• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitamin Takiyesi Desteği.

Bahar Y.

Müdavim
Mikostatini sağlıklı iken kullanmanızı önermem. Temiz bakım ve taze gıdalar oldukça bir problem olmayacaktır. Özelikle tek kuş besliyorsanız bence gerek yok.
Kesinlikle katılıyorum, sağlıklıyken o etken maddeyle tanıştırınca direnç kazanılıyor ve asıl hastalık zamanında ilacın hiç bir yararı olmuyor, hasta olmadıkları sürece ilaç vermek doğru değil kendimce

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaç yerine bence probiyotik ve karışımlı bir mama daha doğru olacağını düşünüyorum.. c vitamin ihtiyacını da meyve ve sebzelerden ama çok abartmadan karşılayabilirsiniz.. mikostatin gerçekten ağır bir ilaç hastalık olmadan bende önermiyorum 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
1.5 aylik kusa taze ve temiz gıda dediklerinizi örnek verir misiniz? Bir de kuşum geleli bugün tam 1 hafta oldu ama ha doğru düzgün ötmüyor yem yiyor su içiyor tüneğin kenarına geçip duruyor kafes içinde ele alıştı ama ötmüyor oyun oynamıyor hareketlilk yok tüneğin köşede duruyor oyle cok çok nadir hareketleniyor sonra gene duruyor. Yavru olduğundan mı alışmadığından mı sizce neden olabilir ? @Furknmurat58 @Ahmet D.
Ortama alışmadığından alışma süreci uzuyor. Bazı kuşlarda 1 ay falan olmadan adam akıllı ötmez sesini duymazsınız onu alıştırmak size kalmış birşey ilgilenmeniz lazım

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Nistatin kullandım bir kere etki olarak bana mikostatin daha iyi gibi geldiği için tercih ediyorum
Nistatin mikostatin etken maddesi zaten mantar hastalığı 15 günde suyuna 2 damla atarak geçecek bir hastalık değildir diye düşünüyorum ama koruma amaçlı kullanılabilir tabi herkesin kendi çizelgesi var sonucta

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
1.5 aylik kusa taze ve temiz gıda dediklerinizi örnek verir misiniz? Bir de kuşum geleli bugün tam 1 hafta oldu ama ha doğru düzgün ötmüyor yem yiyor su içiyor tüneğin kenarına geçip duruyor kafes içinde ele alıştı ama ötmüyor oyun oynamıyor hareketlilk yok tüneğin köşede duruyor oyle cok çok nadir hareketleniyor sonra gene duruyor. Yavru olduğundan mı alışmadığından mı sizce neden olabilir ? @Furknmurat58 @Ahmet D.
Çok basit aslında. Örneğin ek gıda da sebze verileceği zaman yumuşamış ve çok toprak kalıntıları içeren bir sebze vermem. Vereceğim zaman iyice yıkayıp karbonatlı suda bekletirim.

Üst Alt