• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardımlarınız gerekiyor

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bubi'nin dışkısında değişim farkedince baktım sulanma farkettim. İlk normal geldi marul ve salata vermiştim. Normaldi sadece sulanmıştı sonra akşam yattım kalktım tekrar baktım. Bu defa farklı dışkılar farkettim :(

Soner

Aktif Üye
Dışkıda yemmi var yoksa benmi yanlış görüyorum

Soner

Aktif Üye
Halsizlik kabarma yeme içmede bir sıkıntı varmı ve en önemlisi kuş kumu kullanıyormusun?

Soner

Aktif Üye
@Ronay Ayk dediği gibi dışkıda yem olması sindirimle alakalı eger söylediğim bulgular yoksa kuş kumu kullanmanı tavsiye ederim bi kac gün o sekilde takip et

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Halsizlik kabarma yeme içmede bir sıkıntı varmı ve en önemlisi kuş kumu kullanıyormusun?
Hiçbirinde yok kuş kumuda kullanıyorum. Gayet neşeli ve mutlu. Kuş kumunu biraz fazla tüketmiş olabilir bu ararlar yerini değiştirmiştim. Onunla ilgisi olabilir mi?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
@Ronay Ayk dediği gibi dışkıda yem olması sindirimle alakalı eger söylediğim bulgular yoksa kuş kumu kullanmanı tavsiye ederim bi kac gün o sekilde takip et
Kuş kumu, kalamar kemiği, mineral blok merak etmeyin hepsini kullanıyorum. Zaten ne yeme de ne de içmede problem var. İkiside gayet iyi. Sadece dışkısı değişti. Şimdi gine normale döndü gine de tetikteyim. Sanırım marul ve salatalıktan oldu. İkisi aynı anda vermem doğru değildi. Benim hatam. Sanırım ikisini aynı anda verince dokundu hayvancağıza.

Soner

Aktif Üye
Evet o da olabilir ama dışkıda yem olması biraz sıkıntılı peki kuşu elinize alın ve gögüsüne dokunun göğüs kemiği keskin bi sekilde elinize geliyormu bi kontrol edermisin

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Yaptığı son dışkılar tekrar yem gördüm. Dediğiniz ürünü nerden temin edebilirim?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Evet o da olabilir ama dışkıda yem olması biraz sıkıntılı peki kuşu elinize alın ve gögüsüne dokunun göğüs kemiği keskin bi sekilde elinize geliyormu bi kontrol edermisin
Şimdi bakayım.

Soner

Aktif Üye
Kesinlikle sindirimle alakalı bir sıkıntı var kus kumunuz ince olabilir ondan da olur dışkıda yem olması kuşta zayıflama jilet gögüs denilen kuruma hastalığınında bir belirtisi olabilir tabi bunun net kanısına varmak icin tahlilde gerekli.Simdilik yesillik v.s kendi yemi dışında birsey vermeyin kusun altlıgını hergün temizleyin ve yeni yaptıgı dışkıyı günlük takip edin aynı zamanda yeme icmesinide probiyotik kullanın ama ben yine probiyotiğin bu konuda cok faydası olacağını düşünmüyorum kus kumunuzu ve yeminizi değiştirip o sekilde biraz takip edebilirsiniz eger herhangi bir degisme olmazsa tekrardan yazın

Son düzenleme:

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Kesinlikle taşlık sindirimle alakalı bir sıkıntı var kus kumunuz ince olabilir ondan da olur dışkıda yem olması kuşta zayıflama jilet gögüs denilen kuruma hastalığınında bir belirtisi olabilir tabi bunun net kanısına varmak icin tahlilde gerekli.Simdilik yesillik v.s kendi yemi dışında birsey vermeyin kusun altlıgını hergün temizleyin ve yeni yaptıgı dışkıyı günlük takip edin aynı zamanda yeme icmesinide probiyotik kullanın ama ben yine probiyotiğin bu konuda cok faydası olacağını düşünmüyorum kus kumunuzu ve yeminizi değiştirip o sekilde biraz takip edebilirsiniz eger herhangi bir degisme olmazsa tekrardan yazın
Kuş kumu olarak ne önerirsiniz.

Soner

Aktif Üye
Benim kullandığım bu grit kus kumu ince beyaz olanlardan kullanmıyorum ben

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bubi'nin burun deliklerinin dolu olduğunu farkettim. Neden olabilir?

Soner

Aktif Üye
Sarı sıvı akıntı varmı?