• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaralı güvercin tedavi?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Abla haklısınız ama yara acık yara Rif kullanmıs. Enfeksiyon önlenirse yazacağını düşünüyorum iyi bir bakımla
Rifi o yaraya uyguluyor enfeksiyon dolaşım sistemiyle yayılır yani antibiyotik kullanılması şart maalesef sadece rifle olmuyor…

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla haklısınız ama yara acık yara Rif kullanmıs. Enfeksiyon önlenirse yazacağını düşünüyorum iyi bir bakımla
Rif enfeksiyonu önler bakteri yayılımını durdurur fakat darbe alıp deri bütünlüğü bozulduğu zaman ve tırnak herhangi bir organa zarar verirse Rifin yapacağı birşey yok Allah korusun 🤲
Yüzeysel ise hızlı ve çok etki eder, kuşun beslenmesi gerekiyor, hücreler açık yaralara hücum etmeli, bağışıklıkdan düşmemesi, beslenemezse durum çok daha ciddi olur
Keşke yakın olsa ben bakar kursaktan beslerdim😔🤲

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rif enfeksiyonu önler bakteri yayılımını durdurur fakat darbe alıp deri bütünlüğü bozulduğu zaman ve tırnak herhangi bir organa zarar verirse Rifin yapacağı birşey yok Allah korusun 🤲
Yüzeysel ise hızlı ve çok etki eder, kuşun beslenmesi gerekiyor, hücreler açık yaralara hücum etmeli, bağışıklıkdan düşmemesi, beslenemezse durum çok daha ciddi olur
Abla zaten bu dediğini anında yapması lazımdı. bakterilerin çoğu çoktan dolaşıma katılmıştır ama hala şansı var ben iyilesecegine inanıyorum önemli olan elinden geleni yapmak moral bozmaya gerek yok 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla zaten bu dediğini anında yapması lazımdı. bakterilerin çoğu çoktan dolaşıma katılmıştır ama hala şansı var ben iyilesecegine inanıyorum önemli olan elinden geleni yapmak moral bozmaya gerek yok 🙂
Tabiki ablacım önce Rabbim e sonra yardımcı olmaya çalışan kardeşimize emanet🤲😊ömrü vardır inşallah

Mert G.

Eski Forumcu
Abla haklısın ama arkadasın yapıcagı çok şey yok sabahtan beri elinden geleni yapıyor beslemeye calısıyor. Beledıye arıyor ve dediklerimizi yaptı artık gerisi allahın bileceği iş

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bugünde yeni bir bilgi öğrendim 🙂🙏🏻
Kedi parçaladı, kas doku sinir ve damarlar var, kan çıktığı an kesi oluşmuştur, yani bütünlük bozulmuştur, tek darbe değil parçalı bütünlük bozukluğu, yırtılma ve deformasyon var, hayati organlarına inmediği dokunmadığı sürece ve Rif koruyuculuğu, yapıcılığı ile düzelme ihtimali yüksek
Fakat şokta olduğu için, kendi değil birinin besleme yapması gerekli

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kedi parçaladı, kas doku sinir ve damarlar var, kan çıktığı an kesi oluşmuştur, yani bütünlük bozulmuştur, tek darbe değil parçalı bütünlük bozukluğu, yırtılma ve deformasyon var, hayati organlarına inmediği dokunmadığı sürece ve Rif koruyuculuğu, yapıxılığı ile düzelme ihtimali yüksek
Fakat şokta olduğu için, kendi değil birinin besleme yapması gerekli
Benim aklıma takılan şeydi damar yırtıldıktan sonra zaten pihtilasiyor rif sonra tekrar nasıl içeri giriyoe?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim aklıma takılan şeydi damar yırtıldıktan sonra zaten pihtilasiyor rif sonra tekrar nasıl içeri giriyoe?
Antibiyotik iğne nasılsa öyle, yaralanmalarda damar kanaması nasılsa o şekilde, öyle hemen pıhtılaşma olmaz, ayrıca damar dikilmiyor hücre yenilemesi olurken iyileşme süreci devam ediyor, kılcal damarlar kanıyor, ana damar kanarsa tüm canlı varlıklar yaklaşık 10 sn de ölür

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Antibiyotik iğne nasılsa öyle, yaralanmalarda damar kanaması nasılsa o şekilde, öyle hemen pıhtılaşma olmaz, ayrıca damar dikilmiyor hücre yenilemesi olurken iyileşme süreci devam ediyor, kılcal damarlar kanıyor, ana damar kanarsa tüm canlı varlıklar yaklaşık 10 sn de ölür
Teşekkürler

anilx

Yeni Üye
Kuşu 4.leventte getirebilir misiniz ben tedavisini üstlenmek istiyorum bana özelden ulaşın
Selamlar,

Yarım saat önce Tarım ve Orman Bakanlığından bir ekip gelip aldı. Eğer almasalardı veya sabah görseydim getirirdim yeni aktif oldum burada.

Ayrıca bu tür durumu yaşayan biri olursa direk tarım ve orman bakanlığının şu numarası; 0212 262 57 56 dan ulaşabilir.
Özellikle Beyoğlu belediyesinden uzak durun. Ölsün diye bekletiyorlar sizi ve ilgilenmiyorlar ben bunu anladım.
Dün ekip yönlendiren, Bugün de sabah 8.30-9 arası geleceğiz diyen Beyoğlu belediyesi hala gelecek.

Dün ilaç konusunda ve diğer yönlendirme konularında yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

"Umut sadece iyi insanlarda"

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Selamlar,

Yarım saat önce Tarım ve Orman Bakanlığından bir ekip gelip aldı. Eğer almasalardı veya sabah görseydim getirirdim yeni aktif oldum burada.

Ayrıca bu tür durumu yaşayan biri olursa direk tarım ve orman bakanlığının şu numarası; 0212 262 57 56 dan ulaşabilir.
Özellikle Beyoğlu belediyesinden uzak durun. Ölsün diye bekletiyorlar sizi ve ilgilenmiyorlar ben bunu anladım.
Dün ekip yönlendiren, Bugün de sabah 8.30-9 arası geleceğiz diyen Beyoğlu belediyesi hala gelecek.

Dün ilaç konusunda ve diğer yönlendirme konularında yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Yazık, bu ülkede hayvanların canı yok sanki 😞 Esas ben teşekkür ederim elinizden geleni yaptınız 🙏🌸 İnşallah şifa bulur minik 🤲☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Selamlar,

"Umut sadece iyi insanlarda"
İnşallah düzelir Rabbim şifa versin inşallah