• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yanakta tüy dökülmesi

Runoh

Aktif Üye
Merhaba yavrularimın yanina bi misafir papağan yavrusu geldi dişi 6 aylık 4 gün oldu enerjisi falan gayet yerinde gayette evcil ama bugün ufak bir badem uagi bakımı yaptim gagalarina yaparken resimdeki gibi bir dökülme farkettim yanağında geldiğinde yoktu bu arada yeni başlamış dökülme neden olabilir? Mesela yer degisiminden stresten kaynakli olabilirmi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba yavrularimın yanina bi misafir papağan yavrusu geldi dişi 6 aylık 4 gün oldu enerjisi falan gayet yerinde gayette evcil ama bugün ufak bir badem uagi bakımı yaptim gagalarina yaparken resimdeki gibi bir dökülme farkettim yanağında geldiğinde yoktu bu arada yeni başlamış dökülme neden olabilir? Mesela yer degisiminden stresten kaynakli olabilirmi?
Bakteri kaynaklı olabilir, rif ampul kullanabilirsiniz, mantar olmayabilir, rif ampul alın eczaneden günde 3-4 defa kulak pamuğu ile sürün bakteriyi öldürür 😊🤲

Runoh

Aktif Üye
Bakteri kaynaklı olabilir, rif ampul kullanabilirsiniz, mantar olmayabilir, rif ampul alın eczaneden günde 3-4 defa kulak pamuğu ile sürün bakteriyi öldürür 😊🤲
Tamamdır teşekkürler ederim suan eczaneye yetisemem ama elimde trosyd %1 var bunu sürsem iyi gelirmi daha once mantar çıkmıştı baska kusta onun için almıştım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkürler ederim suan eczaneye yetisemem ama elimde trosyd %1 var bunu sürsem iyi gelirmi daha once mantar çıkmıştı baska kusta onun için almıştım
Yalnız gözüne gelmesin onu gece sürün o zaman günde bir defa yine kulak pamuğu ile sürün 👍

Runoh

Aktif Üye
Rica ederim geçmiş olsun
Hocam yeniden merhabalar meraktan soruyorum cere kenerlarinda az biseyde boyun kısmında dökülme olmuş kusun krem sürdükten sonra durdu da sorucagim soru şu mantar olduğuna eminiz demi Fransız hastalığı olmasindan çok korkuyorum o değildir demi?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam yeniden merhabalar meraktan soruyorum cere kenerlarinda az biseyde boyun kısmında dökülme olmuş kusun krem sürdükten sonra durdu da sorucagim soru şu mantar olduğuna eminiz demi Fransız hastalığı olmasindan çok korkuyorum o değildir demi?
Onun için tüy analizi gerekli, malesef bilemeyiz😔
BtAmin forte veriyor musunuz

Runoh

Aktif Üye
Video paylaşır mısınız kanatlar, sırt, net görülecek şekilde, birde boyunda dökülen kısım

Bu şekilde bide o tüy dökülen bölgeyi sürekli sürtüyor kaşındığı için mi yoksa kremli diyemi bilmiyorum. Yavruların yanından ayırdım baska kafese BT amin forte koydum suluğa bide zeolit + kinoa tohumlu yumurta maması yaptım.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yeni gelene ve diğerlerine dış parazit yapılmadıysa yapın hocam. Yara oluşmuşsa demet ablanın dediği Rif ampül ü kullanın iyileşir. Bağışıklığı içinde takviyeler programına uyalım. Ayrıca tüylü bölgelere krem sürmeyin 👍

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Bu şekilde bide o tüy dökülen bölgeyi sürekli sürtüyor kaşındığı için mi yoksa kremli diyemi bilmiyorum. Yavruların yanından ayırdım baska kafese BT amin forte koydum suluğa bide zeolit + kinoa tohumlu yumurta maması yaptım.
Bence tüy hastası değil maşallah tüyler güzel hocamın da söylediği gibi takviyeleri mutlaka kullanın, bt amin forte özellikle haftada 2 defa yarım suluğa 8 damla 👍
Bakteri için de rif i sürün 😊🐦

Üst Alt