• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Veteriner sonucu

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Merhaba kuşumda son haftalarda ayak altında yaralar oluşuyordu tek ayağında şişlik olunca çarpma vs diye düşündük sonra iki ayağındada yara çıkınca ve şişlik oluşunca hemen veterinerden randevu aldım bugün götürdüm ve kuşumda gut hastalığı olduğunu söyledi tedavisi olmadığını söyledi kilosu normalin üstünde çıktı doktor 3 ilaç verdi biri karaciğer böbrek pankreas desteği için biri ağrıları için diğeride kalsiyum ve ayağında pedodermosit diye bir şey varmış onlara iyi gelecek dedi bir ilaçtan sonra yumurtlama isteği olucak dedi 3 ilacın özeti böyle ilaç adları üstünde şöyle yazıyor pr pct t yazıyor aşağı fotoğraflarını eklicem sizde bakın ve çok üzgünüm mahvoldum çünkü bu hastalık öldürüyormuş yani çok ömrü yok anladığım kadarıyla bunun gerçekten bir tedavisi yok mu ne yapılacaksa yaparım gerçekten gut mu var ayaklarını basıyor yem yeme iştah yerinde ne vermeliyim ekstra nasıl iyileştireceğim sorularınızı cevaplayayım doktor gözüyle baktı kan tahlili felan yapılmadı ışığı kapatıp ayağındaki beyaz şeyleri gösterdi karnında şişliği gösterdi götürdüğüm yer kanatlı uzmandı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba gut hastalığının kesin bir tedavisi yok ama diyet ile bu kontrol altına alınabilir. Fazla protein yüklemesi yada çok fazla yağlı tohumları tüketince vücut ürik asit üretiyor bu birikim ile ayaklarda şişme meydana geliyor. Beslenme düzeni yada genetiksel yatkınlıkta nedenleri arasında. Pedodermosit dediği ayak nasırı yani bumblefoot ta var. Ömrü kısa olur diye kesin konuşmak yanlış olur. Pr PC T dediği ilaçları bilmiyorum veterinerin kendi hazırladığı ilaçlar mı. Bundan sonra yağlı tohumlar dan uzak sebze ağırlıklı beslenme karaciğer koruyucu gibi destekleyici ürünleri kullanmak bu durumu kontrol altına alabilir. Muhabbet kuşlarında hekimler ne yazıkki kan tahliline çok yanaşmıyorlar riskli bir durum olduğu için.

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Merhaba gut hastalığının kesin bir tedavisi yok ama diyet ile bu kontrol altına alınabilir. Fazla protein yüklemesi yada çok fazla yağlı tohumları tüketince vücut ürik asit üretiyor bu birikim ile ayaklarda şişme meydana geliyor. Beslenme düzeni yada genetiksel yatkınlıkta nedenleri arasında. Pedodermosit dediği ayak nasırı yani bumblefoot ta var. Ömrü kısa olur diye kesin konuşmak yanlış olur. Pr PC T dediği ilaçları bilmiyorum veterinerin kendi hazırladığı ilaçlar mı. Bundan sonra yağlı tohumlar dan uzak sebze ağırlıklı beslenme karaciğer koruyucu gibi destekleyici ürünleri kullanmak bu durumu kontrol altına alabilir. Muhabbet kuşlarında hekimler ne yazıkki kan tahliline çok yanaşmıyorlar riskli bir durum olduğu için.
Çok teşekkür ederim nasıl bir yol izlemeliyim diyet konusunda veteriner bana verdiği ilaçları bir ömür kullanmamı söyledi yem olarak versele laga kullanıyorum 1 aydır ondan önce gold wings kullanıyordum dal darı kilosunu farkettiğimden beri çok nadir veriyordum 2 haftada 1 gibi 2 ay öncesinde farkettim kilosunu kafesinde grit kum kullanıyorum vitamin olarak haftada 2 bt amin forte kullanıyorum

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederim nasıl bir yol izlemeliyim diyet konusunda veteriner bana verdiği ilaçları bir ömür kullanmamı söyledi yem olarak versele laga kullanıyorum 1 aydır ondan önce gold wings kullanıyordum dal darı kilosunu farkettiğimden beri çok nadir veriyordum 2 haftada 1 gibi 2 ay öncesinde farkettim kilosunu kafesinde grit kum kullanıyorum vitamin olarak haftada 2 bt amin forte kullanıyorum
Evet hekimin verdiği homeopatik ilaçlar yani bitkiseldir. Büyük ihtimalle böbrek ve karaciğerleri desteklemek, ürik asit atılımını sağlamak için vermiş. Yani zaten bu bitkisel tedavi yeterli olur diye düşünüyorum ekstra başka takviyeye ihtiyaç olmaz. Fazla takviye yüklemesi de karaciğere zarar verir. Siz kilo vermesini sağlayın versele laga biraz yağ oranı fazladır daha akdarı oranı fazla olan yeme geçerseniz daha iyi olur. Daldarı bence artık hiç vermeyin çünkü karbonhidrat oranı çok yüksek bu sizin kuşa pek uygun olmaz. Sebze ağırlıklı beslemeye bundan sonra daha özen gösterirseniz iyi olur.

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Tekrardan bugün veteriner hekimimizle konuştum ilaçların hastalığı kontrol altına almada işimize yarar mı? diye maalesef ileri derece böbrek hastalığının tedavisi olmadığını verdiği ilaçların sadece kalan ömründe ağrısını hafifletmek için verdiğini söyledi dünden beri bir sürü araştırma yaptım sizlerden ve forumdan topladığım bilgilerle en azından kontrol altına alabilme şansım olduğunu öğrendim bu bile beni biraz toparladı çünkü gerçekten böyle bir durum çok zor özellikle kabullenmek sanki onunla son anlarını yaşıyormuş gibi hissetmek🥹 ve benim kuşum çok genç daha 2 yaşında muhabbet kuşu dün dikkat ettim doktor bana ilk yaşını sordu ondan sonra tuz peynir ve en önemlisi genellikle et yedirirsem bunun böyle olabileceğini söyledi ama asla ve asla denilen tek bir şey olmadı bundan 1 ay önce belki çok nadir sofra bezinden düşen ekmek kırıntısını yemişti bir tek hemen müdahale etmiştim onada ama bir ekmek kırıntısının bu hastalığı yapacağını düşünmüyorum gutun belirtileri arasında bazı veteriner sayfalarında kusma iştahsızlık halsizlik uçamama gibi belirtiler yazıyor ama bunların hiçbiri benim kuşum da yok sadece ayağında şişlik uyuyor Veteriner hekimimiz sağ olsun çok ilgiliydi ama bu hastalığı gözüyle karar verdi ayağındaki şişliğe bakarak karar verdi daha doğrusu bir de vücudunda şişlik vardı ama onlar için de karaciğer sorunu var dediğini hatırlıyorum onun için de ilaç vermişti evet veteriner hekimden daha iyi bilemem kendisi kanatlı uzmandı benden kat ve kat bilgili ama yukarıda soyledigim gibi bunları röntgen çekmeden söyledi hani onu da iyi niyetle röntgen çekmedi bir daha masrafımız olmasın diye ama araştırdığına göre ayak şişliğini birden fazla sebebi var birden fazla hastalığın sebebi olabilir ve okuduğum birkaç veteriner sayfasında bu hastalığın genellikle yaşlı kuşlarda olabileceği nadir olarak genç kuşlar da görebileceği yazıyordu ki denk geldiğim birkaç forumda da gut hastalığından şikayetler vardı ve bu kuşların geneli 9-11 yaş aralığındaydı En azından röntgen çekilsin içim rahat olsun diye Avcılardaki hayvan Hastanesi’ne götürmek istiyorum sizce faydası dokunur mu eğer faydası dokunmaz diyorsunuz İstanbul’da başka bir kanatlı uzman da önerebilirsiniz neresi olursa olsun götürürüm eğer gut ise çözüm odaklı Yaklaşan bir uzman olursa çok sevinirim ekstra olarak bunun genetikte olacağı yazıyordu ama anne ve babası da benim benimle iki yıl gibi bir süre kalmıştı ve onlarda hiçbir şekilde hastalık yok hatta çok sağlıklı kuşlardı umarım gut değildir dualarınızı bekliyorum çok teşekkür ederim🙏🙂

Ahmet Selim

Aktif Üye
Yardımsever üye
Diyete başlaması için hemen bugün alışverişimi yapmaya çalıştım bayram dolasıyla çoğu yer kapalıydı sadece yeşil biber kapia biber ve dereotu alabildim benim kuşlarım çok sebze yemeyi sevmiyorlar siz nasıl yediriyorsunuz yani ufak ufak kesip yem kabınamı koyuyorsunuz yoksa blendırda çekiyor musunuz + mamaistten deve dikeni zeolit tozu ve diyet yemi sipariş ettim bunlara göre hangi gün ne zaman vermeliyim sebzeyi yardımlarınız için çok teşekkür ederim

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Başka Bir Hekim Görüşü Her Zaman İyidir. Vedanın Ürünleri Var Kuşlarda da Kullaniliyor. Beklemek Yerine Bitkisel Ürünler Kullanılabilir. Başka Bir Hekimede Gidin. Elinizden Gelenin En İyisini Yapın 🙏

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ürün Bu. Bilginiz Olsun. Hekime Tekrar Sorun. Röntgen Mutlaka Çektirin. Çok Büyüdüğünde Üst Tarafta Belirgin Kendini Gösterir Böbrek. Elle Muayene Ayağa Bakılarak Böbrek Hastalığı Teşhisi Konamaz. Başka Bir Hekime Mutlaka Gidin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, ayak altına crystalin animal health sıkın günde 2 kez ve yine günde 2 kez terramycin sürün. Röntgen çektirin mutlaka, röntgende normalde böbrekler problem yoksa gözükmez, problem varsa gözükecektir. Bumblefoot olma olasılığı da olabilir ek olarak, proteinden bir müddet uzak durun. Ezgi ablanın dediği gibi röntgen çektirmeniz iyi olacaktır. Ek olarak, muhabbet kuşu, sultan papağanı gibi minik ve hassas canlılarda kan tahlili yapmak risklidir, yapmamak daha iyidir 🌸

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Farklı bir hekimin görmesi her zaman iyidir. Evet röntgen çekimi talep edin. İlla anne baba da olması gerekmiyor bu durumda soy ağacı önemli. Bazı hekimler ayaktaki ürik asit birikimi olan şişlikleri enjektörle çekiyorlar diye duymuştum.

Üst Alt