• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vilmectin Reçeteli Mi Satılıyor?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Vilmectin almak için reçete mi lazım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Veterinerlerden veya ecza depolarından temin edebilirsiniz reçeteye gerek yok bide hayvan ilaçları satma ruhsatı olan yerler var onlardan temin edebilirsiniz 👍

Melisa41

Tutkulu
Ataksi
Hipermetri
Yönelim bozukluğu
Hiperestezi
Titreme
Midriyazis
Baygınlık halleri, bir köşede uyuklama
Depresyon
Körlük
Koma bu tarz bulgular olabilirmiş tabii bunlar yanlış kullanım sonucu olanlar ama ben yinede kullanmam böyle bir sonucu varsa 🙂

Melisa41

Tutkulu
Artık gerek kalmadı kuş veterineri Burak hocamız iç dış parazit yaptı zaten kontrollere gittiğimizde 🙏🏻 teşekkür ederim 🙂
Ya ben veterinere yaptirdim ama kaşıntı hala eskisi gibi devam ediyor mavi isiklada baktırdım sonradan hicbirsey bulunmadı sizde de böyle oldu mu şuan nasıl

Mert.

Eski Forumcu
Ataksi
Hipermetri
Yönelim bozukluğu
Hiperestezi
Titreme
Midriyazis
Baygınlık halleri, bir köşede uyuklama
Depresyon
Körlük
Koma bu tarz bulgular olabilirmiş tabii bunlar yanlış kullanım sonucu olanlar ama ben yinede kullanmam böyle bir sonucu varsa 🙂
Bende araştırma yaptım aynı şey yazıyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şuan var sitede ama Mehmet hocanın dediği gibi ben ufak bir araştırma yaptım bu ürün pek iyi değil yazılanlara göre 🙂
Ürün iyi değil dememek lazım sadece klorsulan arındırma özelliği yok bu yüzden ivermektin içerdiği için fayda sağlıyor Mehmet in demek istediği klorsulan özelliği olan sonu mec ile geçen ürünler örneğin zimec, baymec,avromec,bavermec,ekomec,ivomec daha bu şekilde bir çok ilac bulunmaktadır sadece dozajini iyi ayarlamak gerekir aksi takdirde deri ve alerjik hastalıklar görülebilir

Melisa41

Tutkulu
Ürün iyi değil dememek lazım sadece klorsulan arındırma özelliği yok bu yüzden ivermektin içerdiği için fayda sağlıyor Mehmet in demek istediği klorsulan özelliği olan sonu mec ile geçen ürünler örneğin zimec, baymec,avromec,bavermec,ekomec,ivomec daha bu şekilde bir çok ilac bulunmaktadır sadece dozajini iyi ayarlamak gerekir aksi takdirde deri ve alerjik hastalıklar görülebilir
Haklısınız hocam 🙂 yorumlardan da yola çıkarak yazdım ama yanlış kelimeler kullandım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ya ben veterinere yaptirdim ama kaşıntı hala eskisi gibi devam ediyor mavi isiklada baktırdım sonradan hicbirsey bulunmadı sizde de böyle oldu mu şuan nasıl
Burak hoca parazit için diğer veterinerlerden farklı bir ilaç kullanıyor sanırım. Emin olmamakla birlikte. Çünkü tüm ilaçlarini tamamen organik doğal yollarla hazırlıyor. Parazit ilaçta da nasıl bir içerik var bilmiyorum. Ve biz bu tedaviden sonra hiçbir sorun yaşamadik kaşıntı vs 🙏🏻

Mert.

Eski Forumcu
Ozaman hangisini kullanırsak daha iyi olur

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Dış parazitler gümdüz saklanır, gece aktif olurlar. Gündüz tüneği beyaz bir kağıda vurun. Çıkıntıda varsa bit vs düşecektir. Yine kafesin kıyısını köşelerini, oyuncakları bs inceleyin. Enseye dış parazit damlası yapıyorsanız muhtemelen tüy sönemi sebebiyle kaşınıyordur. Probiyotikli suyla ya da nefes açıcı mentollü bir şey varsa suya ekleyerek Banyo koyabilir, kuşu gısfıslayabilirsiniz. Ayrıca normal zamanlarda da kuşlar kaşınır. Tüy aralarında minik kumlar var, onların yerlerini değiştirirler, tüylerini havalandırır, düzeltirler. Üzülmeyin bence bit görünmüyorsa