• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Yardım! Solunum yolu enfeksiyonu ve hava kesesi arasındaki fark

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Tamamdır bi sonraki gidişiminde bu şekilde çektirelim. Veteriner Andazol diye bi ilaç verdi. Antibiyotik, nefes açıcı, vitaminler hepsini kullanıyoruz bunlarla birlikte bu ilacı da verdi hepsi birlikte sıkıntı olur mu acaba
Demet hocamızın dediği şekilde ilerleyin bence çok fazla ilaç malesef daha çok zarar veriyor

tttk

Yeni Üye
Geçmiş olsun daha fazla ilaç yüklemeyin
ACİL bir şekilde dış parazit damlası uygulayın ensesine 1 damla damlatın ve 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner hekim de oluyor
Şimdi kekik çayı yapın
Burun deliklerine kulak pamuğu ile sürün hafif bastırın içine girsin
Çayı sprey kutusuna doldurun yüzüne püskürtün akşama doğru yarında aynı işlemi yapın
Büyük ihtimalle üst solunum yolu enfeksiyonu olmuş
Rontgen çektirin ki tam teşhis olsun
Geceleri farklı ses çıkarıyor mu
Demet Hocam çok teşekkür ederim, söylediklerinizi dikkate alacağım.
Evet geceleri vık vık diye ses çıkartıyo

tttk

Yeni Üye

Akşam olunca böyle minik minik kanat çırpıyo, kafasını falan sallıyo

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Normalde hiç yapmaz ama bir de böyle bi yerlere tutunmaya çalışıyo
İyi bir kanatlı uzmanına görünse çok iyi olacak sizin gittiğiniz kanatlı uzmanımıydı. Röntgen bile çekememiş sıkıntısını nasıl anlasın bu yavrunun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Demet hocanın dediği şekilde çekilirse daha iyi olur, hava keseleri bu noktadan tıkalı duruyor ama karaciğer net değil bir de ona da bakmak lazım 🌸

TarçınTaş

Paylaşımcı
Merhaba benim kuşumda böyleydi belirtileri tamamen aynıydı. kafa sallaması geriye düşmesi dengesizliği antibiyotiklere vucudunun tepki vermemesi etki etmemesi tamamen aynı. Tarçın bianda felç gibi birşey geçirdi kaskatı kesildi sonra bianda düzeldi iki ay boyunca tamamen tüm belirtiler gitti herşey yok oldu ve bu dönemde hiçbir şey kullanmadık hatırlarsınız konu açmıştım buraya, şuan gece vik viklerimiz tekrar başladı başka veterinerede götürdüm ben hayvan streste diye söyledi sakinleltirici verdi ikinci günündeyiz fakat şuan hala bizimde gece vik viklerimiz çözüme kavuşmadı. hava akarını bizde araştırdık hatta üç doz damlada vuruldu. 1. gün, 7. gün ve bir ay sonra üçüncü doz olmak üzere uyguladık fakat hiçbir şeye yaramadı. Eğer çözüm bulursanız, herhangi bir iyleşme kat ederseniz lütfen haberleşelim bende fayda görürsem size bildireceğim şuan bizde hala çare arıyoruz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba benim kuşumda böyleydi belirtileri tamamen aynıydı. kafa sallaması geriye düşmesi dengesizliği antibiyotiklere vucudunun tepki vermemesi etki etmemesi tamamen aynı. Tarçın bianda felç gibi birşey geçirdi kaskatı kesildi sonra bianda düzeldi iki ay boyunca tamamen tüm belirtiler gitti herşey yok oldu ve bu dönemde hiçbir şey kullanmadık hatırlarsınız konu açmıştım buraya, şuan gece vik viklerimiz tekrar başladı başka veterinerede götürdüm ben hayvan streste diye söyledi sakinleltirici verdi ikinci günündeyiz fakat şuan hala bizimde gece vik viklerimiz çözüme kavuşmadı. hava akarını bizde araştırdık hatta üç doz damlada vuruldu. 1. gün, 7. gün ve bir ay sonra üçüncü doz olmak üzere uyguladık fakat hiçbir şeye yaramadı. Eğer çözüm bulursanız, herhangi bir iyleşme kat ederseniz lütfen haberleşelim bende fayda görürsem size bildireceğim şuan bizde hala çare arıyoruz
Bu tedavi metodunu denediniz mi? Oral yoldan almamış sanırım ☺

TarçınTaş

Paylaşımcı
Bu tedavi metodunu denediniz mi? Oral yoldan almamış sanırım ☺
deneyeceğim abla cok teşekkğr ederim

tttk

Yeni Üye
Merhabalar, evet bu hastalıkla karşılaşınca açtığınız konuyu baştan sona okumuştum. Tüm belirtiler bahsettiğiniz gibi ilerliyo. Bugün bizim kuşumuz da kriz geçirdi ne olduğunu anlamadık. Yem fazla yemedi bugün su da içmemişti. Biraz geçince düzeldi. Veterinere götürdük. Röntgen çekip baktılar akciğerlerinde doluluk olduğunu söylediler. Nebülizatör ile günlük 5 dakika buharlı hava vermemizi söyledi. İçerisine 1 ml izotonik, yarım ventolin olacak şekilde karışım yapılacak. Onun dışında antibiyotiği değiştirdi suyuna da nefes açıcı vermeye devam edin dedi. İki gün sonra tekrar kontrolümüz olacak. İnşallah iyileşme olur. Dediğiniz gibi mutlaka haberleşelim. Ben burdan güncelleme yapmaya devam edeceğim siz de deneyimlerimizi paylaşırsanız çok sevinirim.

TarçınTaş

Paylaşımcı
Merhabalar, evet bu hastalıkla karşılaşınca açtığınız konuyu baştan sona okumuştum. Tüm belirtiler bahsettiğiniz gibi ilerliyo. Bugün bizim kuşumuz da kriz geçirdi ne olduğunu anlamadık. Yem fazla yemedi bugün su da içmemişti. Biraz geçince düzeldi. Veterinere götürdük. Röntgen çekip baktılar akciğerlerinde doluluk olduğunu söylediler. Nebülizatör ile günlük 5 dakika buharlı hava vermemizi söyledi. İçerisine 1 ml izotonik, yarım ventolin olacak şekilde karışım yapılacak. Onun dışında antibiyotiği değiştirdi suyuna da nefes açıcı vermeye devam edin dedi. İki gün sonra tekrar kontrolümüz olacak. İnşallah iyileşme olur. Dediğiniz gibi mutlaka haberleşelim. Ben burdan güncelleme yapmaya devam edeceğim siz de deneyimlerimizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Ben hava akarı tekrarından şüpheleniyorum şuan bizimki için, yarın ense damlası yapılacak. Şuanda vikvikliyor ve yerinde duramıyor kafeste bi aşağı tüneğe gidiyor kaşınıyor bi üste gidiyor umarım iyleştirebiliriz minnakları

tttk

Yeni Üye
Daha önce faydasını görmüş müydünüz. Semptomları hafiflerse lütfen paylaşın olur mu🙏

tttk

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR Hocam röntgenler için değerli görüşlerinizi merak ediyoruz, yardımlarınızı rica ederim 🙏🙏

TarçınTaş

Paylaşımcı
Daha önce faydasını görmüş müydünüz. Semptomları hafiflerse lütfen paylaşın olur mu🙏
Randevumuz 5.30da yaklaşık ense damlası 24 ila 72 saat arasında etki ediyor haberlendireceğim. Size tavsiyem sizde vilmectini damlattırın eğer yoksa bile korumuş olursunuz yavrucağı

Üst Alt