• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! vitamin

meczup123

Yeni Üye
Millet kısa tutacağım bu sefer . vitamin olarak demet hanım sağ olsun "röhnfried" vitaminleri önerdi röhnfried markasından gerwit-w multivitamin ve b vitamini ni kullanacağım. aynı zamanda versele-laga dan şu vitamini kullanmayı düşünüyorum uygun mudur cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca kullanma sıklığı nasıl olmalı hangisini hangi aralıkla vermeliyim .

Ekli dosyalar

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer tek kuşunuz varsa ve üretim amacınız yoksa:
Entrobac (Probiyotik): Haftada 1 defa yarım suluğa damacana içme su kullanarak mercimek tanesi kadar,
Gervit-w (Multivitamin): Haftada bir defa yarım suluğa damacana içme suyuna 5 damla damlatarak,
Bt Amin Forte (B Vitamini): Tüy döneminde haftada iki defa yarım suluğa damacana içme suyuna 5 damla tüy dönemi dışında iki haftada bir damlatarak kullanmanız yeterli olacaktır.

Bunun dışında doğal vitamin olarak haftada iki defa sebze ve az miktarda meyve kuşunuza sunmanız yeterli olacaktır.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Levent Bey detaylı olarak yazmış sağolsun. Eğer Gervit kullanıyorsanız Bt Amin Forte yi sadece tüy döneminde kullanın, öteki Muta-vit e gerek yok bu ikisini kullanıyorsanız.

meczup123

Yeni Üye
merhabalar cahilim ama bir şey sormam lazım tüy dönemi tam olarak ne zaman acaba ☺☺

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
merhabalar cahilim ama bir şey sormam lazım tüy dönemi tam olarak ne zaman acaba ☺☺
  • Mevsim geçişlerinde kuşlarımız özellikle ilkbahar ve sonbahar zamanı tüye girer. Ancak küresel iklim değişikliklerin olduğunu varsayarsak iklimlerin değişmesinde bir gecikme olmakta ya da o mevsim değişikliği daha erken de olmaktadır. Örneğin İstanbul bu yıllın mart ayında soğuktu ve kar yağışı oldu. Dolayısıyla kıştan ilkbahara geçiş nisan ayında gerçekleşti. Kuşlarımız da ona göre tepki gösterdi.
  • Kuşlar belli yaşlarda tüy dökümüne girer. Örneğin kuşlarımız 4-5 aylıkken ilk tüylerine girerler.
  • Kuşlarımızın ortam değişikliği yüzünden strese girip tüy dökümü yaşayabilir.
  • Herhangi bir nedenle kuş strese girdiyse kuşumuz tüy dökebilir.
  • Yulaf tohumu kuşların tüyden hızlı çıkmasını sağladığı gibi fazla verilmesi durumunda kuşun tüye girmesine sebep olmaktadır.
  • Vitaminlerin fazla verilmesi zararlıdır ve kuşun tüye girmesine sebep olabilir. Vitaminler haddinden fazla kullanılmamalıdır.
  • Kuşları kızıştırmak için kullandığımız kızıştırıcı baharat ve tohum oranları iyi hesaplanmalı ve aşırıya gidilmemelidir. Fazla kızıştırıcı baharat ve tohum kuşlarımızı tüye girmesine sebep olacaktır.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

meczup123

Yeni Üye
ayrıca bu güne kadar kuş kumu kullanmadım korkumdan kullanmayı da düşünmüyorum. ama kuş toprağı ve kömürü kullanmayı düşündüm . sizce kullanmalı mıyım ya da şu markalar uygun mudur eminim kullanan arkadaşlar vardır

Ekli dosyalar

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Estağfirullah. Mevsimlere göre muhabbet kuşları senede 2 kez tüylerini yenilerler. Eski ve zayıflamış tüylerden kurtulur iklime uyum sağlarlar. Kafesin dibinde ve etrafta fazlaca dökülmüş tüy görürsünüz :) Biraz da stres olurlar bu dönemde

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
ayrıca bu güne kadar kuş kumu kullanmadım korkumdan kullanmayı da düşünmüyorum. ama kuş toprağı ve kömürü kullanmayı düşündüm . sizce kullanmalı mıyım ya da şu markalar uygun mudur eminim kullanan arkadaşlar vardır
Kesinlikle kullanmalısınız kuşların bizim gibi midesi yoktur kursakları vardır. Yedikleri yemleri kursaklarında kolayca öğütmeleri için kuş kumu kullanılır. Ben Versele Laga nın anasonlusunu kullanıyorum tavsiye ederim.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kömür yerine kuş kumu ve toprağı kullanabilirsin

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Millet kısa tutacağım bu sefer . vitamin olarak demet hanım sağ olsun "röhnfried" vitaminleri önerdi röhnfried markasından gerwit-w multivitamin ve b vitamini ni kullanacağım. aynı zamanda versele-laga dan şu vitamini kullanmayı düşünüyorum uygun mudur cevap verirseniz sevinirim. Ayrıca kullanma sıklığı nasıl olmalı hangisini hangi aralıkla vermeliyim .
Muta-vit daha önce kullandım gayet memnun kaldım ama fiyat açısından gerwit-w daha mantıklı gibi

Üst Alt