• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yardım edermisiniz lütfen

nisa123

Aktif Üye
Merhaba kuşum kusma hareketi yapıyor dışkısı falan normal gayet ama sadece kusma hareketi yapıyor ama ağzından bişey çıkarmıyor zeolit tozu aldım dün kullandim 1 mercimek tanesi kadar verdim ama geçmedi sanki zeolit tozu halsizlestirdi grit kumda aldim koydum bugünde gerwit w verdim vitamin ne yapicam kursagi şiş gibi biraz sanki yediklerini mi sindiremiyor anlamadım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba kuşum kusma hareketi yapıyor dışkısı falan normal gayet ama sadece kusma hareketi yapıyor ama ağzından bişey çıkarmıyor zeolit tozu aldım dün kullandim 1 mercimek tanesi kadar verdim ama geçmedi sanki zeolit tozu halsizlestirdi grit kumda aldim koydum bugünde gerwit w verdim vitamin ne yapicam kursagi şiş gibi biraz sanki yediklerini mi sindiremiyor anlamadım
Fotoğraf paylaşırsanız sevinirim

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşun kusma videosunu normal tünek üzerinde videosunu ve kursağında fotoğrafını yollayın video için streamble.com sitesi üzerinden linki alıp foruma yollayın

nisa123

Aktif Üye
Fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
Birde ben her akşam kuş gece acikmasin susamasin diye elimle yatmadan önce yem yedirip su içiyorum her gece ondan da olabilir mi ne bileyim normalde sadece geceleri yapıyor du bu hareketi bugün gündüz de yaptı kursagi şişti biraz sanki ama kumu var vitamini var zeolit tozu var anlamadım

nisa123

Aktif Üye
Kuşun kusma videosunu normal tünek üzerinde videosunu ve kursağında fotoğrafını yollayın video için streamble.com sitesi üzerinden linki alıp foruma yollayın
Kuş kusmuyor sadece kusma hareketi yapıyor videosu yok cekmedim daha doğrusu çekemedim çünkü ne zaman yapacağını bilmiyorum ki kusma hareketi genelde geceleri yapıyordu bugün gündüz de yaptı

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş kusmuyor sadece kusma hareketi yapıyor videosu yok cekmedim daha doğrusu çekemedim çünkü ne zaman yapacağını bilmiyorum ki kusma hareketi genelde geceleri yapıyordu bugün gündüz de yaptı
Tamam geceleri kuşu gözlemleyin kuşun yaptığı hareketi görmemiz lazım. Video çekmeniz lazım.

nisa123

Aktif Üye
Tamam geceleri kuşu gözlemleyin kuşun yaptığı hareketi görmemiz lazım. Video çekmeniz lazım.
Dışkısı bu şekilde böyle kafasını aşağı yukarı hareket ettiriyor sanki bişey çıkarıyormus kuusyormus gibi hareket yapıyor ama ağzından bişey çıkmıyor o hareketi yapıyor sadece günduz de bazen oyun oynarken ağzından bişey çıkarıp ağzında geviş geitiryor 5 sn falan

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkısı bu şekilde böyle kafasını aşağı yukarı hareket ettiriyor sanki bişey çıkarıyormus kuusyormus gibi hareket yapıyor ama ağzından bişey çıkmıyor o hareketi yapıyor sadece günduz de bazen oyun oynarken ağzından bişey çıkarıp ağzında geviş geitiryor 5 sn falan
Kuş ağzında birşey geveler dil döndürür gibi yapıyor mu uçmada bir sorun varmı ucma performansinda

nisa123

Aktif Üye
Kuş ağzında birşey geveler dil döndürür gibi yapıyor mu uçmada bir sorun varmı ucma performansinda
Yok ucmada falan bir sorun yok dün zeolit tozu verdim ama sanki zeolit tozu halsizlik mi yaptı anlamadım bugünde gerwit w verdim hareketinde falan bir sorun yok tek sorun kusma hareketi yapıyor geceleri yapıyordu nimralde bugün gündüz de yaptı tamam çekmeye çalışacağım peçete üstünde

nisa123

Aktif Üye
buradan fotoğraf olarak yollarmisiniz birde diskıya biryere mi sürttünüz ?
Peçete ile tabandan aldım birde kuş aspur yiyor aspurda koyu renkli ya diskisida koyu renkli oluyor o yüzden yoksa normal yem yerken normal çıkıyordu şimdi aspurdan sonra biraz koyu cikuyor dışkısı ben normal yem veriyordum aktardan alıyordum sonra bayat olduğundan şüphelendim sipariş verdim yem ama adam bana sadece aspur ve sarı darı gönderdi onları karıştırıp veriyorum şuan birde dal darı diyor

nisa123

Aktif Üye
buradan fotoğraf olarak yollarmisiniz birde diskıya biryere mi sürttünüz ?
Eski yemi boyle taze gibi duruyordu ama açık yem kullanıyordum aktardan alıyordum kokusu böyle yağmur sonrası Toprak kokusu gibi kokuyor yem bende bayattir belki diye değiştirdim

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evet bence kuş hafiften zehirleniyor
Nemli yem dışkılar bozuk
Geceleri zorla elle yedirmeyin aç olsa yer fazla doluyor kursak
Kendi haline bırakın
Tek aspur darı olmaz, mümkünse kapalı paket yem alın yada petshop dan alabilirsiniz açık yem. Oda sürekli satış yapan olmalı ki yem taze olsun
Zeolit tozu durgunlaştırmaz endişe etmeyin, fakat dışkı bozuk, hergün sabah yemine veya darıya mercimek tanesi kadar Zeolit tozunu serpin günde 1 defa yeterli, yesin, içinde ki bakteriyi 10 günde söker, sizden ricamız günlük verin
Entrobac suyuna hergün katın, yarım suluğa mercimek tanesi kadar 8 saat kalacak ve kapalı şişe su kullanın

nisa123

Aktif Üye
Evet bence kuş hafiften zehirleniyor
Nemli yem dışkılar bozuk
Geceleri zorla elle yedirmeyin aç olsa yer fazla doluyor kursak
Kendi haline bırakın
Tek aspur darı olmaz, mümkünse kapalı paket yem alın yada petshop dan alabilirsiniz açık yem. Oda sürekli satış yapan olmalı ki yem taze olsun
Zeolit tozu durgunlaştırmaz endişe etmeyin, fakat dışkı bozuk, hergün sabah yemine veya darıya mercimek tanesi kadar Zeolit tozunu serpin günde 1 defa yeterli, yesin, içinde ki bakteriyi 10 günde söker, sizden ricamız günlük verin
Entrobac suyuna hergün katın, yarım suluğa mercimek tanesi kadar 8 saat kalacak ve kapalı şişe su kullanın
Yem nerden alabilirim kendi yemi var bayatmi bilmiyorum ama bayat olup olmadığını nasıl anlicam