• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yanak tüylerinde dökülme ,11.05 İshal basladı

papisazi123

Yeni Üye
Bursa'ya götürme şansınız yok mu? Vetorka veteriner kliniği erol hoca var çok iyidir
Şuanlık imkanlarım kısıtlı ama haftaya bir şekilde götürmeye calısırım yeter ki iyi olsun . Yukarıda uzun bir paragraf yazmıstım onu okuyabilir misiniz rica etsem, karaciğer ile ilgili olması konusunda sanırım ben kabullenemiyorum korktugum icin istemiyorum, ama bir takım suphelerim var dönüs yaparsanız sevinirim 🩷🙏🏻🙏🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Siz durumunu yem ve dışkıya bağlıyorsunuz ancak karaciğer durumu çok farklı bir durum. Bu bir kaç gün, hafta yada bir aylık bir durum değil. Uzun süreli yaşanan ancak yavaş yavaş artık ileri dereceye geldiği için kendini gösteren bir durum. Sizin kuşunuz pearl bir sultan papağanı. Google peral sultan papağanı yazın ve görsel olarak karşılaştırın. Çok bariz belli rahatsızlığı aslında. Rengi, gözleri, gagası, tüyleri. Ben hastayım diye bağırıyor görünüşü . Dışkı bambaşka bir durum farklı hastalıkları var muhtemelen. Bunu anlamında tek yolu röntgen ve iyi bir kanatlı uzmanı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhaba Demet hanım 💓 Öncelikle en basından beri cok yardımınız dokundu basta size sonra herkese cok tesekkur ederim. Papi benim icin cok degerli o kadar uzgunum ki anlatamam. Şuana kadar hiç böyle bir problemi yoktu. Hala daha cok enerjik . Karnını kontrol ediyorum en ufak sislik yok. Bu problemler pazar gecesi başladı. Gunduzden travazol sürmüştüm onun gecesi başladı. Ayrıyeten ayın 7sinde almışız yemi tarihi gecikmiş üretim tarihi 2023 son kullanma tarihi ocakta bitmiş. 11inde de ishal oldu. Ya da su onun için köyden alıyordum suyu cesme suyu vermiyorum. Köydeki su mu klorlu bilmiyorum. Yem yemesinde de hic bir problem yok sabah duzgundu dıskısı sonra yeniden oldu. 2 Tane kusum var .Ve diğer kuşum da ishaldi onunki bugun normal. Karaciğer olsaydı daha öncelerinde belirtisi olmaz mıydı? Yorumlarınız benim icin cok degerli 🙏🏻 Rontgen icin veterineri aradım cekerseler sadece kemikler hakkında bilgi alabiliriz dedi. Bu cevrede kuş uzmanı bir veteriner yok. Tahlil yapıp anlarsalar yine de götürürüm tabiki hic bir sey ondan önemli değil. Ancak başka yorumlarda görüyorum ki veterinerin yanlıs tedavi ve agır ilac vermesi sonucunda canlarımızda cok kayıp yasanmıs. İnanın cok üzülüyorum ve korkuyorum. Karaciğer olmaması tek umudum 🙏🏻 Emin misiniz peki siz? Tesekkur ederim simdiden
Merhaba estağfurullah yeterki Kuşlarımız sağlıklı sıhhatli olsun, önceliğimiz minik can dostlarımız, dağ suyu da tabiki bakteri barındırır steril edilmemiştir, sizden ricam🌟 kapalı şişe su kullanın lütfen, yemi tarihi geçmiş olmasında sıkıntı ayrıca 1 gün yem yemediler, bu da bağırsak için etken
🌟Rontgende kuşlarımızın tüm iç organ yapısı, kursak, solunum sistemi, sindirim sistemi, bağırsak yapısı, ciğer, kalp,kemik ve kıkırdak yapıları belli oluyor,
Dışkıda yağlanma var, son dışkıda üratın saydam değil dışkı üzerinde olması gerekiyor
🌟Siz rontgen çektirin ben Şehmus BAKIR hocamızla görüşürüm gerekirse Kanatlı uzmanı Gözde hocamız var, rica ederim yorumlar ve karaciğer koruyucu hemoapatik bitkisel ilaç tedarik ederiz,
Endişe etmeyin lütfen 😊🤲

papisazi123

Yeni Üye
Merhaba estağfurullah yeterki Kuşlarımız sağlıklı sıhhatli olsun, önceliğimiz minik can dostlarımız, dağ suyu da tabiki bakteri barındırır steril edilmemiştir, sizden ricam🌟 kapalı şişe su kullanın lütfen, yemi tarihi geçmiş olmasında sıkıntı ayrıca 1 gün yem yemediler, bu da bağırsak için etken
🌟Rontgende kuşlarımızın tüm iç organ yapısı, kursak, solunum sistemi, sindirim sistemi, bağırsak yapısı, ciğer, kalp,kemik ve kıkırdak yapıları belli oluyor,
Dışkıda yağlanma var, son dışkıda üratın saydam değil dışkı üzerinde olması gerekiyor
🌟Siz rontgen çektirin ben Şehmus BAKIR hocamızla görüşürüm gerekirse Kanatlı uzmanı Gözde hocamız var, rica ederim yorumlar ve karaciğer koruyucu hemoapatik bitkisel ilaç tedarik ederiz,
Endişe etmeyin lütfen 😊🤲
Tamamdır en kısa sürede röntgen çektirip dönüş yapacagım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Şuanlık imkanlarım kısıtlı ama haftaya bir şekilde götürmeye calısırım yeter ki iyi olsun . Yukarıda uzun bir paragraf yazmıstım onu okuyabilir misiniz rica etsem, karaciğer ile ilgili olması konusunda sanırım ben kabullenemiyorum korktugum icin istemiyorum, ama bir takım suphelerim var dönüs yaparsanız sevinirim 🩷🙏🏻🙏🏻
Karaciğer olabilir, ihtimali eleyemeyiz görünüş de hasta gibi bu nedenle röntgen diyorum ki net olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gece ve gunduz normaldi sonra tekrar bu sekilde oldu demey hanım
Merhaba, veteriner hekim ile görüşmüşsünüz, Travazolu kesin, yemini takviyesini verin, entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Kortizonlu beşeri ve oldukça etkili bir krem, deriden kana karışıyor,
2-3 gün sürmeyin dışkı takibi yapalım, diyet yeme başlıyayım

papisazi123

Yeni Üye
Merhaba, veteriner hekim ile görüşmüşsünüz, Travazolu kesin, yemini takviyesini verin, entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Kortizonlu beşeri ve oldukça etkili bir krem, deriden kana karışıyor,
2-3 gün sürmeyin dışkı takibi yapalım, diyet yeme başlıyayım
veterinere götürdüm kakasının fotograflrını da gösterdim , mantar dedi yanaklarına. İshali de travazoldan oldugunu ya da mantarın sindirim sistemini bozabiliceğini söyledi. Elle muayane yapmadı röntgen de yok ben elimde tuttum o sekilde baktı. Bir de karanlık odada mavi bir ısıkla baktı. ilac hazırladı . Karaciğerle ilgili olabilir mi dedim hayır dedi . Dogru mudur sizce kullanayım mı verdiklerini ? Bunları verdi bana sırınga suyuna solisyon yanaklarına

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
veterinere götürdüm kakasının fotograflrını da gösterdim , mantar dedi yanaklarına. İshali de travazoldan oldugunu ya da mantarın sindirim sistemini bozabiliceğini söyledi. Elle muayane yapmadı röntgen de yok ben elimde tuttum o sekilde baktı. Bir de karanlık odada mavi bir ısıkla baktı. ilac hazırladı . Karaciğerle ilgili olabilir mi dedim hayır dedi . Dogru mudur sizce kullanayım mı verdiklerini ? Bunları verdi bana sırınga suyuna solisyon yanaklarına
Hocalarım dediği gibi röntgen çekilmesi gerekiyor. Ne verdiğini öğrenebilirmisiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba mavi ışık dediğiniz wood lambası uv ışınları ile mantarlı olan bölgelerde, renk değişimi yapar, cilt mantarı, gaga ve ayaklara deriye bakmıştır,
🌟Her mantar çeşidi gözükmeyebilir
Sizden ricam zeolit tozu da temin edin iç parazit ve mantarın çoğalmasın engel olur yok eder, iştah açar bağırsak florasını düzenler, diyet yeme de geçin lütfen, sağlığı önceliğimiz🤲😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şehmus BAKIR hocamızın da söylediği gibi 3 gün yem ve su verin lütfen, dışkısında tekrar bakalım, iç organ hasarı için de rontgen muhakkak çekilmeli🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
enrofroksasin dedi , röntgende ic organları pek belli olmayabilir ama cekeriz dedi , ama gerek yok gibiydi dedi yine de çektiricem ben
Antibiyotik vermiş, onu kullanmayın lütfen, iç parazit varsa zeolit tozu kökten çözümdür, bağırsak florasını daha da bozar, kuşlarda yanetki çok yapıyor, kedi köpeklerde daha yaygın bir antibiyotik baytril 😔

papisazi123

Yeni Üye
Antibiyotik vermiş, onu kullanmayın lütfen, iç parazit varsa zeolit tozu kökten çözümdür, bağırsak florasını daha da bozar, kuşlarda yanetki çok yapıyor, kedi köpeklerde daha yaygın bir antibiyotik baytril 😔
istanbuldan bir veterinere yazmıstım durumu biliyodu en basından beri. böyle diyor 😔

Üst Alt