- Hastalık Belirtileri
- Kursak mantarı, ağızda kitle, iştahsızlık, kuruma,
- Hastalık Belirti Tarihi
- 23 Ağu 2026
- Kullanılan İlaç
- Mikostatin
20260829_210640.mp4
Merhaba, muhabbet kuşumda bir hafta önce zayıflama ve halsizlik fark ettim, kursak mantarını çok araştırdığım için o olabileceğini düşündüm, yem yemek istiyor ama yiyemiyor gibiydi, ağzını açıp esner gibi yapıyor kusma hareketi yapıyor ve salyalı hapşırıyordu, dışkısı da uzun süredir iyi değildi probiyotik verdikçe de kötü oluyordu. Bu hafta elimde olmayan sebeplerden dolayı veterinere gitme imkanım yoktu, kursak mantarı ise fayda sağlar en azından toparlar diye mikostatin verdim, sabah akşam 0.05 ml bir damla, kana karışmadığı ve zararının çok olmayacağını duymuştum. Mikostatin sonrası kuş hareketlendi dal darı yemeye başladı, yumurta maması yemeye başladı, ama yediğinin yarısını ağzından atıyordu. Bir hafta önce 42 gramda, normal kilosu 50gr, bugün ise ölçüsünde 35gr olduğunu gördüm. Göğüs kafesindeki kemiği hissediyorum. Ve dün ağzında farklı bir şey fark ettim ve zor şer videosunu çekebildim. Kursak mantarı da olabilir parazit de olabilir deniyor ne yapacağımı bilmiyorum. Bugün veterinere yazdım ama bana dönmedi, imkanlarımı gitmek için zorluyorum ama olmuyor. Bugün kursaktan besleme yapması için bir kuşçuya gittim, o da istanbuldaki veterinerlerin kuşlardan anlamadığını, kendisinin muayene edebileceğini, kendisinin çok bu şekil kuş iyileştirdiğini, daha çok deneyimi olduğunu söyledi,(kuşçu hakkında iyi yorumlar okudum), daha önceki veteriner deneyimim de iyi değildi, buradaki listede adı geçen kanatlı bakan veterinere gitmiştim. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Kuşumun ağzındaki ne olabilir?
En azından bir görüş olması için kuşçuya gitmeli miyim?
Veterinere ulaşamadığım için yakın bir zamanda götürme imkanım yok, en yakın tarih haftaya gibi görünüyor üzülerek söylüyorum. Yine de en yakın zamanda götürmek için çabalıyorum.
Bu sürede de kuşçuya gitmediğim için kuşumu kaybetmekten korkuyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim
Son düzenleme: