• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Yardım eder misiniz acil

Gazanfer

Yeni Üye
Erkek kuşum önce tekdi sonra bir dişi kuş getirdim zaten kızgın bir durumdaydı önce yan yana koydum bir güün gagalarıyla birbirilerine değdirdiler öpüştüler sonra 2ci gün yanına attım sevişiyorlardı gene dişi kuş kuyruğunu kaldırıyordu ama erkek kuş ayak atmıtordu ama 2 gündür dişi kuşun kuyruğu aşağı doğru sarkık ve biraz yüzü şiş gibi neden böyle?
Ekli dosyayı görüntüle 36956
Ekli dosyayı görüntüle 36957

Ekli dosyayı görüntüle 36958

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba mümkünse video görebilirmiyiz streamable com dan yükleyip linkini buraya ekleyin bakalım 👍

Gazanfer

Yeni Üye
Dişi kuş çok sinirli erkek kuşun ani hareketlerine sert tepki veriyor ama kurda yapıyorlar ve dişi kuş her şeyi kemirmek istiyor kalamar taşı daha koymadım ama alacağım şimdilik yumurta kabuğu verdim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şehmus abim daha iyi bilgi verir size ama bence ilk hatanız kuşları hemen aynı kafese koymanız olmuş.

Yumurta kabuğunun zarını alıp temizleyip, fırınladınız mı?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşları ayırın bence dişiyi 1 hafta karantinada tutun. Dişinin dışkısını da atsanız iyi olur

Gazanfer

Yeni Üye
Dişiyi alalı kaç gün oldu
3dü bugünle beraber 4, dişi kuş ayrıydı zaten kızgın bir durumdaydı tekdi yani hep ama neden bu kadar erken oldu anlamadım yuvaya sürekli girip çıkıyor yuvalığa talaş koymadım daha ve nefes alışverişide değişti sizce ben görmediğim anda bir çiftleşme durumu olmuş mudur?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Yanında erkek olduğu halde dişiler bazen kızgınlık yumurtasi atabilir. Çiftleşme oldugunu gormediyseniz dişi de yumurtlarsa 5 6 gun bekleyip yumurtayi kontrol edersiniz. Bir de o kafeste üretim olmaz daha buyuk ve genis bir kafes alın tunekleri de tahtaya cevirin. Biraz sabir işidir ama once gerekli şartları saglamaniz lazim. Haftalık olarak multivitamin ve probiyotigi eksik etmeyin. Yeminiz de kaliteli bir karışım olsun

Gazanfer

Yeni Üye
Yanında erkek olduğu halde dişiler bazen kızgınlık yumurtasi atabilir. Çiftleşme oldugunu gormediyseniz dişi de yumurtlarsa 5 6 gun bekleyip yumurtayi kontrol edersiniz. Bir de o kafeste üretim olmaz daha buyuk ve genis bir kafes alın tunekleri de tahtaya cevirin. Biraz sabir işidir ama once gerekli şartları saglamaniz lazim. Haftalık olarak multivitamin ve probiyotigi eksik etmeyin. Yeminiz de kaliteli bir karışım olsun
Anladım teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için, süreci burada paylaşmaya devam edeceğim.

Üst Alt