapan kuşunuz tahminimce 12 yada 14 aylık gibi bu Arada 15 günlük nobetcilik yapan kuşlarinizin yumurtası var değil mi

Gülnar

Yeni Üye
Yok Yumurta yuva boş orda oturan dişi içerideki erkek

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
15 gündür yumurta yapmamissa ciftlesmemis olabilirler. Dışkıları ne durumda dişi kuşunuzun büyük dışkı mi yapıyor yoksa normal mi

Gülnar

Yeni Üye
Ben aldığımda dedim damızlık kuş istiyorum hemen yavru versin kuşlar 5 aydır bende kaç kere ara ara çiftleştiler ama yumurtlamadı şimdide günde Bi kere çiftleşiyolar 3 gün çiftleştiler bu gün mesela çiftleşme diler daha erkek ara ara kur ötüşü yapıyor

Gülnar

Yeni Üye
Normal yapıyo girip yatmıyoki yuvada orda öyle bekliyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Gündüz çiftleşiyorlarsa gündüz gece çiftleşiyorlarsa gece çiftleşiyorlar. Benimkiler öyle çünkü ben 1. Kuluckalarindan sağlam yavrular elde ettim şimdi ikinciyi yapiyorlar. Deneyimli olmadıkları içinde olabilir. İsterseniz kizistirici mama yapın onlara hafta da 2 gün belki işe yarar. Birde yuvalık içinde talaş granül vs. Biseyler koydunuz değil mi

Gülnar

Yeni Üye
Evet talaş var hiçbişey yemiyorlar yem dışında sade haşlanmış yumurta bile yemiyorlar buğday yeşil mercimek çimlendiriyorum yem dışında onu yiyorlar kızıştırıcı nijer kullandım oda pek işe yaramadı çiftleştiler ama Yumurta yapmadı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dişi kuşun poposuna bir bakın yumurta sıkışması olmuş mu olmamış mı diye şişlik varsa popoda yumurta vardır

Gülnar

Yeni Üye
Yok maşallah kuş iyi sağlıklı yani öyle olsa ağrısı olur herhalde onuda biturlu belli etmezmi dik durduğu zaman bakıyorum şişlik falan yok hiç küçük mü dedim acaba çünkü denemediğim kalmadı günde 1 kes çiftleşmeleri normalmi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yani belki ciftlesmislerdir siz görmemiş de olabilirsiniz

Gülnar

Yeni Üye
Ola bilir genelde evde olduğum için gördüğümde bukadar önereceğiniz kızıştıcı tohum mama damla suyuna yada başka bişey varmı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yumurta maması yapabilirsiniz içine havucun suyunu sıkıp rendelenmiş olarak

Gülnar

Yeni Üye
Teşekkür ederim hakkınızı helal edin yordum sizi