• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

üstüme atlayıp 2 kanadını açık tuttu bir süre

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
İçinde sadece laktoz var kuş tolere edebilir mi, alerjisi olur mu bilinmez ☺

mortsvivants

Eski Forumcu
Merhaba veterinerden döndük sizi bilgilendireyim şimdi. Hekim gördü ilaçları gösterdik tikleri vitamin fazlalığından olur dedi. Verdiğimiz ilaç yüksekmiş fazla gelmiş ve bu da buna sebep olurmuş. B vitaminleri sinirler ile ilgiliymiş ve fazlalığı böyle yaparmış. İlaçları kesmeniz iyi olmuş dedi doktor. Şu an tikleri yok zaten. İlaçlar çok hızlı emilir ama geç atılırmış kuşlarda bu sebeple dikkatli olmalıymışız.
Bunun dışında asıl dikkat etmemiz gereken şey beslenmesiymiş çok fazla kilo vermiş ve kemiği ele geliyor hastalanınca zayıflamıştı. Doktor dedi ki zayıflamış tartıdaki sayı önemli değil bizim için zaten tartıda da az ama önemli olan karın bölgesine dokunulduğunda yumuşak yağ dokusunu hissetmektir kemiği değil dedi. İshalle birleşince bu durumda vücut suyu sağlamak için yağlardan vs kullanır en sonda kasa gider ki bu ölümcüldür dedi.
Röntgen çekmedi ilaç olarak da antibiyotik ve fotoğraftaki ilacı verdi. Ayrıca bebelac gold probiyotikli mama verdi
Tahmin edildiği gibi, beşeri vitamin neticede. Geçmiş olsun, dostumuz hızlıca toparlar umarım.

Esperospinoza

Paylaşımcı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Bebelac aldık bizde veteriner öyle diyince aradaki fark nedir ki 🥹
Bebelac içeriğinde iyot var kuşlara zararlıdır, laktoz zehirler yavaş yavaş
Rif ampül ü neden önerdim ilk paylaştığım gün, hatta makalemde yazım, içinde iyot yoktur, iyot ve laktoz zehirdir kuşlar için

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ayrıca palm yağı var buda yüksek seviye doymuş yağ demektir, kalp damar hastalığına mükemmel bir davet edicidir lütfen vermeyin yavrunuza
İYOT
LAKTOZ
PALM YAĞI
Kesinlikle kullanmayın

Esperospinoza

Paylaşımcı
Ayrıca palm yağı var buda yüksek seviye doymuş yağ demektir, kalp damar hastalığına mükemmel bir davet edicidir lütfen vermeyin yavrunuza
İYOT
LAKTOZ
PALM YAĞI
Kesinlikle kullanmayın
yaaa inanamıyorum veteriner nasıl önerebiliyor bunu gerçekten aklım almıyor. Sizce ne yapmalıyım hayvan deneme tahtası olacakk diye korkuyorum bir umut her denilene koşuyoruz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
yaaa inanamıyorum veteriner nasıl önerebiliyor bunu gerçekten aklım almıyor. Sizce ne yapmalıyım hayvan deneme tahtası olacakk diye korkuyorum bir umut her denilene koşuyoruz
Her veteriner kanatlı uzmanı değil malesef onlarda bilmeden, araştırmadan öneriyor
Mama verecekseniz, mamaist elbesleme maması tavsiye ederim
2.olarak A21 versele laga

Üst Alt