• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Yardımcı olursanız sevinirim.

Seher09

Yeni Üye
Sultan papaganim son günlerde çok durgundu kabarma ve sürekli uyuma durumu vardı daha sonrasında arka kısmına baya bı diski bulaşmış fark ettim petshop a danistigimda bana bı toz ilaç verdi kuruma hastalığı var diyip 3 5 gün kullandım fakat ilaç fayda etmedi daha sonrasinda papates püresi ve yumurta ile mama yapıp elimle besledim suluguna sirke damlatıp koydum karışık vitamin takviyesi yaptım gün geçtikçe toparlamaya başladı ama neredeyse 1 haftadır hiç otmuyo hırıltılı çok kısık bir sesle civ civ sesi gibi bı ses çıkartıyor oda çok nadiren birde zayıflama durumu var sanırım kemiği sivrelmis ben kusumu yeni sahiplenmistim daha öncesinde elime falan gelmiyor du hasta olunca biraz gelmeye başladı şuan alıştı da ama şuan fark ettiklerim önce de varmiydi pek bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim :)

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuzun videosunu çekip streamble.com üzerinden paylaşabilir misiniz ☺ Bir de dışkı resimlerini görelim 🙏

Seher09

Yeni Üye

Seher09

Yeni Üye

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Geçmiş olsun, kuruma olan kuş için kursak besleme yapılması gerekiyor kilo aldırmanız gerekiyor çevrenizde yapan birini bulmalısınız yada biliyorsanız sizin yapmanız gerekiyor ve bununla beraber ona yağ yapıcı gıdalar verilmeli kilo alması için iç yulaf Yulaf, aspur , tuzsuz çekirdek, daldarı, haşlanmış yumurta(yumurta haftada 2 kez ) ama bunlar yedek olarak desteklemek için yani bu durumda bir kuş için kursak besleme şart maalesef

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Attığım diskilar dünden kalma sanırım bugün görmedim yaptığını az önce arkasına yapisani temizledim çok sert ve katıydı
Kurumuş dışkılar sert olur ancak bu yavrunun veterinere gitmesi ve ilaç kullanması lazım. Ayriyeten elle besleme maması ve aparatı almanız lazım ve beslemeniz lazım 🙏 Kuruma diye bir hastalık yoktur, hastalıktan dolayı zayıflamaya kuruma denir

Seher09

Yeni Üye
Kurumuş dışkılar sert olur ancak bu yavrunun veterinere gitmesi ve ilaç kullanması lazım. Ayriyeten elle besleme maması ve aparatı almanız lazım ve beslemeniz lazım 🙏 Kuruma diye bir hastalık yoktur, hastalıktan dolayı zayıflamaya kuruma denir
Yeni yaptıgı diski da o şekildeydi ne hastalığı var sizce bir bilginiz varmı acaba ve neden hiç otmuyo sesi çok az ve bogazlari acır insanın da sesi kısılır ya sesi bozuk çıkar hani o şekilde

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yeni yaptıgı diski da o şekildeydi ne hastalığı var sizce bir bilginiz varmı acaba ve neden hiç otmuyo sesi çok az ve bogazlari acır insanın da sesi kısılır ya sesi bozuk çıkar hani o şekilde
Kapsamlı bir tetkikten geçmesi lazım, ağrısı olduğu için, enfeksiyon olduğu için yapıyor 🙏

Seher09

Yeni Üye
Geçmiş olsun, kuruma olan kuş için kursak besleme yapılması gerekiyor kilo aldırmanız gerekiyor çevrenizde yapan birini bulmalısınız yada biliyorsanız sizin yapmanız gerekiyor ve bununla beraber ona yağ yapıcı gıdalar verilmeli kilo alması için iç yulaf Yulaf, aspur , tuzsuz çekirdek, daldarı, haşlanmış yumurta(yumurta haftada 2 kez ) ama bunlar yedek olarak desteklemek için yani bu durumda bir kuş için kursak besleme şart maalesef
Çok teşekkür ederim yardımınız için😊

Üst Alt