• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vitamin Takiyesi Desteği.

Çimen.2ii

Aktif Üye
Merhaba. 1.5 2 aylik muhabbet kuşumun sağlıklı büyümesi ve yeterli vitamini alabilmesi icin kullanmam gereken vitamin nedir ? Sizlerin önerdiği vitamini alacağım. İsmini ve kullanımını benimle paylaşırsanız cok mutlu olurum.

şimdiden Teşekkürler :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Röhnfied GERVİT-w alabilirsiniz DYZAME 256 yada röhnfied entrobac probiyotik olarak alın kuruma denilen rahatsızlığa yakalanmaması için 2 haftada 1 defa mikostatin kullanmadını öneririm Suluğa 2 damla şeklinde

Çimen.2ii

Aktif Üye
Röhnfied GERVİT-w alabilirsiniz DYZAME 256 yada röhnfied entrobac probiyotik olarak alın kuruma denilen rahatsızlığa yakalanmaması için 2 haftada 1 defa mikostatin kullanmadını öneririm Suluğa 2 damla şeklinde
Hemen bakıyorum dediklerinize. Bu avisol a avisol b gibi vitaminler var bunlar nasil ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
B vitamini olarak yine röhnfied bt amin fort öneririm bu dediğim ilaçları üretim yapan kişiler tarafından tercih edilen ilaç ve vitaminler

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Fiyatları biraz fazladır :) eğer durumunuz yok ise kendiniz evinizde bakımınız ilede vitamin takviyesi yapabilirsiniz havuç b vitamini deposudur. Yumurta protein ve vitamin deposudur. Kırmızı biber k vitamini bira mayası b Vitamini için yine iyi yiyeceklerdir suyuna sarmısak koymak hastalıklara karşı korur

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ben kendim ilaç kullanmam asla :) hastalıklar çok ciddi olmadığı sürece doğal yollarla bakımını gerçekleştiriyorum karar size kalmış birşey tabiki

Çimen.2ii

Aktif Üye
B vitamini olarak yine röhnfied bt amin fort öneririm bu dediğim ilaçları üretim yapan kişiler tarafından tercih edilen ilaç ve vitaminler
Yazmış olduğunuz vitaminlerin kullanimlarini yazar misiniz hepsini ne sıklıkla nasil vereceğimi hangisini ne zaman vereceğimi isimleriyle. Korkuyorum yanlış bir sey yapmaktan fazla yükleme yapmaktan. Kusura bakmayın lutfen :/

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yazmış olduğunuz vitaminlerin kullanimlarini yazar misiniz hepsini ne sıklıkla nasil vereceğimi hangisini ne zaman vereceğimi isimleriyle. Korkuyorum yanlış bir sey yapmaktan fazla yükleme yapmaktan. Kusura bakmayın lutfen :/
Kendinize plan oluşturatak kullanın GERVİT-w vitamin deposu olan ilaçtır haftada 2 gün suyuna 3 damla şeklinde verin 24 saatten fazla bekletmeyin kafesinde
Dyzame 256 kuşunuzun suyuna haftada 2 gün bir k. mercimek tanesi kadar.
Bt amin fort haftada 1 gün tüy dönemlerinde haftada 3 gün kullanın suyuna 4 damla

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bütün ilaçları 24 saatten fazla bekletmeyin

Mikostatin kullanımını yazdım 2 haftada bir gün suluğuna 2 damla belirtilen orandan fazla kullanmayın

Çimen.2ii

Aktif Üye
Desteğiniz için teşekkür ederim. :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ek olarak verebileceğiniz şeyler kafesine semizotu varsa aldıkça verin nane olur maydanoz sapı fazla olmuycak bu verdiklerim ve sık sık vermeyin yeşillik. Yumurta haşladığınızda kahvaltılarda kuşunuzada verin. Kış aylarında 1 diş sarmısağı dörde bölün 1 lt suda 1 gece bekletip 24 saat kalmak suretiyle su olarak verin soğuğa direnci artar banyosuna sirke katın ara ara suyuna yine sirke katın iç paraziti önler tetramezaten miydi öyle bir ilaç var iç bakterileri ölmesine yardımcı bir ilaç o elinizde bulunsun dışkı rengi siyah koyu renklerde olduğunda 1 mercimek tanesi kadar 2 gün arayla kullanıcaksın :)

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı oldum ben böyle bakıyorum kuşlarıma gerektiği kadar kaliteli bakıyorum :) bakımları temizliği çok önemli kafes içi nemli rutubetli olmasın. Buna özen gösterin kafese sirkeli su yapıp sıkın tellerine 2 haftada bir bir oluşumunu engeller kuşlarınızın tüylerine sıkabilirsiniz tüylerinin parlak olmasını sağlar

Çimen.2ii

Aktif Üye
Diazym 256 ve gervit w siparişi verdim ürünler geldiğinde dediginiz gibi kullanacağım. Kuşum da zaten sürekli bi kaşınma var boynunu kaşıyor sırtını kaşıyor gagasıyla tuylerinin arasını boyle ısırıyor mu desem temizliyor mu desem. Bitten şüpheleniyorum ama normalde de yapar mı ?
Rica ederim elimden geldiğince yardımcı oldum ben böyle bakıyorum kuşlarıma gerektiği kadar kaliteli bakıyorum :) bakımları temizliği çok önemli kafes içi nemli rutubetli olmasın. Buna özen gösterin kafese sirkeli su yapıp sıkın tellerine 2 haftada bir bir oluşumunu engeller kuşlarınızın tüylerine sıkabilirsiniz tüylerinin parlak olmasını sağlar

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Mikostatini sağlıklı iken kullanmanızı önermem. Temiz bakım ve taze gıdalar oldukça bir problem olmayacaktır. Özelikle tek kuş besliyorsanız bence gerek yok.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Diazym 256 ve gervit w siparişi verdim ürünler geldiğinde dediginiz gibi kullanacağım. Kuşum da zaten sürekli bi kaşınma var boynunu kaşıyor sırtını kaşıyor gagasıyla tuylerinin arasını boyle ısırıyor mu desem temizliyor mu desem. Bitten şüpheleniyorum ama normalde de yapar mı ?
Yapar temizlik için

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mikostatini sağlıklı iken kullanmanızı önermem. Temiz bakım ve taze gıdalar oldukça bir problem olmayacaktır. Özelikle tek kuş besliyorsanız bence gerek yok.
Ben kursak mantarı olmamaları ve kurumaya yakalanmaması için kullanıyorum tek kuşa bilmem ne kadar gerekli ama o sebepten söyledim çoğu kişi bu hastalıklarla cebelleşiyor . Ben kullanıyorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Ben kursak mantarı olmamaları ve kurumaya yakalanmaması için kullanıyorum tek kuşa bilmem ne kadar gerekli ama o sebepten söyledim çoğu kişi bu hastalıklarla cebelleşiyor . Ben kullanıyorum
Yaklaşık bir yıldır koruyucu olarak ilaç vermedim. Şimdiye kadarda herhangi bir sorun yaşamadım. Taze ve temiz gıda verdikten sonrada çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum farklı durumlar olmadığı sürece. Sizinde bir problem olmadığı sürece vermenizi tavsiye etmem. En azından mikostatin yerine kuşlar için olan nistatin içerekli tozları ve ilaçları kullanın. Mikostatine göre şeker içeriği daha azdır.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yaklaşık bir yıldır koruyucu olarak ilaç vermedim. Şimdiye kadarda herhangi bir sorun yaşamadım. Taze ve temiz gıda verdikten sonrada çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum farklı durumlar olmadığı sürece. Sizinde bir problem olmadığı sürece vermenizi tavsiye etmem. En azından mikostatin yerine kuşlar için olan nistatin içerekli tozları ve ilaçları kullanın. Mikostatine göre şeker içeriği daha azdır.
Nistatin kullandım bir kere etki olarak bana mikostatin daha iyi gibi geldiği için tercih ediyorum

Çimen.2ii

Aktif Üye
1.5 aylik kusa taze ve temiz gıda dediklerinizi örnek verir misiniz? Bir de kuşum geleli bugün tam 1 hafta oldu ama ha doğru düzgün ötmüyor yem yiyor su içiyor tüneğin kenarına geçip duruyor kafes içinde ele alıştı ama ötmüyor oyun oynamıyor hareketlilk yok tüneğin köşede duruyor oyle cok çok nadir hareketleniyor sonra gene duruyor. Yavru olduğundan mı alışmadığından mı sizce neden olabilir ? @Furknmurat58 @Ahmet D.

Üst Alt