• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitaminler Vitamin

Buse08

Yeni Üye
Sultan papağanım için Nekton biotin alıcam fakat bulamıyorum nerden alabilirim nerde var yardımcı olurmusunuz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mamaist.com a baktınız mı. Yoksa bile Şehmus beyle iletişim sağlarsanız size gönderim sağlayabilir.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Anladım tüyleri sorunlu zaten kendini yoluyor göğsü çok açıldı yolmaktan boyunluk kullanmaya başlasam peki iyi olur mu 1 ay falan
Önce kendini yolmanın sebebi öğrenilmelidir. Parazit, mantar yada deri enfeksiyonları olabilir. Stres, psikolojik sebepler de diğer bir ihtimal dahilinde. Boyunluğu takın takmasına ama altta yatan hastalığı iyileştirmez sadece tüylere ulaşmasını engeller olası mantar deri enfeksiyonu mantar parazit vs varsa boyunluğu çıkardığınızda hareket tekrarlanacaktır. Bence bir kanatlı uzmanın görmesi teşhisi açısından daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.

Son düzenleme:

Buse08

Yeni Üye
Önce kendini yolmanın sebebi öğrenilmelidir. Parazit, mantar yada deri enfeksiyonları olabilir. Stres, psikolojik sebepler de diğer bir ihtimal dahilinde. Boyunluğu takın talmasına ama altta yatan hastalığı iyileştirmez sadece tüylere ulaşmasını engeller olası mantar deri enfeksiyonu mantar parazit vs varsa boyunluğu çıkardığınızda hareket tekrarlanacaktır. Bence bir kanatlı uzmanın görmesi teşhisi açısından daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
Parazit ense damlalarını düzenli yaptırıyorum strese girmiş kuş diyorlar 3 veteriner de aynı şeyi dedi tabi özel bısey yapmıyorlar dışdan bakarak diyorlar yoluyor diye , kimse anlamıyor sanırım kaldığım şehirde kanatlı hayvanlardan 3 veteriner de sözde kuşlara bakıyor 3 ü de aynı şeyi yaptı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Parazit ense damlalarını düzenli yaptırıyorum strese girmiş kuş diyorlar 3 veteriner de aynı şeyi dedi tabi özel bısey yapmıyorlar dışdan bakarak diyorlar yoluyor diye , kimse anlamıyor sanırım kaldığım şehirde kanatlı hayvanlardan 3 veteriner de sözde kuşlara bakıyor 3 ü de aynı şeyi yaptı
Kuşun fotosunu yada videosunu görebilir miyiz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocuğun french molt olma ihtimali var. Dediğim diğerleri de ihtimal dahilinde. Boyunluğu deneyin ama dediğim gibi altta yatan hastalığı tedavi etmez. Vitamin desteği de sağlayın sağlamasına ama eğer tüy hastalığı varsa üzgünüm ki fayda sağlamaz. Tüy köklerinden alınan tüy analizi teşhisi netleştirir. Ama siz ona kaliteli bir yaşam sunarsanız ömrü oldukça uzun olabilir 🌸

Buse08

Yeni Üye
Bu çocuğun french molt olma ihtimali var. Dediğim diğerleri de ihtimal dahilinde. Boyunluğu deneyin ama dediğim gibi altta yatan hastalığı tedavi etmez. Vitamin desteği de sağlayın sağlamasına ama eğer tüy hastalığı varsa üzgünüm ki fayda sağlamaz. Tüy köklerinden alınan tüy analizi teşhisi netleştirir. Ama siz ona kaliteli bir yaşam sunarsanız ömrü oldukça uzun olabilir 🌸
Anladım teşekkür ediyorum bakalım biraz böyle deneyelim en azından yolamadıgı için tüyleri düzeliyor yavaş yavaş

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki olumlu veya olumsuz tüyleri ile gelişmelerden haberdar ediniz.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederim, birde zeolit tozu ve kanatlı oil formmix aldım vitamin olarak onları nasıl kullanmam lazım haftada ?
Zeolit i günde bir defa yediği yaş mama yada sebzesinin üstüne az biraz serpebilirsiniz. Formmix i de ağzına bir damla damlatın. Rica ederim 🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Haftada 1 er defa yeterli olur mu yani
Zeolit duruma göre bir haftada kullanılabilir on beş gün de. Yada daha uzun süre de. Ama günde bir kere birden fazla değil. formmix haftada iki kez verilebilir.

Buse08

Yeni Üye
Zeolit duruma göre bir haftada kullanılabilir on beş gün de. Yada daha uzun süre de. Ama günde bir kere birden fazla değil. formmix haftada iki kez verilebilir.
Merhaba zeolit tozunu 3 gündür kullanıyorum ama suyuna da vitamin katıyorum tüyleri için , zeolit tozunun vitamine etkisi olur mu aynı anda zararlı mıdır

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba zeolit tozunu 3 gündür kullanıyorum ama suyuna da vitamin katıyorum tüyleri için , zeolit tozunun vitamine etkisi olur mu aynı anda zararlı mıdır
Yok hayır zararı yoktur aynı anda verebilirsiniz ama zeolit suya değil ıslak yada nemlenmiş mamaya sebzeye katınız. Bu arada zeolit in tüylere etkisi yoktur bağışıklığı direnci yükseltir toksikleri vücuttan atar.