• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

uyurken tık tık ses çıkartma, nefes almada zorluk.

berkay2200

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
nefes almada zorluk ses çıkartma
Hastalık Belirti Tarihi
30 Haz 2024
merhaba arkadaşlar 13 yaşında dişi muhabbet kuşum var. bir iki gün kadar önce uçtuktan sonra sanki ağrısı varmış gibi tiz ciyaklamaya benzer ses çıkartmaya başlamıştı ama dinlenince geçiyordu. şimdi gece uyurken fark ettim tık tık ses çıkartıyor ağzı hafif açık. avicare vitamin kullanıyoruz. boluda yaşıyorum baktım ama kuşlara bakan bir veteriner bulamadım nasıl bir yol izlemeliyim uçması yemesi vb keyfi bu gün yerindeydi. en son iki yıl önce soğuk algınlığı geçirmişti nefes almakta zorlanıyordu şırınga ile normal veterinerden aldığımız bir antibiyotikten vermek zorunda kalmıştık ve bir hafta sonra düzelmişti.

Son düzenleme:

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
merhaba arkadaşlar 13 yaşında dişi muhabbet kuşum var. bir iki gün kadar önce uçtuktan sonra sanki ağrısı varmış gibi tiz ciyaklamaya benzer ses çıkartmaya başlamıştı ama dinlenince geçiyordu. şimdi gece uyurken fark ettim tık tık ses çıkartıyor ağzı kapalı burnundan geliyor sanırım. avicare vitamin kullanıyoruz. boluda yaşıyorum baktım ama kuşlara bakan bir veteriner bulamadım nasıl bir yol izlemeliyim uçması yemesi vb keyfi bu gün yerindeydi. en son iki yıl önce soğuk algınlığı geçirmişti nefes almakta zorlanıyordu şırınga ile normal veterinerden aldığımız bir antibiyotikten vermek zorunda kalmıştık ve bir hafta sonra düzelmişti.
Merhaba, belirtilere göre sanıyorum ki nefes zorluğu var veya üst solunum enfeksiyonu olabilir ,eğer durumu ağır değilse kekik çayı veya respiratory turbo ile çözülebilir, kekik çayı için tarif ; Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi

Ayrıca video yükleyebilir misiniz video için adımlar; 1717410473581.png

berkay2200

Yeni Üye
Merhaba, belirtilere göre sanıyorum ki nefes zorluğu var veya üst solunum enfeksiyonu olabilir ,eğer durumu ağır değilse kekik çayı veya respiratory turbo ile çözülebilir, kekik çayı için tarif ; Makale - Kuşlara Kekiğin Faydaları ve Kekik Çayı Tarifi

Ayrıca video yükleyebilir misiniz video için adımlar; Ekli dosyayı görüntüle 66152
videoyu kestikten sonra iyice vıyaklamaya başladı. hayvani daha fazla rahatsiz etmemek icin almadim. dediklerinizi sabah ilk is uygulayacagim teşekkürler

berkay2200

Yeni Üye
sabah simdi baktım tekrardan. sorun yok gibi gözüküyor. cok yaklastigimda her 8-10 saniyede bir ince tik sesi geliyor sadece. ucup otuyor eskisi gibi. yine de nane kaynatip suluguna ekleyecegim bir sıkıntısı olmaz herhalde?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Video uzaktan bir şey anlaşılmıyor. Sakin haldeyken yada şekerleme esnasında yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla taze dışkı fotosu da atınız.

berkay2200

Yeni Üye
Video uzaktan bir şey anlaşılmıyor. Sakin haldeyken yada şekerleme esnasında yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz. Tabana beyaz peçete serip birden fazla taze dışkı fotosu da atınız.
tekrar kayıda almaya çalıştım. sesi sadece karanlıkta uyurken yapıyor az bir isikta veya ben yaklasinca kesiyor o yüzden videoda yakalamayamadım bir türlü. karanliktaki videoda ses var sonuna kadar açarsanız tık tık diye çıkan ses kuştan gelmekte. arkasindaki videoda isigi acinca. ucmadigi zaman boyle nefes aliyor genelde.

diskisi icin kagit koydum paylaşırım yakinda tekrar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sesi sonuna kadar açtım ama maalesef hiçbir ses duymadım. Sız telefonun kamerasını kafese çok yaklaştırın kuyruğu da yandan gözüksün o şekilde videoya alın. Dışkıları da bekliyoruz.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sız neden benim dediğim şekilde videoya almıyorsunuz. Ortam hep karanlık şekilde videoya çekiyorsunuz ve ses te duymuyorum ayrıca. Zaman kaybı oluyor şuan yavrunuz için. Lütfen ortam aydınlık muhabbet kuşunuz net şekilde görünsün ve yandanda da kuyruk ta gözükecek şekilde videoya alın ve temiz beyaz peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkıları da atınız.

Üst Alt