• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vilmectin Zararlı Mı?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Vilmectin hakkında bir kaç video izledim ve bazı yorumlar gördüm. Kuşum strese girdi, halsizleşti, yem yemiyor, tüyünü yoluyor vb. Şu an kendi dişi ve erkek kuşumun bitlendiğini düşünüyorum ikisi de çok kaşınıyor. Dişi de kendi tüyünü yoluyor. İnternetten baktım parazit olduğu nasıl anlaşılır diye kafesin tabanına pamuk koyun diyordu denedim ama hiç bir şey yoktu. Şimdi uygulasam kuşlara zarar verir diye korkuyorum. Sizce bu fazla doz kullanıldığı için mi bu yan etkileri vermiş? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Eğer parazit yoksa uygulamaya da gerek yok bence. Kaşıntı sadece parazit yüzünden olmaz, tüydedir, toz vardır, kendini temizlemek istiyordur vs vs bir sürü sebebi olabilir. Siz her ihtimale karşı kuşların videosunu ve güncel dışkı resmini yollayın 🙏

Ahmetcan

Paylaşımcı
Eğer parazit yoksa uygulamaya da gerek yok bence. Kaşıntı sadece parazit yüzünden olmaz, tüydedir, toz vardır, kendini temizlemek istiyordur vs vs bir sürü sebebi olabilir. Siz her ihtimale karşı kuşların videosunu ve güncel dışkı resmini yollayın 🙏
Bugün kafesi temizliyeceğim temiz peçete serip atacağım.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dış parazit için evet vilmectin. Ama diğer etkili ilaçlardan biri zimec, avromec yada baymec. Hatta vilmectin den daha çok öneriliyor diye biliyorum. Ama @Şehmus BAKIR hocam bu konuda daha detaylı ve sağlıklı bilgi verir 🙏🏻

Ahmetcan

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim Şehmus abi. Artı olarak bir sorum var kuşlar şu an tüyde tüyden çıktıktan sonra uygulamam daha mantıklı olur değil mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok teşekkür ederim Şehmus abi. Artı olarak bir sorum var kuşlar şu an tüyde tüyden çıktıktan sonra uygulamam daha mantıklı olur değil mi?
Eğer haşere yoksa tüyden sonra yap ama varsa biti şimdi yap 👍

Ahmetcan

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 36333
Feyza abla biraz geç oldu kusura bakma. Dışkılarda sorun yoktu diye biliyorum. Hem kafes hem de odayı değiştirdim belki dışkı bu yüzden bozulmuştur. Çünkü dışarıda kuş uçarken baktığımda dışkı normaldi.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aşağıdaki sışkı sağlıklı görünmüyor renk değişimi de mevcut. Ama bir kerelik mi, yoksa birkaç gün daha devam edecek mi diye kontrol edelim 🙏

Ahmetcan

Paylaşımcı
Artı olarak Zimec ve Nilverm siparişi verdim. Yarın kargoya vericekler. Tüy dökümünden sonra uygulayacağım.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Senede düzenli olarak 2 defa yapardım vilmectin ense köküne 1 damla yapıp ovalardım güzelce