• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Uvb lamba kullanan var mı ?

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhabalar,

Uvb 5.0 lamba temin etme düşüncem bulunmaktadır.
Rast gele bir yerden almak istemiyorum çok pahalılar ki bunu yapacak olursam da uv meter gibi birşey almam da gerekir, kazık mı yedik, gerçekten doğrumu açısından. :)

Temin ve kullanım sağlayan hocalarım var ise destek rica ederim.

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Farklı bir lamba kullanan biri vardı sanki ama kimdi hatırlayamadım 🧐

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba, evet bende kullandım. Şehmus hocam linki vermiş zaten gerekli açıklamalar orada mevcut.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ben Kullandım Yıllar Önce Canım. Burak Bey Önermişti. Zaten Herkese Öneriyor. 😇 2 Ay Kadar Her Gün Kullandım. Ama Bana Göre Çok Gereksiz.
Gereksiz görmenizin sebepleri nelerdir hocam ?
D3 olmadan kalsiyum emilimi olmamakla birlikte depolar dolmuyor ne yazık ki.
Kuşlarım direk güneş göremiyor, bende uvb lamba ile bu eksikliği kapatma düşüncesindeyim.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Şu kısmı da belirtmek isterim,
Güneş ışınları her daim uvb yaymıyor, Kuzey yarım kürede şu an hiç yok mesela, Mart ayında başlar ama onunda belirli saatleri mevcut, en verimli süresi de 20-30 dakika gibi kısa bir süre, hatta şu an Güney yarım kürede olan Mozambik ile alakalı bir görsel ekleyerek görsel sağlayım.
Ekli dosyayı görüntüle 98549

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gereksiz görmenizin sebepleri nelerdir hocam ?
D3 olmadan kalsiyum emilimi olmamakla birlikte depolar dolmuyor ne yazık ki.
Kuşlarım direk güneş göremiyor, bende uvb lamba ile bu eksikliği kapatma düşüncesindeyim.
Kafes Kuşlari İçin D Vitamini Güçlüğü Çok Yasamiyorlar. Kullandığımız Gervit'in İçeriğinde Bile D Vitamini mevcut. Eğer Çok Gerekliyse Zaten Devit 3 Veya Kanatli Oil D Vitamini Kullanılabilir. Lamba Ben De Kullandım. İyi Lamba Türkiye Üretimi Zaten Yok. Diğer Ülkelerin Üretimleri Çok Pahalı Oluyor. Bende Çok Araştırıp Almıştım. Kızım İçin Ama Kuşlar Işıktan Çok Rahatsız Oluyor. Psikolojileri Bozulmaya Başlayınca Biraktim Ben. Bahsettiğim 3 Yıl Önceki Durum. Yeni Üretimler Var mı Kullanmak İsterseniz Çok iyi Araştırın.

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Kafes Kuşlari İçin D Vitamini Güçlüğü Çok Yasamiyorlar. Kullandığımız Gervit'in İçeriğinde Bile D Vitamini mevcut. Eğer Çok Gerekliyse Zaten Devit 3 Veya Kanatli Oil D Vitamini Kullanılabilir. Lamba Ben De Kullandım. İyi Lamba Türkiye Üretimi Zaten Yok. Diğer Ülkelerin Üretimleri Çok Pahalı Oluyor. Bende Çok Araştırıp Almıştım. Kızım İçin Ama Kuşlar Işıktan Çok Rahatsız Oluyor. Psikolojileri Bozulmaya Başlayınca Biraktim Ben. Bahsettiğim 3 Yıl Önceki Durum. Yeni Üretimler Var mı Kullanmak İsterseniz Çok iyi Araştırın.
Hocam bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Yurt dışı olsun, içerisi olsun bir kaç seçenek mevcutta var, fakat forumda tedarik açısından bilgi varmı amacıyla konuyu açmış bulundum.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.
Yurt dışı olsun, içerisi olsun bir kaç seçenek mevcutta var, fakat forumda tedarik açısından bilgi varmı amacıyla konuyu açmış bulundum.
Merhaba bende önermiyorum
Sonuçta tek bir fayda yanında
Fazlaca zararı olabilir
♦Gözlerde katarakt veya geçici körlüğe (fotokeratit) yol açabilir
♦Tüysüz bölgelerde cilt yanığı
♦Fazla dozda D3 birikmesi
♦Hiperkalsemi(yüksek kalsiyum seviyeleri) ile sonuçlanabilir. Aşırı kalsiyum, damarlarda, böbreklerde ve diğer organlarda kireçlenme, böbrek yetmezliği, iç organ hasarı
♦Yeterince dinlenemeyen kuşlarda stres, bağışıklık düşüklüğü ve davranış bozuklukları (örneğin tüy yolma) görülebilir.
Son söz sizindir 😊

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba bende önermiyorum
Sonuçta tek bir fayda yanında
Fazlaca zararı olabilir
♦Gözlerde katarakt veya geçici körlüğe (fotokeratit) yol açabilir
♦Tüysüz bölgelerde cilt yanığı
♦Fazla dozda D3 birikmesi
♦Hiperkalsemi(yüksek kalsiyum seviyeleri) ile sonuçlanabilir. Aşırı kalsiyum, damarlarda, böbreklerde ve diğer organlarda kireçlenme, böbrek yetmezliği, iç organ hasarı
♦Yeterince dinlenemeyen kuşlarda stres, bağışıklık düşüklüğü ve davranış bozuklukları (örneğin tüy yolma) görülebilir.
Son söz sizindir 😊
Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

1 yetişkin 1 yavru olacak şekilde 2 tane albinom var özellikle kırmızı göz için sıkıntılı olabileceğinin farkındayım açıkcası.
Ki bunların üretimini keseceğim, Kırmızı gözlü kuşların ileriki yaşlarda sindirim problemi sebebiyle çok ölümler yaşadığını duymaktayım.

Aslında tam olarak ihtiyacım var mı bilmiyorum benim bakımım olan kuşlarda herhangi bir sorun yaşamadım.
Bu sezon kendi dişilerimden toplamda 16 yumurta aldım ve ne yumurta sıkışması nede dışkı birikmesi sorunu yaşamadım.
Dışkı birikmesi sebebiyle ölüm yaşadığım kuşumun olayını da araştırırken, dışkı tıkanmasının da aslında yumurtanın gecikmesine bağladım,
Depodaki kalsiyum eksikliği kasların gücünü de etkilediğini gördüğümden dolayı bu tarz bir olaya girişesim geldi.

Kalsiyum alımında sorun yok, tek sorun emilimde, depolanmada düşüncesindeyim.
Takviyelerin de Hiperkalsemi başta olmak üzere yan etkilerinin de yüksek olduğunu gözlemledim. Her kuşun kilosu tükettiği yeme nazaran ölçümlerle dozajı ayarlamak gerek ama bunun takibi için de deneysel vaziyette çalışma ve zaman gerekmektedir şu durumda bu da imkansız.

Yazıyı yazarken kendi metodlarımdaki diyete alışmadan hiçbi kuşu eşe atmamam gerektiğinide algılıyorum.
Aslında şunu da görmüştüm üretim yapılacak kuş geldiği ortamda en az 1 kere tüye girmesi de gerekiyor sanırım.

Ki işin sonunda Mart sonrası takımları komple değiştirmeyi, gönlümde olan mutasyonlardan yavrular temin ederek, sıfırdan ilerlemeyide düşünüyorum.
Bu işin en doğru yolu bu olacağı kanısındayım.

Tekrardan teşekkür ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocam bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

1 yetişkin 1 yavru olacak şekilde 2 tane albinom var özellikle kırmızı göz için sıkıntılı olabileceğinin farkındayım açıkcası.
Ki bunların üretimini keseceğim, Kırmızı gözlü kuşların ileriki yaşlarda sindirim problemi sebebiyle çok ölümler yaşadığını duymaktayım.

Aslında tam olarak ihtiyacım var mı bilmiyorum benim bakımım olan kuşlarda herhangi bir sorun yaşamadım.
Bu sezon kendi dişilerimden toplamda 16 yumurta aldım ve ne yumurta sıkışması nede dışkı birikmesi sorunu yaşamadım.
Dışkı birikmesi sebebiyle ölüm yaşadığım kuşumun olayını da araştırırken, dışkı tıkanmasının da aslında yumurtanın gecikmesine bağladım,
Depodaki kalsiyum eksikliği kasların gücünü de etkilediğini gördüğümden dolayı bu tarz bir olaya girişesim geldi.

Kalsiyum alımında sorun yok, tek sorun emilimde, depolanmada düşüncesindeyim.
Takviyelerin de Hiperkalsemi başta olmak üzere yan etkilerinin de yüksek olduğunu gözlemledim. Her kuşun kilosu tükettiği yeme nazaran ölçümlerle dozajı ayarlamak gerek ama bunun takibi için de deneysel vaziyette çalışma ve zaman gerekmektedir şu durumda bu da imkansız.

Yazıyı yazarken kendi metodlarımdaki diyete alışmadan hiçbi kuşu eşe atmamam gerektiğinide algılıyorum.
Aslında şunu da görmüştüm üretim yapılacak kuş geldiği ortamda en az 1 kere tüye girmesi de gerekiyor sanırım.

Ki işin sonunda Mart sonrası takımları komple değiştirmeyi, gönlümde olan mutasyonlardan yavrular temin ederek, sıfırdan ilerlemeyide düşünüyorum.
Bu işin en doğru yolu bu olacağı kanısındayım.

Tekrardan teşekkür ederim.
Rica ederim 😊🤲her şeyin doğalı en zararsızdır
Tüy dökümü kuşlar için çok sağlıklıdır😊
Kürk değişimi deri havalandırmasıdır
Şunuda unutmamak gerekir
Sağlıklı kuş tüye girer ve çıkar😊
Hayalleriniz gerçekleşir inşallah 😊🤲

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Rica ederim 😊🤲her şeyin doğalı en zararsızdır
Tüy dökümü kuşlar için çok sağlıklıdır😊
Kürk değişimi deri havalandırmasıdır
Şunuda unutmamak gerekir
Sağlıklı kuş tüye girer ve çıkar😊
Hayalleriniz gerçekleşir inşallah 😊🤲
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun 🤲 🤲 🤲 .

Benim kafayı biliyorsunuz, doğal olsun temiz olsun ama şunu da biliyorum doğal hemen etki göstermiyor, istikrar ve zaman istiyor.
Aslında geçenlerde resimde atmıştım, tekerlekli sehpalı kafese geçtim, bi yandan sırf bu durum için uvb nin en verimli dakikalarında arka balkona çıkartma düşüncem de mevcut.
Ama gel gelelim bu manyaklar hareket ettiğimde kafeste delleniyor :)
3-5 gidip geldikten sonra alışırlar ise ne ala ama pek alışacaklarını da sanmıyorum.

Kendi diyetimle beslenen kuşlarda da karides li mama hazırlarım haftada 1 yerler fosfor yeterince ama d vitamini açısından az da olsa burdan yararlanıyorlar fakat güneş görme ayrı bir dünya düşüncesindeyim.

Eşe atma mart ortalarına denk gelecek, kızıştırma ve doluluk açısından beslenmeye girecegiz, bu dönemde calcilux gibi bir takviye ile destekleyeceğim büyük ihtimal.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun 🤲 🤲 🤲 .

Benim kafayı biliyorsunuz, doğal olsun temiz olsun ama şunu da biliyorum doğal hemen etki göstermiyor, istikrar ve zaman istiyor.
Aslında geçenlerde resimde atmıştım, tekerlekli sehpalı kafese geçtim, bi yandan sırf bu durum için uvb nin en verimli dakikalarında arka balkona çıkartma düşüncem de mevcut.
Ama gel gelelim bu manyaklar hareket ettiğimde kafeste delleniyor :)
3-5 gidip geldikten sonra alışırlar ise ne ala ama pek alışacaklarını da sanmıyorum.

Kendi diyetimle beslenen kuşlarda da karides li mama hazırlarım haftada 1 yerler fosfor yeterince ama d vitamini açısından az da olsa burdan yararlanıyorlar fakat güneş görme ayrı bir dünya düşüncesindeyim.

Eşe atma mart ortalarına denk gelecek, kızıştırma ve doluluk açısından beslenmeye girecegiz, bu dönemde calcilux gibi bir takviye ile destekleyeceğim büyük ihtimal.
Şimdiden emeğinize yüreğinize sağlık 🤲😊