• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitamin ve ek katkı maddelerine alternatif doğal ürünler nelerdir?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba
Vitamin ve ek katkı maddelerine alternatif doğal ürünler nelerdir?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Vitamin olarak çook zengin konu

Bildiklerim.

Havuç , brokoli , kırmızı biber , kırmızı pancar , siyah havuç , mısır , kara lahana , semizotu , nane , kekik

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Floralia Paddy, Delicha tohumu, pagima grenn ve özel kuru ot ve baharatlar. (G1 Experience)...

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bir videoda probiyotik yerine hani şu evde yaptığımız yoğurt varya onun suyundan 5 6 damla koyun diyordu

Son düzenleme:

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ama var dimi bana uçuk geldi biraz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
hafızamdan sileyim nolur nolmaz bir delilik yapmayım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben uzun zamandır probiyotik düzenli olarak kullanmıyorum hiç sıkıntı görmedim ihtiyaç duyduğumda kullanıyorum hergün vitaminde vermiyorum öyle haftada bir vs veriyonuz ya ben vermiyorum yem su mama hazır mamada değil. Kendim yumurta maması yapıyorum. Dinlenmeye aldığım zamanlarda kullanıyorum multivitamin vs öneri olarak veririm kullanılır haftalık bi durumda olmaz ama kuşlarım şuan sağlıklı zaten bundanda eminim o yüzden gerek görmüyorum geçen yeni aldığım kuşta parazitten şüphelendim örnek nilverm kullandım vitamin desteği yaptım şuan tekrardan kestim buğday çimlendirmesi düzenli kullanıyorum ve içeriğinde gerekli vitamin olduğunu düşünüyorum bağırsak düzenleyen doğal gıdalar veriyorum buğday çimlendirmesi de buna dahildir o yüzden sürekli bağımlı gibi kullanmıyorum.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Şöyle örnek vereyim benim takımım düzenli yavru veriyor yavru verdiği için zaten hergün mama veriyorum hayvana o yüzden suyuma ek vitamin çok fazla olur. Buna inandığım için kullanmıyorum şuan. Yavrularıda ara ara elle besleme yapıyorum onlara kattığım katkılar var elle besleme maması içerisine. İçme sularına sadece avidress katıyorum. Tüy dönemlerinde bt amin fort desteği yapıyorum. Üretime hazırlık zamanlarında düzenli vitamin veriyorum. Sularında gervit w. Çekirdek yedikleri için papağanlar taubenfit kullanmıyorum çekirdekte zaten yeteri kadar e vitamini var.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yavrular için yaptığım mama içerisinede kırmızı biber kırmızı pancar katıyorum.Süt Mısır yoksa Mısır , pirinç , galeta unu , kekik taze nane semiz otu katıyorum. Tarçın , Yumurta kabuğu kalsiyum için. Yeterli oluyor. Kuşlarımda severek tüketiyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Furkan hocam senden mi duymuştum mermer tozu tam hatırlamıyorum

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Furkan hocam senden mi duymuştum mermer tozu tam hatırlamıyorum
Ben kullanmıyorum ama kullanan çok üretici tanıdığım var sivasta kalsiyum desteği sağlıyor evet onuda şöyle söyleyeyim çökertme havuzları vs oluyor. Bazı işletmeler o tozları arındırıp tekrar kullanıyor bir nevi geri dönüşüm öyle yerlerden almayın böyle mezar taşı yapan mutfak dolabı vs yapan küçük yerlerden alabilirsin

Üst Alt