• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yapışık kaka

Hastalık Belirtileri
Yapışık kaka
Hastalık Belirti Tarihi
5 Ara 2021
2 Kuşum (sultan papağanı) senelerdir sağlıklı sekilde yaşıyordu. Aşınma dönemi olduğu için 2 yeni sultan papağanı daha aldık. Bu sabah eski kuşumda yeşil dışkısının tuglerine yapışık olduğunu gördüm. Kibrista yasiyorum burda kus haataliklarindan anlayan biri yok bana lutfen yardim edermisiniz bu sorun daha once hic olmamıştı

Teşekkürler. Daha once hic olmamıştı. Ilk kuşumu kuruma hastaligindan kaybetmistim. O da ilk boyle hastalanmisti. Yeni kuslardan dolayi virus yada hastalik kapmis olabilir mi cok tedirgin oldum

EnesGenç

Eski Forumcu
Sanmıyorum . Ama olabilirde. Yeni aldığınız kuşu karantinaya alin. En az 1 2 hafta görüştür meyin hastalık bulastirabilir. Bence siz veterinere bir gösterin kakasi yapışan kusunuzu

Tesekkur ederim ilginiz için bugun kafesi ayiracagim .diger yeni geleni dün zaten 3unden ayirmistik onda da ayni sorun oldugu icin

Tekrardan merhabalar
Yeni gelen kuşları ayrı kafeslere koyduk ,6 gündür coco ve chanel 1 kafeste (eskisi gibi) hic birinde artik yapışık kaka yok . Fakat Chanel kilo kaybetti vucudu degisti ve su an yeni yaptığı kakasini ekliyorum lutfen yardim edermisiniz kuşum iyi degil

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sadece dışkı tek başına hastalık teşhisinde etken değil farklı olarak hareketlerin de yeme içme durumunda nefes almasında bir farklılık varmi

Son 2 gündür daha durgun nefesle ilgili sorun yok yeme icmede de sorun yok genel olarak tuglerini kabartip kafes zemininde kafasini sırtına dayayip uyuyor. Gogus sisik karın ice gitmis gibi ozellikle kendi sağı cukur gibi pek uçmak istemiyor

Merhabalar
Sultan papaganim surekli tug kabartip uyuyor ciddi ölçüde kilo kaybetti. Daha once dokunmamiza izin vermezken artik surekli kendine dokunmamiza izin veriyor. Istahi da kapandi hareketleri de buyuk olcude durgunlaştı yardim edermisiniz kuşumun nesi var.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bir hafta boyunca iyi bir besleme mamasıyla günde bir kez iki ml besleyin 👍 zengin bir menü koyun önüne daldari, aspur, kenevir, çekirdekli paraket yemi bunları verin toparlar Allah'ın izniyle

Ne yazik ki kuşum kuruma hastalığına yakalandı. Ilk belirti kili kaybı ve göçük duran karindi sonrasi surekli tuneyerek uyumak bugün sabah kakasi siyah kuru ve yapışık. Seneler öncesi kuşumu bu hastalıktan kaybetmiştim. Fakat gitmeden once 2.3 hafta cok acı çekmişti. Kıbrısta kuştan anlayan birini bulamadım. Hangi ilaç bulmalıyım tedavi ediliyor mu lutfen bana yardım edin cok üzgünüm. Chanel 4.5 senedir bizimle ve onu da kaybetmek istemiyorum

Henuz cok yeni kendi besleniyor ama istahi eskiye oranla az su içiyor yapisik kakayi kendi temizleme çalışıyor. Sürekli uyuyor sun biraz kafesten cikti ucmak istemedi. Sagdaki chanel karni gittikce çöküyor. Anlayan doktor bulamadim burdakiler hep kedi köpek uzerine bakiyor dun kakasi ihsaldi bugun yapamiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ya niye kimse beni dinlemiyor 😬 elle besleme yapın yukarda yapmanız gerekeni söylemisiz neyi bekliyorsunuz ölmesini mi Allah aşkına Kıbrıs'ta petshop yok mu en kötüsü haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpın şırıngada vermeye çalışın ayırca zengin menü dedim kuş yem yemezse zaten kurumaya girer siz denileni yapın biraz toparlasin 3 gün içinde kendine gelsin sonra temiz kağıt havlu üzerinde güncel dışkı resmi görelim ona göre ilaç önerelim tedaviye başlayın

Kusura bakmayin mesajinizi gozden kaçırmışım Şehmus bey dal darı aradim bulamadim . Aspur olmasa da kenevir buluyorum bir de bu ekteki mamalardan veriyorum yarari olur mu yumurta sarısı kati verdim yedi. Haslanmis patates de verilir mi? Ne yazik ki tum pet shoplara baktim yeterli urun yok cubuk yem bulmakta bile zorluk çekiyoruz.

Üst Alt