• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler

Limonkuş

Yeni Üye
Merhaba bu vitaminlerden aldık ama rica etsem bana nasıl ve hangi aralıklarla kullanacağımı yazabilir misiniz kullanma kağıdında bir günde aynı suluğa avidress,gano ve hexenbier i koyacağımızı yazmışlar ama kafam karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İçlerinden gervit ve entrobac yeterlidir diye düşünüyorum Diğer takviyeler konusunda hocalarim bilgilendirir. Ayrıca tüy doneminde BT amin forte. Şu şekilde haftada bir verin. Mesela pazartesi gervit veriyorsanız Perşembe entrobac verin. Kendi durumunuza göre ayarlarınız veriliş günlerini. Takviyeleri vereceğiniz günler geceden sulugu kafesten alın sabah kuş susamış olsun sabah takviyeli suyu verirsiniz. En fazla sulukta 8 saat kalsın. Sonrası temiz içme suyuyla değiştirirsiniz.

Limonkuş

Yeni Üye
İçlerinden gervit ve entrobac yeterlidir. Ayrıca tüy doneminde BT amin forte. Şu şekilde haftada bir verin. Mesela pazartesi gervit veriyorsanız Perşembe entrobac verin. Kendi durumunuza göre ayarlarınız veriliş günlerini. Takviyeleri vereceğiniz günler geceden sulugu kafesten alın sabah kuş susamış olsun sabah takviyeli suyu verirsiniz. En fazla sulukta 8 saat kalsın. Sonrası temiz içme suyuyla değiştirirsiniz.
Evet sadece onların yeterli olduğunu biliyorum söylemişlerdi fakat babam istetmiş geldiler artık o yüzden hepsinin nasıl kullanacağını öğrenebilirsem çok mutlu olurum çok teşekkürler

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhabalar hocam vitaminler hakkında
Asla çeşme suyuna karıştırmayınız.

Kuşunuzun günlük yediği yem miktarını ve içtiği su miktarını mutlaka hesap ederek vitamini hazırlayınız.

Vitaminlerin ışık ve hava temasında bozulacağını unutmayınız. Bu bozulma zehirlenmelere ve karaciğer tahribatı durumunda ölümlerin kaçınılmaz olacağını unutmayınız. Ayrıca

Vitaminler 2 gruba ayrılmaktadır.

Suda sentezlenen vitaminler
Yağda sentezlenen vitaminlerdir.

Size tavsiyem asla gelişi güzel içeriği belli olmayan vitamini kuşunuza sunmayıniz.

Limonkuş

Yeni Üye
Merhabalar hocam vitaminler hakkında
Asla çeşme suyuna karıştırmayınız.

Kuşunuzun günlük yediği yem miktarını ve içtiği su miktarını mutlaka hesap ederek vitamini hazırlayınız.

Vitaminlerin ışık ve hava temasında bozulacağını unutmayınız. Bu bozulma zehirlenmelere ve karaciğer tahribatı durumunda ölümlerin kaçınılmaz olacağını unutmayınız. Ayrıca

Vitaminler 2 gruba ayrılmaktadır.

Suda sentezlenen vitaminler
Yağda sentezlenen vitaminlerdir.

Size tavsiyem asla gelişi güzel içeriği belli olmayan vitamini kuşunuza sunmayıniz.
Merhaba teşekkürler biliyorum şaşal su kullanıyoruz ve serin yerde muhafaza ediyorum artık fakat yolladığım resimdeki vitaminleri hangi aralıklarla nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olacak biri
Varsa çok seviniirim

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhaba teşekkürler biliyorum şaşal su kullanıyoruz ve serin yerde muhafaza ediyorum artık fakat yolladığım resimdeki vitaminleri hangi aralıklarla nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olacak biri
Varsa çok seviniirim
Hocam bu markanın bölünmüş bu kadar küçük şişesi olduğunu ilk defa görüyorum, yerinizde olsam kullanmam bunlara paranızı boşuna vermeyiniz..

Veterinere gidip bitkisel premixler alınız çok daha iyi olur

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Varsa çok seviniirim
Vitaminlerin hepsini kullamaniz çok mantıklı gelmedi. Ayrıca fazla vitamin takviyesi kuşu tüye sokar diye biliyorum. @Şehmus BAKIR hocam daha net yorumda bulunur.

Limonkuş

Yeni Üye
Hocam bu markanın bölünmüş bu kadar küçük şişesi olduğunu ilk defa görüyorum, yerinizde olsam kullanmam bunlara paranızı boşuna vermeyiniz..

Veterinere gidip bitkisel premixler alınız çok daha iyi olur
Burada bazı arkadaşlar bölünmüş gerwit ve b vitaminini önerdi tayfunlab satıcı iyi daha öncede kullandık problem olmadı sağ olun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
O kadar vitamine ve katkıya açıkçası bende karşıyım sadece iki ürün bulundurup ve kullanıyorum gerwit w ve entrobac bunu düzenli olarak haftada bir kez vermek yeterlidir imkânlar doğrultusunda doğal besleme en iyisidir doğasında yediklerini vermek tabiki en doğrusu ama maalesef herşeyi her zaman bulamıyoruz ve daha önce bir konuda yazmıştım artık herşey sebze ve meyve dahil dogalini bulmak mucize gibi bişey ya kendin yetiştirecen yada bildiğin birinden alcan maalesef böyle bir zamandayiz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gerwit entrobac ve b vitamini sizin için yeterli eş kuslarsa e vkitamini kullanabilirsin gerisini 2 haftada 1 defa kullanabilirsin. Gereksiz ürünler değil ama devamli olması gereken ürünlerde değil şahsi fikrim

Limonkuş

Yeni Üye
Gerwit entrobac ve b vitamini sizin için yeterli eş kuslarsa e vkitamini kullanabilirsin gerisini 2 haftada 1 defa kullanabilirsin. Gereksiz ürünler değil ama devamli olması gereken ürünlerde değil şahsi fikrim
Çok teşekkürler o zaman ben gerwit ve b vitamini dışında iki üç haftada bir diğerlerinden damlatırım suluğuna çok sağ olun

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Abilere katılıyorum. Eger tek kuş varsa gervit ve entrobac yeterli. Bir de tuy döneminde bt amin forte. Cift bakiyorsaniz yavru istiyorsaniz ayda 1 kez 5 gun ustuste taubenfit e50. E50 kullanimi sonrasi 1 hafta takviyesiz sade su. Tabii bu e50 hadisesi işin son adımı. (Cevresel kosullar saglandiginda ve kuslarin baska saglik sorunlari yoksa) Digerleri icin de bilgi notu olarak :
Avidress : metabolizma güçlendirici
Usne gano : bakteri önleyici
Sedochol : protein ve amino asit iceren bir takviye.
Hepsi guzel urun guzel marka ama bunlari verecek olsak normal su verecek gün kalmaz :) o yuzden gerek yok bence de. Bir hafta icinde 2 den fazla takviye verilmemeli ve haftada 4-5 gün kuşlar sade su icmeli. (y)

Limonkuş

Yeni Üye
Abilere katılıyorum. Eger tek kuş varsa gervit ve entrobac yeterli. Bir de tuy döneminde bt amin forte. Cift bakiyorsaniz yavru istiyorsaniz ayda 1 kez 5 gun ustuste taubenfit e50. E50 kullanimi sonrasi 1 hafta takviyesiz sade su. Tabii bu e50 hadisesi işin son adımı. (Cevresel kosullar saglandiginda ve kuslarin baska saglik sorunlari yoksa) Digerleri icin de bilgi notu olarak :
Avidress : metabolizma güçlendirici
Usne gano : bakteri önleyici
Sedochol : protein ve amino asit iceren bir takviye.
Hepsi guzel urun guzel marka ama bunlari verecek olsak normal su verecek gün kalmaz :) o yuzden gerek yok bence de. Bir hafta icinde 2 den fazla takviye verilmemeli ve haftada 4-5 gün kuşlar sade su icmeli. (y)
Tek kuşum var hocam ben gerwit bt forte ve entrobac kullanıyorum zaten bunları da babam istetmiş bulundu o yüzden danışmak istedim diğerlerini de ara sıra suluğuna damlatsam bir sorun olur mu?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Tek kuşum var hocam ben gerwit bt forte ve entrobac kullanıyorum zaten bunları da babam istetmiş bulundu o yüzden danışmak istedim diğerlerini de ara sıra suluğuna damlatsam bir sorun olur mu?
Gerek yok o üç takviyeyi kullanıyorsanız. Digerlerini ihtiyac halinde verirsiniz. Cok takviye iyi bir uygulama olmaz.

Üst Alt