• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Versele Laga Prestige (Budgies) Yem İncelemesi

Emre A.

Tutkulu
Merhaba,
Geçen günlerde konu açıp hangi yemi almalıyım diye sormuştum ve sektörün liderlerinden biri olan versele lagayı çoğu kişi met etti ve aldım. Gelelim incelememe;
Ürünün ambalajına geldiğimde çıtçıtlı bir ambalajı var fakat nasıl bir ambalajsa kesme yerinden kestim elimde kaldı paket. Paket konusunda şu cıt cıtı güzel yapsalar daha iyi olabilir. Onun haricinde yemde o tazeliğin kokusunu alıyorsunuz elimde ne toz vardı ne bir şey bu bayağı iyi şuan kuşumun önüne koydum yulafları seçmeye başladı, yüzde 9 oranında soyulmuş yulaf var ilk bunları seçip yiyor (inşallah tüye girmez). Onun haricinde ak darı ve kanarya tohumu (aspur) oranı çok az sarı darıya abanmışlar. Ürün kaliteli mi kaliteli önerir miyim öneririm fakat yulafı yüzde 2 ye düşürüp kanarya tohumunu yüzde 12 ye çıkarsalar daha iyi olabilirmiş. 150 gr aspur 100 gr ak darı alıp ilave yapacağım. Tek kuşa bu yem 2-2.5 ay rahat gider eski yemim vardı bi 100 gr kadar birazıyla karıştırdım onu hem kuşun alışması açısından. Yem değişikliğinden problem çıkmasın diye..

Sonuç;
Muadillerine göre iyi mi iyi yem fazla kuşum olsa alır mıyım almam kendim karıştırırdım ama çuval olmadıktan sonra da açık yem alıp karıştırmak biraz riskli tabi taze yem bulduysan ne ala... Fiyat konusunda bu yem Mayıs 2021 itibariyle fiyatı 30TL.. Seçim size kalmış, işin özü ben taze yem arıyorum tohum kalitesi iyi olsun evde tek kuş, çift kuş bakıyorum derseniz sizin için biçilmiş kaftan.

Ekli dosyayı görüntüle 6943

İçerik;
Sarı darı %52
Kırmızı darı %16
Beyaz darı %12
Soyulmuş yulaf %9
Kanarya tohumu %5
Keten tohumu %3
Aspir %2,5
Nijer tohumu %0,5

Başka yazıda görüşmek üzere samimi bir dille ilk görüşümü sizle paylaştım. Kuşlarınızla sağlıklı ve huzurlu kalın :)

Son düzenleme:

Emre A.

Tutkulu
Aspiride çıkartabilirlerdi aslında hadi çeşitlilik olsun desinler eklesinler yüzde 0.5 ak darıya koysalardı. şahsen benim kuş ak darıyı daha çok seviyor sarı darı göz kapalı dökmüşler sanırsam.

+abi sarı darı ekliyorum..
- ekle
+ abi hepsi gitti yanlışıkla ya
- neyse ak darıdan kısın ağırlık yapsın diye de aspiri serpiştirin

eminim böyle bir şey geçmiştir yüzde 52 cidden fazla :D

Rusalka

Aktif Üye
30 TL demişsiniz nereden aldınız acaba? Belirtirmisiniz ben de oradan alayım.
Ben 40 TL altında göremedim de.

Emre A.

Tutkulu
30 TL demişsiniz nereden aldınız acaba? Belirtirmisiniz ben de oradan alayım.
Ben 40 TL altında göremedim de.
Trendyol eğer bir şey almayacaksanız 10tl kargo biniyor üstüne kargoyu 5tlye indirmek için

hepsiburada dan alabilirsiniz ücretsiz kargo ama fiyat 35

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emeğine sağlık kardeşim 👍

Grpet

Müdavim
Üretici
bir kaç sey de ben ekleym versele laga muhabbet ve paraket yemleri diğer yemlerden daha parlak ve daha iridir
size 0 toz garantisi sunar ayrıca bu yemler 1-2 kusa göre icerği şekillendirilmistir sürekli kafes ortamındaki kuslardan ziyade salınan gezen kuslar için yapılmıs ürün sayılır bu yüzden icindeki çekirdek oranı yüksektir ve bu yemler diğer markalara göre daha az güvelenme yapar şöyle bir örnek verelim
5-6 cesit yemi posetleyip uzun süre rafta tuttum izlemek icin güvelenmeyen tek yem versele laga idi buda onu dünyanın en iyi ve en pahalı yemlerinden biri olduğunun bence kanıtıdır
Ve piyasada çuvaldan Bölme adı altında satılan versele laga yemlerni nasıl anlarız gercekten versele laga olduğunu

1. Versele laga yemleri daha iridir
2. Yemler daha canlı parlak görünür
3. içinde siiyah darı bulunmaz buda onu piyasada Tek yapar diğer tüm yemlerde vardır siyah darı

Son düzenleme:

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
ayrıca bu yemler 1-2 kusa göre icerği şekillendirilmistir sürekli kafes ortamındaki kuslardan ziyade salınan gezen kuslar için yapılmıs ürün sayılır bu yüzden icindeki çekirdek oranı yüksektir
Bilgiler için teşekkür ederim. Benim en çok dikkatimi çeken bu kısım oldu. Benimkiler muhabbet kuşu olduğu için çekirdek yok, japon darılısını kullanmaya başladım. Yine de geçerli mi bu durum?

AlicanG

Paylaşımcı
Versela laga tohum kalitesi yüksek içinde toz bulunmaz.Epeydir kullanmamıştım 4 yıl aradan sonra tekrar aldım ama sanki bir tık kalite düşmüş gibi geldi.Yada zamanın bir yanılgısı mı bilemedim.En beğendiğim yem vitacraft australian oda piyasada uzun zamandır yok zaten.

Grpet

Müdavim
Üretici
Bilgiler için teşekkür ederim. Benim en çok dikkatimi çeken bu kısım oldu. Benimkiler muhabbet kuşu olduğu için çekirdek yok, japon darılısını kullanmaya başladım. Yine de geçerli mi bu durum?
evet ama çekırdek sanıldığı kadar zararlı değil özelıkle papağan yetistiricileri çekirdek yada benzeri yağ orani yüksek tahılları menülerinden tamamen cıkarmıs durumda üretim için sürekli kafesde duran kuslarda yağlanma fazlasıyla görülür ama bireysel kuslarda cekirdeği tamamen kaldırmanın espirisi yoktur ucarak zaten yağlarını yakarlar ayrıca karaciğer böbrek sağlığı için cok basit vitaminler yada deve dikeni gibi tohumlar mevcut bu yüzden yağlanacak diye korkmaya gerek yok

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
evet ama çekırdek sanıldığı kadar zararlı değil özelıkle papağan yetistiricileri çekirdek yada benzeri yağ orani yüksek tahılları menülerinden tamamen cıkarmıs durumda üretim için sürekli kafesde duran kuslarda yağlanma fazlasıyla görülür ama bireysel kuslarda cekirdeği tamamen kaldırmanın espirisi yoktur ucarak zaten yağlarını yakarlar ayrıca karaciğer böbrek sağlığı için cok basit vitaminler yada deve dikeni gibi tohumlar mevcut bu yüzden yağlanacak diye korkmaya gerek yok
Benimkiler haftaiçi en az dört beş saat, haftasonu tüm gün dışarıdalar o yüzden sıkıntım yok ama çekirdek için zararlı olduğunu okumuştum. Çekirdek dışında da aynı şekilde salınan kuşlar içinse o zaman versele lagaya devam. :)

Deve dikeni hakkında bilgim yoktu,bir bilgi daha öğrendim teşekkür ederim. :)

AlicanG

Paylaşımcı
Türkiyede alınabilecek en iyi yem Versala Laga.Onun dışında hangi yemi denediysem o tohum kalitesini bulamadım.Fiyat konusunda açık bulabiliyorsanız güvendiğiniz satıcıdan temin edilebilir.

EnesGenç

Eski Forumcu
Türkiyede alınabilecek en iyi yem Versala Laga.Onun dışında hangi yemi denediysem o tohum kalitesini bulamadım.Fiyat konusunda açık bulabiliyorsanız güvendiğiniz satıcıdan temin edilebilir.
Gardenmix pembe şerit kullandınızmi herkes çok kullaniyor

EnesGenç

Eski Forumcu
En son 1 hafta önce petshopa gitmiştim yarım kilosu 18 liraydi

Üst Alt