• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Veteriner sonucumuz

viBritanni

Aktif Üye
Hepsi iyi markalar aslında benim için versele laga bir tık önde ancak içeriğinde yağlı tohum fazla olduğu için yağlanmaya yatkın ve kronik karaciğer sorunu olanlar için Gold wings daha uygun tabi bu benim görüşüm @EzgiA ile bir çok farklı yem ve marka kullandık en iyi sonucu bu şekilde aldık.
Gold wingsin içinde de renkli ekmekler var onları sürekli ayıklıyorum (bunsuz bir yem varsa daha iyi olabilir) , versele laga da çok yağlı garden mix nasıl ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gold wingsin içinde de renkli ekmekler var onları sürekli ayıklıyorum (bunsuz bir yem varsa daha iyi olabilir) , versele laga da çok yağlı garden mix nasıl ?
Garden mix de iyidir deneyebilirsiniz ☺

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Gold wings ten devam etmenizi öneririm. Renkli olan içindekiler ekmek değil yem bizde ayırıyoruz. Ne kadar organik şekilde gıda boyası olsa da gerek yok.

WhatsApp Image 2025-11-27 at 23.29.42.jpeg

Lorca34

Aktif Üye
Bir sorum daha olacak sizlere, kuşumda lipom dediği bir tümör varmış ama bunun için ne yapmam lazım hekim birşey demedi bu konuda da, aklıma takıldı 🤷‍♀️

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir sorum daha olacak sizlere, kuşumda lipom dediği bir tümör varmış ama bunun için ne yapmam lazım hekim birşey demedi bu konuda da, aklıma takıldı 🤷‍♀️
Lipomun evresine, bulunduğu bölgeye göre değişir ki genelde iyi huylu kitlelerdir, yağ bezesidir, diyet ve yağ yakıcı takviyelerle düzelir ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başlangıç seviyesinde dedi hekim metastaz yapmaz bulunduğu bölgeden kaynaklı dedi. Sağ olun bu bilgi için de müteşekkirim size🙏😊
Çok sevindim, iyi bir diyetle düzelir, meyve vermeyin sebze verin, bol bol hareket etsin, avichol alıp haftada bir kez verebilirsiniz ☺

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gold wings ten devam etmenizi öneririm. Renkli olan içindekiler ekmek değil yem bizde ayırıyoruz. Ne kadar organik şekilde gıda boyası olsa da gerek yok.

Ekli dosyayı görüntüle 97623
Ben bu minik yemleri ayıklamıyorum zaten yemiyor da. Beni asıl rahatsız eden o beyaz çekirdekler versele laga da da var. Zaten hem yemiyorlar hemde kıramazlar o kadar sert çekirdeği ne diye koyarlar anlamış değilim 🤦🏻‍♀️

Lorca34

Aktif Üye
Çok sevindim, iyi bir diyetle düzelir, meyve vermeyin sebze verin, bol bol hareket etsin, avichol alıp haftada bir kez verebilirsiniz ☺
İnşallah, el birliğiyle😊🥰
Meyve yasaklandı sadece sebze vereceğim😊🙏Deve dikeni tozu aldım geçen hafta Şehmus Beyden, avicholümün tarihi geçmiş çünkü çöpe attım. Deve dikeni eşdeğer değildir sanırım değil mi?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ben bu minik yemleri ayıklamıyorum zaten yemiyor da. Beni asıl rahatsız eden o beyaz çekirdekler versele laga da da var. Zaten hem yemiyorlar hemde kıramazlar o kadar sert çekirdeği ne diye koyarlar anlamış değilim 🤦🏻‍♀️
Evet Aslı bizimki de yemiyor aslında ama yine de içim rahat etmiyor ayırıyorum. Çekirdekleri Fiko kırıp yiyor evde eşkıya baktığımız için😁

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet Aslı bizimki de yemiyor aslında ama yine de içim rahat etmiyor ayırıyorum. Çekirdekleri Fiko kırıp yiyor evde eşkıya baktığımız için😁
Gerçekten mi o çekirdekleri yiyor mu 🤭 maşallah fikoya hiçbir şey ayırt etmiyor tosuncuk o zaman renkli yemleri ayırmak farz oldu sana 😇

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İnşallah, el birliğiyle😊🥰
Meyve yasaklandı sadece sebze vereceğim😊🙏Deve dikeni tozu aldım geçen hafta Şehmus Beyden, avicholümün tarihi geçmiş çünkü çöpe attım. Deve dikeni eşdeğer değildir sanırım değil mi?
Onu da verebilirsiniz o da iyidir, avichol de koruma açısından iyidir ☺

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Tarik'a Katılıyorum. Biz Çok Yem Araştırdık. En Sonunda Gold Wings Kullanmaya Başladık. Ekmek Taneleri Tek Tük Oluyor. Onlarida Ayıklamak Zor Değil. Diğer Yemlerin Yağ Oranı Yüksek. Gold Wings En İyisidir Bu Konuda. Geçmiş Olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bende Ankara da bir yer buldum çok büyük bir toptancı😊Şehmus kardeşime yetişemediğim zaman gidip ordan temin ediyorum
Versele laga vs vs almıyorum artık özel karışım yaptırıyorum tohumları kendim seçip içine çekirdek katmıyorum, onun yerine çekirdek içi alıyorum maşallah SüphanAllah çok seviyorlar🥰😊içim rahat onlar keyifli ben daha da keyifli😊
Engelli canlarım için özellikle seçiyorum yemlerini hiç sorun olmuyor,
Not: 3 hafta önce gittiğimde yavru yumurta maması istedim versele laga 200 gr kadar🤣adamın birisi de 20 çuval aldı🤣🤣🤣ablaaa senin az değil mi diyor🤣🤣yok yok gayet iyi dedim ben şok🤣🤣🤣

Lorca34

Aktif Üye
Kafamda deli sorular...
Hiçbir takviye verme dediler ama devedikeni vermemde bir sakınca olur mu? Verebileceksem şayet ne kadar ve ne sıklıkla vermeliyim?

Diğer bir sorum ise, hekimin verdiği ilaçları kuşum elle tutulmaktan çok korktuğu için elimde tutarak gagasına damlatamıyorum. Kendisinin önerisi sevdiği bir sebzeye enjekte ederek vermemdi. Bunu deniyorum, ufak bir parça ıspanak köküne (o kısım iri olduğu için) 4er damla ilaç enjekte ediyorum. Bu da fayda sağlar değil mi? Suyuna karıştırma verimli olmaz dedi çünkü. Direkt vermeliymişim. Tedavi süresini 1 ay olarak belirledi sonra yine röntgen çekecekmiş.

Son sorum (umarım son sorudur gerçekten🙏) Lipom ölümcül müdür? Popoda lipom, kursakta şişlik var dedi.

Sizlere çok teşekkür ederim yanıtlarınız ve yönlendirmeleriniz için. Ve ayrıca @Şehmus BAKIR Bey'e ne kadar teşekkür etsem azdır, bu platformu bizlere sağladığı için. Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız🙏🌸

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba bende Ankara da bir yer buldum çok büyük bir toptancı😊Şehmus kardeşime yetişemediğim zaman gidip ordan temin ediyorum
Versele laga vs vs almıyorum artık özel karışım yaptırıyorum tohumları kendim seçip içine çekirdek katmıyorum, onun yerine çekirdek içi alıyorum maşallah SüphanAllah çok seviyorlar🥰😊içim rahat onlar keyifli ben daha da keyifli😊
Engelli canlarım için özellikle seçiyorum yemlerini hiç sorun olmuyor,
Not: 3 hafta önce gittiğimde yavru yumurta maması istedim versele laga 200 gr kadar🤣adamın birisi de 20 çuval aldı🤣🤣🤣ablaaa senin az değil mi diyor🤣🤣yok yok gayet iyi dedim ben şok🤣🤣🤣
Bende gidip 100 Gr alırım artık ablam 😄

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Kafamda deli sorular...
Hiçbir takviye verme dediler ama devedikeni vermemde bir sakınca olur mu? Verebileceksem şayet ne kadar ve ne sıklıkla vermeliyim?

Diğer bir sorum ise, hekimin verdiği ilaçları kuşum elle tutulmaktan çok korktuğu için elimde tutarak gagasına damlatamıyorum. Kendisinin önerisi sevdiği bir sebzeye enjekte ederek vermemdi. Bunu deniyorum, ufak bir parça ıspanak köküne (o kısım iri olduğu için) 4er damla ilaç enjekte ediyorum. Bu da fayda sağlar değil mi? Suyuna karıştırma verimli olmaz dedi çünkü. Direkt vermeliymişim. Tedavi süresini 1 ay olarak belirledi sonra yine röntgen çekecekmiş.

Son sorum (umarım son sorudur gerçekten🙏) Lipom ölümcül müdür? Popoda lipom, kursakta şişlik var dedi.

Sizlere çok teşekkür ederim yanıtlarınız ve yönlendirmeleriniz için. Ve ayrıca @Şehmus BAKIR Bey'e ne kadar teşekkür etsem azdır, bu platformu bizlere sağladığı için. Emeklerinize sağlık, iyi ki varsınız🙏🌸
Merhaba Tek Tek Bildiğim kadarıyla Yanitlayacagim. Öncelikle Verdiği takviyeler Suyunda da Verilebilir. Bunu Sorabilirsiniz. Ağızdan damla Konusunda Stres Oluyorlar Hepsi Öyle Ama Zor Değil. Daha Etkili Olması Açısından Hekimler Genelde Oral yolla Vermeyi Tercih Ederler. Lipom Konusuna Gelirsek
Lipom İyi Huyludur. Ama Bazen Kötüye Dönme İhtimalleri Olur. Bunun İçin Siz Elle Muayene Edin. Ve Rontgen Ultrason Cektirmeniz İyi Olur. Takip Kolaylaşır. 1 ay düzenli Olarak Kullanin faydasını Görürsünüz 😇🌹

Üst Alt