• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yaralı güvercin tedavi?

anilx

Yeni Üye
Selamlar,

Bir saat önce balkonda otururken aşağıda kedilerin güvercini yaralayıp oynadığını gördüm ve aşağı inip kutuya alıp balkona çıkardım.
Güvercin gözleri açık sabit duruyor sanırım şokta.
Pek anlayan biri değilim güvercinlerden sanırım yarası derin gibi ne yapmalıyım?
Not: veterinerler evdeki muhabbet kuşuna bile zar zor bakıyor götürsem güvercini hiç ilgileneceklerini düşünmüyorum maalesef.

9ee36667-87ed-4d40-8a3a-e04d24ddb1b6.jpg

Mert G.

Eski Forumcu
Selamlar,

Bir saat önce balkonda otururken aşağıda kedilerin güvercini yaralayıp oynadığını gördüm ve aşağı inip kutuya alıp balkona çıkardım.
Pek anlayan biri değilim güvercinlerden sanırım yarası derin gibi ne yapmalıyım?
Not: veterinerler evdeki muhabbet kuşuna bile zar zor bakıyor götürsem güvercini hiç ilgileneceklerini düşünmüyorum maalesef.

Ekli dosyayı görüntüle 84439
Nerde ikamet ediyorsunuz. Belediye arıyıp onların veteriner leri bakıyor. Yaralarına rıf ampül kullanabilirsiniz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Yaralarına rif ampul alın şırıngaya çekip damlatın günde 2-3 kez 🙏 Su içirin, besleyin 🙏🌸

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Selamlar,

Ekli dosyayı görüntüle 84439
Rif ampül yetmez antibiyotik kullanılması lazım kedilerin ağzında kuşları hasta edecek birsürü bakteri bulunabilir mertin dediği gibi veterinere götürmeniz en doğrusu olur.

Mert G.

Eski Forumcu
Evt arayın onlar sizi yönlendircektir

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Var, bazıları reçeteli bazıları reçetesiz satıyor şu an ilkyardım olarak yapın sonrasında veterinerlerle ve belediye ile görüşün 🙏🌸
İstanbul'daki çoğu veteriner ücretsiz bakım yapmıyor. Daha önce denedim, tecrübe ettim. En mantıklısı belediye ile iletişime geçmesi.

anilx

Yeni Üye
Belediyeyi aradım ne zaman gelirler net bilgi yok ama kayıt açtılar.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Belediyenin veterlerleri oluyor yeni cıkmıs onlar bakar. Yüzde doksan çoğu yerde merkezleri var.
Bende onu diyorum özel klinikler özellikle İstanbul'da bakmıyor çoğu da uzman değil zaten. Belediye ile görüşmesi en sağlıklısı çünkü veterinerler çok zaman kaybı.