• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardımlarınız gerekiyor

Soner

Aktif Üye
Nefes alış verişinde bir sıkıntı varmı tıkalı olan burun deliği icin bir çay bardağına tuzlu su karışımı hazırladıktan sonra bir tane pamuklu çöpü bu karışıma daldırıp kuşun burnuna çöpün pamuğu yardımıyla sürebilirsiniz ve kuşun burnundaki tıkanıklığın açılmaya başladığını görecekesiniz.Suyun içine su ağzınıza çok tuzlu gelicek seviyeye kadar tuz koyun.Tuzlu su ile burun açma yöntemi insanlardada kullanılmaktadır ve işe yaramaktadır..Ancak burnu tıkalı olan kuşun ,burnunun tıkanmasının başka şeylerlede bağlantısı olabileceğinden üşütme ,soğuk algınlığı gibi vb. gibi ayrıca gerekli olan ilaç tedavisinide uygulamak gerekir.Antibiyotik yada başka bir tadavi gerekli olabilir.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
İ
Nefes alış verişinde bir sıkıntı varmı tıkalı olan burun deliği icin bir çay bardağına tuzlu su karışımı hazırladıktan sonra bir tane pamuklu çöpü bu karışıma daldırıp kuşun burnuna çöpün pamuğu yardımıyla sürebilirsiniz ve kuşun burnundaki tıkanıklığın açılmaya başladığını görecekesiniz.Suyun içine su ağzınıza çok tuzlu gelicek seviyeye kadar tuz koyun.Tuzlu su ile burun açma yöntemi insanlardada kullanılmaktadır ve işe yaramaktadır..Ancak burnu tıkalı olan kuşun ,burnunun tıkanmasının başka şeylerlede bağlantısı olabileceğinden üşütme ,soğuk algınlığı gibi vb. gibi ayrıca gerekli olan ilaç tedavisinide uygulamak gerekir.Antibiyotik yada başka bir tadavi gerekli olabilir.
Nefesinde bir problem yok. Ama tıkalı olduğu çok net görünüyor. Üşütmüş olabilir. Pazartesiye kadar idare etme şansım var mı? Yasak var malum. Pamuklu çubuk da yokmuş. İlaç olarak ne kullanmalıyım?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Nefesinde bir problem yok. Ama tıkalı olduğu çok net görünüyor. Üşütmüş olabilir. Pazartesiye kadar idare etme şansım var mı? Yasak var malum. Pamuklu çubuk da yokmuş. İlaç olarak ne kullanmalıyım?
Demin bir tane kalmış tuzlu suyu sürdüm. Biraz korktu ama mecburen avuçladım.

Soner

Aktif Üye
Sıcak tutmaya calısın vitamin verin bu dönemde pazartesi gününe kadar da durumunu gözlemleyin duruma göre yine bir veterinere götürün onun verecegi ilacı kullanmanız daha doğru olur

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Sıcak tutmaya calısın vitamin verin bu dönemde pazartesi gününe kadar da durumunu gözlemleyin duruma göre yine bir veterinere götürün onun verecegi ilacı kullanmanız daha doğru olur
Tamam ancak maalesef veterinlerin çoğu kapattı virüs nedeniyle. Umarım açık bulabilirim :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Gerekli Cevaplar verilmiş grit kum + bağırsak duzenliyici+ diyazm 256 bunları kullanın ve sebze vermeyin sadece yemi ve daldari olabilir 1 haftada dışkı normale dönmezse mutlaka dışkı analizi için vete götürün geçmiş olsun

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Gerekli Cevaplar verilmiş grit kum + bağırsak duzenliyici+ diyazm 256 bunları kullanın ve sebze vermeyin sadece yemi ve daldari olabilir 1 haftada dışkı normale dönmezse mutlaka dışkı analizi için vete götürün geçmiş olsun
Tamamdır dediğiniz ürünleri yarına alıyorum.

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Herkese günaydın. Sayenizde durumumuz git gide iyiye gidiyor. Bugün de ürünleri sipariş vereceğim. Umarım erken gelir... Burun tıkanıklığı geçmek üzere. Dışkısı da çok düzeldi. Dün akşamdan bu yana sadece bir tane dışkısı yemli. Onun dışında kiler normal. Sanırım çok fazla meyve sebze vererek biraz yüklendim hayvancağıza. Ağır gelmiş olabilir. Eğer tamamen geçmezse Öz-vet'i aradım belli saatler arası açıklarmış. Götüreceğim. İnşaallah götürmeme gerek kalmaz. Son soru olarak elimde bulunması için divitsol mu avidiareyi mi önerirsiniz?

Soner

Aktif Üye
İyi olmasına sevindim umarım yarın veterinere de gerek kalmadan daha iyi olur

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun iyi olmasına sevindim ama denilen besin ve katkıları alın onları ihmale almayın ..avi-dear olursa daha iyi olur eğer bulamazsanız Diyazm 256 ayrı zamanda sindirim sistemi duzenliyicidir bilginize

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuşun iyi olmasına sevindim ama denilen besin ve katkıları alın onları ihmale almayın ..avi-dear olursa daha iyi olur eğer bulamazsanız Diyazm 256 ayrı zamanda sindirim sistemi duzenliyicidir bilginize
Siparişime ikisini de ekledim. ikisi de elim de bulunsun diye. Gelmesini bekliyorum. Sayeniz de daha da iyi olucak inşallah. Hepinize tekrar teşekkür ederim :)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Diazym 256 bugün geldi. Toz haldeymiş ne kadar kullanmama gerekli?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kuş kumu, probiyotik ve divitsol geldi. Divitsol da şimdi geldi. Kaç damla katayım suyuna üstünde 15-20 diyor ama fazla geldi bana.