• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Veteriner sonucumuz

Lorca34

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba,

Lorca Bey'i veterinere götürdüm. Muayene edildi ve röntgen çekildi. Maalesef ki röntgen sonucunda karaciğer büyümesi, taşlıkta kurşun birikmesi ve kursakta şişlik, popoda lipom tümör olduğu söylendi.

Boyalı kafesi var ancak boya kemirme huyu yoktu, kurşun nasıl girdi vücuda anlamadım ve çok üzüldüm. Boyalı oyuncakları da yoktur ama bir şekilde ben görmeden bir yaramazlık yapmış demek ki ne bulduysa kemirecek...

Karaciğeri için ilaç verildi, 3 hafta kullanacakmışız. Yemi ve takviyeleri bıraktırıldı. Sadece diyet yem ve kum kullanacakmışız. Meyve yasaklandı yeşil sebzeler serbest.

Bu ilaçları kullanıp 1 ay sonra kontrole gideceğiz. Röntgene sizler de bakabilir misiniz rica etsem?

İlaçları da görsel olarak ekledim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Hekim Güzel takviyeler Vermiş kullanin İyi Gelir. Yalnız Diyet Yem Kısmı Kafama Takıldı. Bu Yemi değilde Gold Wings Öneririm Size. Ak Dari Oranı Fazladır. Ben Cok Memnunum. Bu Kumu Kullanmayın. Versele Laga Grit Kuş Kumu Alin Lütfen. Geçmiş Olsun.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mı? Nereye gittiniz?

Lorca34

Aktif Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Hekim Güzel takviyeler Vermiş kullanin İyi Gelir. Yalnız Diyet Yem Kısmı Kafama Takıldı. Bu Yemi değilde Gold Wings Öneririm Size. Ak Dari Oranı Fazladır. Ben Cok Memnunum. Bu Kumu Kullanmayın. Versele Laga Grit Kuş Kumu Alin Lütfen. Geçmiş Olsun.
Halihazırda versele laga kullanıyorum, yemimiz de versele laga markaydı ama kullanmayın dedi diyet yem olarak bunu verdi, kumu denememiz için hediye etti kendisi. Elimde grit kum var hala, onu devam ederiz o halde. Öneriniz için çok teşekkür ederim. 🙏

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, evet, forumdan önerdikleri bir veteriner. Kanatlı uzmanlığı varmış. Sizin gördüğünüz bir sorun var mı atlanan acaba? 😔
Aslında bende kuma takıldım 😊 hediye bile olsa vermemesi gerekirdi kristal kum hiçbir işe yaramaz aksine zararlıdırda. Ezgi ye katılıyorum bizim çocuklarda da kilo ve karaciğer sorunu var biz Gold Wings le şuan sorunu durdurduk. Biz de versele laga kullanıyorduk içerisinde yağlı tohum oranı fazla bu yüzden bıraktık. Hassas olan canlar anında kilo alıyor.

Lorca34

Aktif Üye
Aslında bende kuma takıldım 😊 hediye bile olsa vermemesi gerekirdi kristal kum hiçbir işe yaramaz aksine zararlıdırda. Ezgi ye katılıyorum bizim çocuklarda da kilo ve karaciğer sorunu var biz Gold Wings le şuan sorunu durdurduk. Biz de versele laga kullanıyorduk içerisinde yağlı tohum oranı fazla bu yüzden bıraktık. Hassas olan canlar anında kilo alıyor.
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Ben de grit kumumuzu bırakmayı düşünmüyorum. Sağ olsun kendisi verdi ama kum konusu çok önemli. Yem olarak verdiği yeme başlayayım değil mi? Ve akıllı yemliği kaldırmamı klasik yemlik kullanmamı önerdi. Aslında ben akıllı yemliği de 2 günde bir temizliyordum ve az miktarda yem koyuyordum ama hava ile temas ettiği için hastalık yaratır dedi.

İlaçlar konusundaki düşünceniz nedir? Bu ilaçlar karaciğeri iyileştirir mi? 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Halihazırda versele laga kullanıyorum, yemimiz de versele laga markaydı ama kullanmayın dedi diyet yem olarak bunu verdi, kumu denememiz için hediye etti kendisi. Elimde grit kum var hala, onu devam ederiz o halde. Öneriniz için çok teşekkür ederim. 🙏
Rica Ederim. 🌸😇 Hekimin Verdiği Takviyleri Ben Kullandım. Biri Yağ Yakıcı Biri Karaciger Koruyucu Diğeri Agri Kesici. Ben Memnunum Kalmıştım.

Lorca34

Aktif Üye
Rica Ederim. 🌸😇 Hekimin Verdiği Takviyleri Ben Kullandım. Biri Yağ Yakıcı Biri Karaciger Koruyucu Diğeri Agri Kesici. Ben Memnunum Kalmıştım.
İnşallah kuşum iyileşir, sizin memnun kalmanıza ve kuşunuzun sağlığına kavuşmasına çok sevindim. Darısı başımıza. 💜

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Tarik'a Katılıyorum. Gold Wings Diyet Anlamında En İyi Yemdir. 😇🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba benimde arkadaşlarımdan farklı bir yorumum olmayacak aslında. Verilen takviyeler iyidir. Bende tecrübe ettim ve iyi ürünlerdir. Bu karaciğer büyümesine çok takılmayın çoğu muhabbet kuşunda görülüyor. Takviyeler ve diyet yemlerle kontrol altına alınır. Bundan sonra ebeveynlere iş düşüyor 🙂Hekiminizin dediği şekilde uygulayın. 🌸

Lorca34

Aktif Üye
Merhaba benimde arkadaşlarımdan farklı bir yorumum olmayacak aslında. Verilen takviyeler iyidir. Bende tecrübe ettim ve iyi ürünlerdir. Bu karaciğer büyümesine çok takılmayın çoğu muhabbet kuşunda görülüyor. Takviyeler ve diyet yemlerle kontrol altına alınır. Bundan sonra ebeveynlere iş düşüyor 🙂Hekiminizin dediği şekilde uygulayın. 🌸
Çok teşekkür ederim Aslı hanım, evelallah üstesinden geleceğiz 💜🙏

Lorca34

Aktif Üye
Merhaba, az miktarda kişniş verebilirsiniz taşlıktaki kurşuna iyi gelir ☺ Oradaki tanecikli kuş kumunu vermeyin daha kötü hale getirir, verilen ilaçlar gayet iyi 😇
Hepiniz hekimin verdiği kuş kumu hakkında hemfikirsiniz içim rahatladı çok şükür. Onu vermeyeceğim. Kişniş taze olarak mı verilmeli? Kurutulmuşu da varmış çünkü. 🙏😊

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hepiniz hekimin verdiği kuş kumu hakkında hemfikirsiniz içim rahatladı çok şükür. Onu vermeyeceğim. Kişniş taze olarak mı verilmeli? Kurutulmuşu da varmış çünkü. 🙏😊
Taze olarak verin çok az miktarda ☺🙏

viBritanni

Aktif Üye
Konudan bağımsız kusura bakmayın normal sağlıklı bir kuş için hangi yemi önerirsiniz gold wings mi versele laga mı garden mix mi

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Hepsi iyi markalar aslında benim için versele laga bir tık önde ancak içeriğinde yağlı tohum fazla olduğu için yağlanmaya yatkın ve kronik karaciğer sorunu olanlar için Gold wings daha uygun tabi bu benim görüşüm @EzgiA ile bir çok farklı yem ve marka kullandık en iyi sonucu bu şekilde aldık.

Üst Alt