• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

yanak tüylerinde dökülme ,11.05 İshal basladı

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Travazol kaynaklı bir zehirlenme olabilir mi? Suan bı sekildeler yem yemeleri guzel iyilesmis gibiler mi
Çok güzel maşallah, Travazol kortizonlu bir krem oldukça ağırdır
Onu kesin artık kullanmayın
Dışkıları da yarın daha netleşir tekrar paylaşır mısınız

papisazi123

Yeni Üye
Rabbim sizden de razı olsun kardeşim 🤲Siz sakin olun ki minik can dostlarımız sağlıklı ve mutlu olsunlar😊🤲
demet abla kakası suan böyle ve ben sadece 1 kuşuma krem uygulamıstım o da 2 defa sadece . ve kulak cevresi yani kremi yiyemez elimde tuttum emilene kadar. Ama ikisi de ishaldi. Yemleri suan taze yeni. Su kaynaklı mı olur neden anlamıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu kuşta yoğun karaciğer sorunu var. Kanatlı uzamanına götürüp rötgen çekilerek teşhisi netleştirmeniz ve ona göre tedavi uygulamanız uygun olur. Çekirdek, daldarı, aspur gibi tohumlar vermeyin ve egzersiz yaptırın.

papisazi123

Yeni Üye
Bu kuşta yoğun karaciğer sorunu var. Kanatlı uzamanına götürüp rötgen çekilerek teşhisi netleştirmeniz ve ona göre tedavi uygulamanız uygun olur. Çekirdek, daldarı, aspur gibi tohumlar vermeyin ve egzersiz yaptırın.
Travazoldan mı kaynaklanmıs

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Travazoldan mı kaynaklanmıs
Hayır bu uzun süreli yanlış beslenme sonucu ortaya çıkar. Birkaç günlük bir durum değil. Artık hastalık ilerlediği için farklı rahatsızlıklar nükseymeye başlıyor. Travazol tedavinize devam edin bu farklı bir durum.

papisazi123

Yeni Üye
Hayır bu uzun süreli yanlış beslenme sonucu ortaya çıkar. Birkaç günlük bir durum değil. Artık hastalık ilerlediği için farklı rahatsızlıklar nükseymeye başlıyor. Travazol tedavinize devam edin bu farklı bir durum.
Daha önce hiç böyle bir şey yoktu. İki kuşumun da aynı anda basladı emin misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha önce hiç böyle bir şey yoktu. İki kuşumun da aynı anda basladı emin misiniz
Merhaba Semiha hocamız daha tecrübelidir, son dışkıda malesef ürat (beyaz kısım) çok yağlı ve toparlama olmamış, siz rontgen çektirin içiniz rahat etsin
Travazol 2 gün kullandıysanız devam edin en fazla 7 gün olmalıdır

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Röntgen çektirin mutlaka burada da paylaşabilirsiniz, travazol yapmaz bunu, eğer bağırsak enfeksiyonu var ise o da yapar veya ikisi bir arada olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Önceliğiniz rontgen olsun lütfen, mamaist.com dan Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından, diyet yem hazırlar, diyet yem ve sebze ağırlıklı beslenirse düzelir inşallah 🤲

papisazi123

Yeni Üye
Önceliğiniz rontgen olsun lütfen, mamaist.com dan Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından, diyet yem hazırlar, diyet yem ve sebze ağırlıklı beslenirse düzelir inşallah 🤲
merhaba Demet hanım 💓 Öncelikle en basından beri cok yardımınız dokundu basta size sonra herkese cok tesekkur ederim. Papi benim icin cok degerli o kadar uzgunum ki anlatamam. Şuana kadar hiç böyle bir problemi yoktu. Hala daha cok enerjik . Karnını kontrol ediyorum en ufak sislik yok. Bu problemler pazar gecesi başladı. Gunduzden travazol sürmüştüm onun gecesi başladı. Ayrıyeten ayın 7sinde almışız yemi tarihi gecikmiş üretim tarihi 2023 son kullanma tarihi ocakta bitmiş. 11inde de ishal oldu. Ya da su onun için köyden alıyordum suyu cesme suyu vermiyorum. Köydeki su mu klorlu bilmiyorum. Yem yemesinde de hic bir problem yok sabah duzgundu dıskısı sonra yeniden oldu. 2 Tane kusum var .Ve diğer kuşum da ishaldi onunki bugun normal. Karaciğer olsaydı daha öncelerinde belirtisi olmaz mıydı? Yorumlarınız benim icin cok degerli 🙏🏻 Rontgen icin veterineri aradım cekerseler sadece kemikler hakkında bilgi alabiliriz dedi. Bu cevrede kuş uzmanı bir veteriner yok. Tahlil yapıp anlarsalar yine de götürürüm tabiki hic bir sey ondan önemli değil. Ancak başka yorumlarda görüyorum ki veterinerin yanlıs tedavi ve agır ilac vermesi sonucunda canlarımızda cok kayıp yasanmıs. İnanın cok üzülüyorum ve korkuyorum. Karaciğer olmaması tek umudum 🙏🏻 Emin misiniz peki siz? Tesekkur ederim simdiden

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bursa'ya götürme şansınız yok mu? Vetorka veteriner kliniği erol hoca var çok iyidir

Üst Alt