• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Vilmectin Kullanımından Sonrası

Ece A.

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar, oldukça merak ettiğim bir konu var. Map'e birkaç ay sonra Vilmectin kullanmaya başlayacağız. Fakat biraz endişeliyim.. 😟
Kullandıktan sonra herhangi bir yan etki, ne bileyim tüylerinde değişim vs oluyor mu? Enerjisi vs değişiyor mu stres yapıyor mu? Kullanımından sonra nasıl değişimler ile karşılaşıyorsunuz veya karşılaşıyor musunuz? 😶

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Multivitamin ve probiyotik takviyesi yapın bagışıklıgını güçlendirin

Ece A.

Paylaşımcı
Tabiki kullanacağım ama merak ettiğim şey kuşta nasıl bir yan etki ile karşılaşabileceğimizdi. Dış görüntüsü mesela. Çünkü Vilmectin kullanımından sonra derinin gözüktüğü, tüylerinin şekil bozukluğuna uğradığı bazı fotoğraflar gördüm de:( Hani bu belirti her kuşta olacak bir şey demek değildir tabiki ya da belki de öyledir, bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum. O görüntüler ile neden karşılaşılır mesela? İlaçtan kaynaklı mıdır yoksa dediğiniz gibi vitamin eksikliğinden mi kaynaklıdır sadece? Gördüğümde en azından panik yapmamak için bilmek istiyorum, çünkü oldukça evhamlı birisiyim..

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba. Vilmectin yağ bazlı bir ilaç olduğu için tüyler de o şekil bir düzensizlik olabilir. Ama birkaç güne düzelir hiç merak etmeyin. Dozu ayarlandığı müddetçe herhangi bir yan etkisi yoktur. Sadece ilaç sonrası parazitlerle savaştığı için yani parazitler öldüğü için kaşınma fazla olabilir. Bu sizi korkutmasın. kinci dozu ihmal etmeyin. Damla sonrası suyla teması olmasın. Aklıma gelenler bunlar 🙂🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Aslı abla anlatmış doz bir damla olduğunda kaşınma artışı dışında bir yan etki gözlemlemedim 😊 Sultan papağanımda kaşıntı bile olmuyor 😊

Ece A.

Paylaşımcı
Çok teşekkür ederim açıklayıcı geri dönüşleriniz için🤗💝

Ece A.

Paylaşımcı
Artan kaşıntı ne kadar süre sonra normale döner peki?🙏