• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardımm

Melike45

Aktif Üye
Kuşun tüyleri kabarık dünden beri çok yem kiramiyor henüz ne verebilirim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Elle besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 acil olarak haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın sonra şırınga ile besleyin..bu gecelik bunu yapabilirsiniz yarın mama ve aparatı temin ediniz

Melike45

Aktif Üye
Elle mamasiyla besliyorum kursak dolu ama tüylerini kabartiyor sabahtan beri boyle

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kursak doluysa korkacak bişey yok dışkı resmi görebilir miyiz 👍

Melike45

Aktif Üye
Aslnda daha öncede yazmstm burdan bu yavruyu üretici bana 3 5gune yeme düşer diye verdi kendiside sanrm elle besliyrms ben aldgm günden beri sürekli besledim mamayla yem kiramyor cnku halen aslında yeme düşmesi lazim kanatları tmamlanms dal darı kırabiliyor aslnda ama yemiyor sürekli önünde aspurda aldm yemde koydum daha tam kiramiyor bugünde tüyleri kabarık olunca korktum hastalandımi diye

Melike45

Aktif Üye
Dışkı fotusu atıcam mamayla beslendiği için aslnda isal gibi gondericem

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kursak kontrolü yapın tok olduğu sürece sıkıntı olmaz isterseniz bide kabuğu soyulmuş yem verin belki yer

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bulunduğu ortamın sıcaklığı ne durumda peki ? Çünkü kursagi doluysa eğer üşüdügü için de kendini kabartabilir, ki daha yeme henüz düşmemiş çok küçük onların bünyesi şuanda çok hassas her an ufak bir rüzgar bile onları hasta edebilir oda ısısını iyi şekilde ayarlamanız gerek, kafesin içindeyken örnek olarak tunekte durabiliyor mu yoksa kafesin altına köşeye çekilip orda mi duruyor bu da önemli, bir de nefes alış veriş lerini kontrol etmeniz gerekiyor.

Melike45

Aktif Üye
Tunege cikabiliyor alçak biyere taktm ama yerde duruyor genelde polar bir örtü var ve yuvalık gbi birsey yaptm onda uyuyor oda ısısında sorun yok ona göre usutucegi biryerde yok Aralık 13 den yumurtadan ckms yani kanatları tam gbi şuan. dal darı kırabiliyor sürekli önünde zaten ama yemiyordu hiç ama dünden beri daldarı kırıyor oda avcuma koyuyorum ordan yiyor kursak kontrolünü yapıyorum sürekli teşkkr ederim gozlemlicem

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Birdahaki sefere yumurta başlayacak ve mama olarak verecek olursanız yumurtayı rendelemenizi tavsiye ederim yemesi daha kolay olur bu sarımsak rendeleri var küçük onlardan kullanabilirsiniz bende kuşlarıma mama hazırlarken özellikle yumurtayı rendeliyorum sarımsak rendesiyle