• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitamin ve mantar

Idasss

Yeni Üye
Muhabbet kuşuma yeni vitamin aldim ama bu oncekinin aksine dibe çöküyor kullanmamda sakinca olur mu tarihi geçmemiş bir de kusumun goz çevresinde epeydir sararma var bir de ara ara esneme hareketi yapiyor iki gundur de az yemek yiyor mantardan korkuyorum ne yapmaliyim

Idasss

Yeni Üye
Vitamini kuşu ve dışkı resmini ekler misiniz
ekledim gozundeki sarilik belli olmuyor yakin ceksemde az bir sey var zaten ara sira esner gibi yapiyor bir de dun keyifsizdi bugun daha enerjik dedigim gibi vitamin dibe çöküyor kullanmamda sakinca olur mu

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.

Idasss

Yeni Üye
Beslenmesine, sıcak tutulmasına, banyosuna ve kafes temizliğine çok önem vermeliyiz. Bu dönemde kuşun enerji ihtiyacı daha fazla olduğu için beslenme oldukça önemlidir. Çeşitli sebze ve yeşillikler, az oranda yulaf tohumu verilmesi ayrıca B vitamini takviyesi kuşunuzun tüy dönemini rahat atlatmasına yardımcı olacaktır. Mama konusuna gelince mama yapmak tüy döneminde kuşlarımız için faydalıdır.
Tesekkur ederim yulaf tohumu derken markette satılan yulafları mi kastediyorsunuz

Idasss

Yeni Üye
Hayır. Petshoptan Gold Wings Yulaf Tohumu alabilirsin...
Anladim sanki bir yerde marketten alinan tohumlarin da kullanildigini duymustum da yanilmisim. Bu arada bu kullandigim vitamin suyla kolay karışmıyor bir bir sıkıntı olmaz degil mi

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yulafı 2 tatlı kaşığından fazla vermeyin tüyden çıkmasını engelleyebiliyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İmkanınız varsa levent abinin dediği katkıları alın yoksa imkân bu elinizdeki vitamini katarken kaşıkla karıştırın ve suya dağılmasını sağlayın tüy döneminde haftada iki kez yarım suluga 10 Damla şeklinde verebilirsiniz vitamin en az 8 saat en çok bir gün suyunda kalacak ertesi gün normal içme suyu verirsiniz

Idasss

Yeni Üye
İmkanınız varsa levent abinin dediği katkıları alın yoksa imkân bu elinizdeki vitamini katarken kaşıkla karıştırın ve suya dağılmasını sağlayın tüy döneminde haftada iki kez yarım suluga 10 Damla şeklinde verebilirsiniz vitamin en az 8 saat en çok bir gün suyunda kalacak ertesi gün normal içme suyu verirsiniz
Yakinlarda petshop yok ama en kisa surede almaya çalışacağım yulafla beraber ilgilenen herkese teşekkürler

Üst Alt