• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! veterinere gittim yardımcı olur musunuz

getherenowhere

Müdavim
eski konumu bilenler için veterinerden geldim. göğsünü açtı kristal diye bir şey dökerek. kursak mantarı dedi bir ilaç verdi. kuruma değil dedi sordum. adını sordum 'mucize ilaç' dedi. bilgisi olan var mı? şırıngaya 1-2ml çekti. ağzına 3 damla damlat 5 gün boyunca dedi. mucize ilaç diye bir ilaç biliyor musunuz? kurumaya da geçerli bir ilaç dedi. üçüncü günden sonra reaksiyon gösterirmiş. fiyat çok pahalı vs demek için demiyorum gözüm görmedi fiyatı fakat 250₺ ödedik, bunu da belirteyim hani ilaç ne kadardı vs derseniz diye. muayene 200 ilaç 50 sanırım. yurtdışından falan dedi 1-2ml çekti şırıngaya. siz ne düşünüyorsunuz sizden fikir almadan kullanmak istemedim.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Götürdüğünz veteriner kanatlı uzmanı mıydı acaba nereye götürdünüz ?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İnternetten araştırın bakalım gittiğiniz veteriner de özellikle kanatlılar üzerinde yorumlar ne yönde. Mucize ilaç dediği mecazi anlamda söylemiş. İçeriğinde ne var acaba sorsaydınız keşke. Eğer güveniyorsanız ilacı dediği şekilde kullanın. Bakalım. Umarım şifa olur 🙏🏻

Doğacı

Eski Forumcu
Kursak mantarı bulaşıcı bir hastalık. Hasta olan kuşu ayıralım başka kafese koyalım. Bütün ürünler virkon s ile temizlensin, kafestir tünektir yem su kabıdır oyuncaktır vs..

getherenowhere

Müdavim
İnternetten araştırın bakalım gittiğiniz veteriner de özellikle kanatlılar üzerinde yorumlar ne yönde. Mucize ilaç dediği mecazi anlamda söylemiş. İçeriğinde ne var acaba sorsaydınız keşke. Eğer güveniyorsanız ilacı dediği şekilde kullanın. Bakalım. Umarım şifa olur 🙏🏻
güveniyor muyum bilmiyorum açıkçası bugün ilk defa gittim. yarın sabah verebilirim ilacı. dediğim gibi bilmiyorum içeriğini. adını sordum yurtdışından geldi mucize ilaç deniyor gibi bir açıklama yaptı. röhnfriedı falan bilip bilmediğini sordum. şehmus hocayı bilip bilmediğini sordum çünkü istanbul'da bi arkadaşını aradı ilaç için. bilemedim. sonra da aaaa burada da varmış hocanın önerdiği ilaç diyip bi ilaç çekti şırıngaya ama göremedim ne olduğunu da
sorunca da işte yukarıda dediğimi dedi

getherenowhere

Müdavim
Kursak mantarı bulaşıcı bir hastalık. Hasta olan kuşu ayıralım başka kafese koyalım. Bütün ürünler virkon s ile temizlensin, kafestir tünektir yem su kabıdır oyuncaktır vs..
ayrı kafesteler zaten ama virkon s yok şu an elimde en kısa sürede temin edeceğim ilginiz için çok teşekkür ediyorum 🫶

Doğacı

Eski Forumcu
İlacın fotoğrafının atar mısın

getherenowhere

Müdavim
ilacı bugün vereceğimi sanmıyorum arkadaşlar. merak edip de konuyu okuyanlar için söyleyeyim çok güvenemedim ilaca, veteriner hekim hakkında bir şey bilmiyorum bu yüzden iyi ya da kötü diyemem bizimle ilgilendi fakat ilacı bilmiyorum. bu yüzden en azından bugün vermeyeceğim. son çare olarak kullanmayı düşünüyorum. ayrıca parazit de olabilirmiş buna benzer bir şey dedi. bağışıklıkları güçlensin diye gervit eklemeli miyim?

getherenowhere

Müdavim
Ne kadar gizem dolu bir ilaçmış.umarım şifalı olur
kullanmayacağım abla yarın durumuna göre akşam verebilirim sanırım çünkü ne olduğunu bilmiyorum, belki veteriner iyi niyetle verdi belki adını bilmiyorumdur diye söylemedi bilemem fakat şu an güvenemedim ilaca kendi elimle daha kötü yapmak istemem

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
kullanmayacağım abla yarın durumuna göre akşam verebilirim sanırım çünkü ne olduğunu bilmiyorum, belki veteriner iyi niyetle verdi belki adını bilmiyorumdur diye söylemedi bilemem fakat şu an güvenemedim ilaca kendi elimle daha kötü yapmak istemem
O zaman mama ile Zeolit tozunu hazırla ve yedir lütfen 👍toparlasın biraz.

getherenowhere

Müdavim
Tahlil yaptı mı
hayır eline aldı baktı. kristal(?) dediği bir şey sürdü göğsüne göğüs kemiğine bakmak için. kuruma mı dedim hayır öyle olsa daha geriden gelir hareketleri kuşun kurumaya göre canlı gibi bir şey dedi. dışkısına baktı. kusma hareketini gösterdim kursak mantarı olabilir dedi sonra da telefonda bir arkadaşıyla konuşup ilaç sordu sonra da geldi bende bu ilaç vardı falan bir şeyler dedi şırıngaya çekti 5 gün boyunca damla damla olacak şekilde 3 damla ağzına damlat 3. günde reaksiyon göstermesi gerek dedi tamam dedim. yurtdışı ilacıymış galiba bilmiyorum

getherenowhere

Müdavim
O zaman mama ile Zeolit tozunu hazırla ve yedir lütfen 👍toparlasın biraz.
yarın öğlen yapabilirim ancak. şu an gidip tohum(yem) yiyor kendisi arada. sabah hastane randevum var. öğlen gelebilirim eve şimdi de veremem mamayı çünkü başaramıyorum. öğlene kadar sağ kalmasını diliyorum. kum blokundan falan bir şeyler yedi. yem falan da yedi diye gördüm. geceyi geçirirse gerisini az buçuk hallederim. gece de yem yemesi için yem kabını ağzına getiriyorum uyandığımda. flaş tutarak. yiyor biraz. sonra da tekrar ışığı kapatıyorum uyuyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yarın öğlen yapabilirim ancak. şu an gidip tohum(yem) yiyor kendisi arada. sabah hastane randevum var. öğlen gelebilirim eve şimdi de veremem mamayı çünkü başaramıyorum. öğlene kadar sağ kalmasını diliyorum. kum blokundan falan bir şeyler yedi. yem falan da yedi diye gördüm. geceyi geçirirse gerisini az buçuk hallederim. gece de yem yemesi için yem kabını ağzına getiriyorum uyandığımda. flaş tutarak. yiyor biraz. sonra da tekrar ışığı kapatıyorum uyuyor
Sevdiği ne varsa önüne koy lütfen hangisini istiyorsa onu yesin ❤

Doğacı

Eski Forumcu
güveniyor muyum bilmiyorum açıkçası bugün ilk defa gittim. yarın sabah verebilirim ilacı. dediğim gibi bilmiyorum içeriğini. adını sordum yurtdışından geldi mucize ilaç deniyor gibi bir açıklama yaptı. röhnfriedı falan bilip bilmediğini sordum. şehmus hocayı bilip bilmediğini sordum çünkü istanbul'da bi arkadaşını aradı ilaç için. bilemedim. sonra da aaaa burada da varmış hocanın önerdiği ilaç diyip bi ilaç çekti şırıngaya ama göremedim ne olduğunu da
sorunca da işte yukarıda dediğimi dedi
Acaba veteriner hekim yoktu da teknikeri mi vardı?
İlacı koyarken ilacın ismini,rengini vs gördünüz mü?
Kursak mantarı olduğu kesinse zaman kaybetmemen ve kesinlikle kuşla ilgilenmen gerekecek. Önüne geçilmezse ilerleyip tedavi edilmesi zorlaşıp sonu ölümle bitebilir,Allah korusun. Yıllar önce beslediğim bir kuşum kursak mantarı olmuştu kanatlı uzmanına götürdük ilaç verdik veteriner hekim ölür falan zamanda dedi,gerçekten de ölmüştü kurtaramadık maalesef. Kursak mantarı kurumaya da sokuyor kuşu. O yüzden karnının mutlaka tok olması mühim. Tedavinin bir gün bile ertelenmesi kuşun aleyhine olur.

Üst Alt