• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! veterinere gittim yardımcı olur musunuz

getherenowhere

Müdavim
Acaba veteriner hekim yoktu da teknikeri mi vardı?
İlacı koyarken ilacın ismini,rengini vs gördünüz mü?
Kursak mantarı olduğu kesinse zaman kaybetmemen ve kesinlikle kuşla ilgilenmen gerekecek. Önüne geçilmezse ilerleyip tedavi edilmesi zorlaşıp sonu ölümle bitebilir,Allah korusun. Yıllar önce beslediğim bir kuşum kursak mantarı olmuştu kanatlı uzmanına götürdük ilaç verdik veteriner hekim ölür falan zamanda dedi,gerçekten de ölmüştü kurtaramadık maalesef. Kursak mantarı kurumaya da sokuyor kuşu. O yüzden karnının mutlaka tok olması mühim. Tedavinin bir gün bile ertelenmesi kuşun aleyhine olur.
merhabalar, hayır veterinerin kendisiydi ve büyük ihtimalle sarıydı ilacın rengi. kuşum şu an yemek yiyor kendi isteğiyle ama yiyor mu yoksa açıp atıyor mu anlayamıyorum fazla. yarın hem elle beslemeyi hem de ilacını vermeyi düşünüyorum. yarın öğlene ya da akşama kadar yaşasa bana yeter. sonrasını halletmeye çalışıcam şu an kendi yedi biraz o yüzden buna güvenerek uyuyacağım. kuşları da benimle aynı odaya aldım. battaniye örttüm kafesin üstüne sadece ön tarafları açık kaldı. umarım bir şey olmaz. elimden geleni yaptığımı düşünüyorum her ne kadar öyle hissetmesem de. umarım çok daha iyi olur. teşekkürler ayrıca ilginiz için

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye
merhabalar, hayır veterinerin kendisiydi ve büyük ihtimalle sarıydı ilacın rengi. kuşum şu an yemek yiyor kendi isteğiyle ama yiyor mu yoksa açıp atıyor mu anlayamıyorum fazla. yarın hem elle beslemeyi hem de ilacını vermeyi düşünüyorum. yarın öğlene ya da akşama kadar yaşasa bana yeter. sonrasını halletmeye çalışıcam şu an kendi yedi biraz o yüzden buna güvenerek uyuyacağım. kuşları da benimle aynı odaya aldım. battaniye örttüm kafesin üstüne sadece ön tarafları açık kaldı. umarım bir şey olmaz. elimden geleni yaptığımı düşünüyorum her ne kadar öyle hissetmesem de. umarım çok daha iyi olur. teşekkürler ayrıca ilginiz için
Gittiğiniz veteriner baya bilgili ve uzman görünüyor Instagram'da ise 100 bine yakın takipçisi var. Siz madem dediği şekilde ilacı uygulayın ilacı 5 gün kullandıktan sonra da mutlaka entrobac kullanılsın.
Kuşun aç olup olmadığı dışkısından belli olur siz tekrar yeni yapmış olduğu güncel dışkılarını atar mısınız

Doğacı

Eski Forumcu
Şeffaf bir tabağa 10 tane kuş yemi koyun,kuşun önüne de koyun yiyip yemediğini kontrol edin. Hepsini yerse kabukları giderip tekrar az az ekleyerek devam edin,5-10

getherenowhere

Müdavim
Gittiğiniz veteriner baya bilgili ve uzman görünüyor Instagram'da ise 100 bine yakın takipçisi var. Siz madem dediği şekilde ilacı uygulayın ilacı 5 gün kullandıktan sonra da mutlaka entrobac kullanılsın.
Kuşun aç olup olmadığı dışkısından belli olur siz tekrar yeni yapmış olduğu güncel dışkılarını atar mısınız
şu an uyuyacağım atamam kuş dışkılamadı henüz. sabah ilk iş yükleyeceğim emin olun

getherenowhere

Müdavim
Şeffaf bir tabağa 10 tane kuş yemi koyun,kuşun önüne de koyun yiyip yemediğini kontrol edin. Hepsini yerse kabukları giderip tekrar az az ekleyerek devam edin,5-10
işte hep yiyor kendi yemliğinde ama yiyor mu yiyor gibi mi yapıyor bilmiyorum. şimdi uyumak zorundayım yarın öğlen deneyeceğim dediğinizi. yarın öğlene kadar yaşasın gerisine elimden ne gelirse yapacağım

getherenowhere

Müdavim
@Demet bükay @Doğacı gerçekten çok çaresiz kaldım kuşuma yem de yediremiyorum. sabah hastaneye gitmek zorundayım ama kuşumu yalnız bırakmak istemiyorum. kuşum da ben de çok yıprandık

getherenowhere

Müdavim
sabahı çıkarsın yeter konumundayım artık. ilacını vereceğim. elle besleme mamasını da vermeye çalışacağım çünkü çok çırpınıyor yedirmeye çalışırken napmam lazım bilmiyorum artık

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
hayır eline aldı baktı. kristal(?) dediği bir şey sürdü göğsüne göğüs kemiğine bakmak için. kuruma mı dedim hayır öyle olsa daha geriden gelir hareketleri kuşun kurumaya göre canlı gibi bir şey dedi. dışkısına baktı. kusma hareketini gösterdim kursak mantarı olabilir dedi sonra da telefonda bir arkadaşıyla konuşup ilaç sordu sonra da geldi bende bu ilaç vardı falan bir şeyler dedi şırıngaya çekti 5 gün boyunca damla damla olacak şekilde 3 damla ağzına damlat 3. günde reaksiyon göstermesi gerek dedi tamam dedim. yurtdışı ilacıymış galiba bilmiyorum
Öncelikle her kusmaya kursak mantarı diyemeyiz ağzında kötü koku eya kusmuk salyalı bi şekilde mi ? Kuşun Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable üzerinden bi videosunu ve kuşun beyaz peçete üzerine yapılmış bi dışkısını paylaşır mısınız İlacın içinde ne olduğunu bilmediğimden bir şey diyemicem ama kursak mantarı ise biz az bir şey zeolit tozunu elle besleme mamasının içine katıp o şekilde beslemeyi öneriyoruz.Ayrıyetten evde hassas teraziniz varsa ise kuşu tartıp ne kadar çıktığını söyleseniz çok iyi olur

getherenowhere

Müdavim
Öncelikle her kusmaya kursak mantarı diyemeyiz ağzında kötü koku eya kusmuk salyalı bi şekilde mi ? Kuşun Upload Video Online - Free Video Hosting - Streamable üzerinden bi videosunu ve kuşun beyaz peçete üzerine yapılmış bi dışkısını paylaşır mısınız İlacın içinde ne olduğunu bilmediğimden bir şey diyemicem ama kursak mantarı ise biz az bir şey zeolit tozunu elle besleme mamasının içine katıp o şekilde beslemeyi öneriyoruz.Ayrıyetten evde hassas teraziniz varsa ise kuşu tartıp ne kadar çıktığını söyleseniz çok iyi olur
abi selamlar hassas terazim yok fakat kuş çok zayıfladı. videosunu da ekliyorum uzun video az önce çektiğim diğeri de iki gün önce çektiğim

bu eski video böyle hareketler yapıyor göğüs kemiği de belirgin

bu videoyu da az önce çektim dışkısıyla birlikte. dışkısı bulaşıyor etrafa da. ya siyahımsı ya da beyaz dışkılıyor

getherenowhere

Müdavim
keşke yedirebilsem yediremiyorum bugün sabah çabaladık annemle ben, kuş açmıyor ağzını yan tutuyoruz, elimizle açmaya çalışsak da açtırmıyor yemiyor çıldırıcam

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
keşke yedirebilsem yediremiyorum bugün sabah çabaladık annemle ben, kuş açmıyor ağzını yan tutuyoruz, elimizle açmaya çalışsak da açtırmıyor yemiyor çıldırıcam
Elle besleme aparatları var o şekilde yapmanız gerekiyor zaten youtube üzerinden videolarına bakabilirsiniz ama yapamam diyosanız çevrenizde illa ki üretim yapan biri vardır ondan yardım alın

getherenowhere

Müdavim
Elle besleme aparatları var o şekilde yapmanız gerekiyor zaten youtube üzerinden videolarına bakabilirsiniz ama yapamam diyosanız çevrenizde illa ki üretim yapan biri vardır ondan yardım alın
çevremde üretim yapan kimse yok sanırım. kayserideyim bir bilginiz var mı burada bu şekil besleme yapan birine dair? aparat kullamamam diye şırınga aldım. iğnesiz şekilde yedirmeye çalışıyorum ama yemiyor aklımı kaçıracağım artık

Doğacı

Eski Forumcu
Petsopcu illaki vardır. Başkasına besleme yaptırın

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
İlaç ve hastalıkla alakalı bilgim yok ancak kafes hijyenine biraz daha dikkat ederseniz tedavinize dolaylı yoldan yardımcı olur. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir kuşunuz.

getherenowhere

Müdavim
İnternete Kayseri petsop yazınca çıkıyor bakabilirsin. Ev adresinize yakın olan hangisiyse ona göre
nuh diyor peygamber demiyor açmadı ağzını. belki minik bir damla yemiştir. petshopçulara da güvenemiyorum daha kötü yaparlarsa diye of bilmiyorum ki

getherenowhere

Müdavim
İlaç ve hastalıkla alakalı bilgim yok ancak kafes hijyenine biraz daha dikkat ederseniz tedavinize dolaylı yoldan yardımcı olur. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşir kuşunuz.
kafese hiç dokunamadım şu sıralar çok haklısınız temizlemem gerekli teşekkürler

getherenowhere

Müdavim
boşverin ekmeğe bayılıyor ekmeğe sürdüm onu bile yemedi. suyuna zeolit katsam nasıl olur

Üst Alt