• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Vitamini kaç günde bir kullanmalıyım

Cekelal

Paylaşımcı
Gold Wings B complex kaç günde bir kullanılmalı? (Biliyorum Amin Forte daha etkili lakin elimde bu vardı ve kalmasını istemedim açıkçası)

eboyraz

Yeni Üye
ben 1 gün C vitamini 1 gün B vitamini 1 gün ballı 1 gün limonlu 1 gün normal olarak bi döngü kullanıyorum

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Gold Wings B complex kaç günde bir kullanılmalı? (Biliyorum Amin Forte daha etkili lakin elimde bu vardı ve kalmasını istemedim açıkçası)
Haftada iki kez üç gün arayla yarım suluğa 10 damla ve 6 saat sonra tazelersin. Bu bitince röhnfried markalarını tercih edersen daha yararlı olur.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Bu mantikla olmaz malesef. Her zaman en iyisini kullanmakta fayda var. Gervit ve entrobac yeterli olacaktir. Gervit alana kadar da haftada bir bt amin uygundur. Entrobac yoksa temin edip haftada bir de onu kullanin.

eboyraz

Yeni Üye
Ballı? Limonlu? Mesaji biraz açalım nedir bu kullandiginiz urunler?
Şöyleki ballı derken kast ettiğim bir çay kaşığının 1/4 i kadar balı 100ml suya karıştırıyorum. Limonlu dediğim ise 100ml suya 6-7 damla limon damlatıyorum.
B vitaminini 100ml suya 2 damla, C vitaminini ise 100ml suya 1ml (yaklaşık 20 damla) damlatıyorum c vitamini depolanmadığından fazla katsanız problem çıkmayacaktır ancak dışkıda değişiklik olabilir o yüzden dozunda kullanmakta fayda var.
C vitamini olarak KİKİ kullanıyorum
B vitamini olarak aminosol kullanıyorum (aminosolün içinde başıklık güçlendirici olarak kullanılan maddelerde vardır)

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Şöyleki ballı derken kast ettiğim bir çay kaşığının 1/4 i kadar balı 100ml suya karıştırıyorum. Limonlu dediğim ise 100ml suya 6-7 damla limon damlatıyorum.
B vitaminini 100ml suya 2 damla, C vitaminini ise 100ml suya 1ml (yaklaşık 20 damla) damlatıyorum c vitamini depolanmadığından fazla katsanız problem çıkmayacaktır ancak dışkıda değişiklik olabilir o yüzden dozunda kullanmakta fayda var.
B vitamini olarak aminosol kullanıyorum (aminosolün içinde başıklık güçlendirici olarak kullanılan maddelerde vardır)
Biri asit biri şeker bu tarz şeyleri önermem. Gervit, entrobac ve bt amin forte kullansanız yeterli.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Hepsini bir kenara birakin hic bu kadar zahmete girmenize gerek yok ayrıca cok da yerinde bir uygulama değil. Kullandiginiz urunler de iyi degil. Haftada bir gun gervit, bir gun entrobac, tüy donemlerinde ise gervit yerine bt amin. Onemli hususlardan birisi de kuşun haftada en az 4 gun sade su icebilmesidir.

Üst Alt