• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vircon s kuslara zarar verir mi

Beyza Can

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, vircon s nin kuş malzemelerinin temizliğinde kullanılmasının zararı olur mu? Bide killi kömürlü mineral bloklarıni muhabbet kuşları için önerir misiniz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Zaten kuş malzelerinin temizliği için. Bir zararı yoktur, kuşların banyo suyuna koyan bile var. :)

Mineral blok dediğiniz şeyin fotoğrafını atar mısınız?

Nur I.

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba, vircon s nin kuş malzemelerinin temizliğinde kullanılmasının zararı olur mu? Bide killi kömürlü mineral bloklarıni muhabbet kuşları için önerir misiniz?
Kafes ve malzemeleri temizliğinde kullanabilirsiniz, ardından iyice durulayın. Ancak hiçbir şekilde kuşların yiyeceklerinde kullanmayın veya sularına gelmesin. Çünkü dezenfekte konusunda çok etkili, zararlı bakterileri öldürdüğü gibi faydalıları da öldürür. Bu yüzden kuşun tüketmesi halinde zamanla kursak ve bağırsak florasını bozar, geri toparlayamazsınız.

Ben blok kullanmak yerine direk kömür (meşe kömürü) ve kil (kayaç halindekileri) vermenizi tavsiye ederim :).

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben hiç kullanmadım o yüzden sormadan kullanmak istemedim 😂
Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. 😊

Bunu bende kullanmaya başladım. Kuşlarım kullanıyor. Beyazındansa bu daha iyi bence.

Kafes ve malzemeleri temizliğinde kullanabilirsiniz, ardından iyice durulayın. Ancak hiçbir şekilde kuşların yiyeceklerinde kullanmayın veya sularına gelmesin. Çünkü dezenfekte konusunda çok etkili, zararlı bakterileri öldürdüğü gibi faydalıları da öldürür. Bu yüzden kuşun tüketmesi halinde zamanla kursak ve bağırsak florasını bozar, geri toparlayamazsınız.

Ben blok kullanmak yerine direk kömür (meşe kömürü) ve kil (kayaç halindekileri) vermenizi tavsiye ederim :).
Kili direkt mi veriyorsunuz acaba?

Beyza Can

Aktif Üye

Peki kömür ve kili direkt olarak nerden alabilirim başka sitelerden kuş malzemesi sipariş ettim ama yanlış gönderim yapılınca tereddüt ediyorum artık. Bu arada cok teşekkür ederim 😊

Nur I.

Aktif Üye
Peki kömür ve kili direkt olarak nerden alabilirim başka sitelerden kuş malzemesi sipariş ettim ama yanlış gönderim yapılınca tereddüt ediyorum artık. Bu arada cok teşekkür ederim 😊
Kömür olarak mangal kömürü (meşe ağacından yapılanlardan olması şart) kullanabilirsiniz 😄. Kili ise aktarda bulabilirseniz ama toz almayın, kayç halinde alıp direkt kafese koyun.
Kuşlar her ikisini de kemirerek kendileri yer, sizin öğütmenize gerek olmaz.

Beyza Can

Aktif Üye
Kömür olarak mangal kömürü (meşe ağacından yapılanlardan olması şart) kullanabilirsiniz 😄. Kili ise aktarda bulabilirseniz ama toz almayın, kayç halinde alıp direkt kafese koyun.
Kuşlar her ikisini de kemirerek kendileri yer, sizin öğütmenize gerek olmaz.
Ayrı zannettiimm🙈😂 peki çok teşekkür ederim 🙏🏻😂